Jūs užimtas ar produktyvus?

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: ŠeimaIrNamai.eu
Источник: http://seimairnamai.eu/jus-uzimtas-ar-produktyvus/...
7536-03-27 (2018 г.), читали 835
0

Darbo produktyvumo didinimo manija pagimdė begalę klaidingų įsitikinimų, kaip turėtų atrodyti išties produktyvi darbo diena. Daugelis žmonių užimtumą pradėjo painioti su produktyvumu. Šiame tekste sužinosite, ką daro per savo darbo savaitę produktyvūs žmonės ir kuo jie skiriasi nuo užimtų.

Užimti žmonės apsėsti noro atlikti per vieną dieną kaip galima daugiau užduočių. Produktyvūs žmonės sąmoningai sutrumpina darbų sąrašą 50-čia procentų.

Užimtiems žmonėms atrodo, kad produktyvi diena – kai per 8-9 darbo valandas atliekama kuo daugiau darbų. Į reikalų sąrašą prikemša begalę dalykų, kuriuos paskui tenka perkelti sekančiai dienai. Produktyvūs žmonės žino, kad jiems nereikia siekti atlikti per vieną dieną 100 užduočių. Geriau mažiau, bet geriau – būtent pagal šį principą planuojama darbo diena. Trumpiau tariant, jie daro tik tai, kas šiuo konkrečiu momentu svarbiausia ir aktualiausia.

reklama

Užimti žmonės griebiasi bet kokių darbų. Produktyvūs žino, kuo skiriasi „skubu“ ir „svarbu“

Užimti žmonės didžiumą savo darbo laiko praleidžia kovodami su visiškai neaktualiomis problemomis, kadangi juos apakino ir apkvaitino neatidėliotinų užduočių, kurios, iš esmės, ne tokios jau ir svarbios, srautas. Firmose daugelis užduočių pažymimos kaip skubios, tačiau daroma tai siekiant kiek galima greitesnio rezultato. Produktyvūs žmonės moka atskirti, kas skubu, o kas svarbu. Jie susikoncentruoja į išties reikšmingus uždavinius, vietoje to, kad išsklaidytų dėmesį begalei nereikšmingų.

Užimti žmonės blaškosi. Produktyvūs – kuria sistemas

Užimti žmonės po 100 kartų per dieną tikrina elektroninį paštą, juos blaško pokalbiai telefonu ir daugybė kitų smulkmenų. Neseniai Londono universiteto Karališkajame koledže buvo atliktas tyrimas, kurio metu nustatyta, kad gaišatis su elektroniniu paštu gali sumažinti žmogaus IQ dešimčia balų. Pastovus blaškymasis tarp tiesioginio darbo ir laiškų tikrinimo keičia smegenų struktūrą ir tai negatyviai veikia sugebėjimą susikaupti. Produktyvūs žmonės tuo tarpu susikuria sistemą netgi atlikdami pačias paprasčiausias užduotis, įskaitant pašto tikrinimą. Jie skiria konkretų laiką (kelias minutes) darbui su laiškais, kad šie neatitrauktų nuo pagrindinės veiklos.

Užimti žmonės dirba iškart su keliomis užduotimis. Produktyvūs – susitelkia ties konkrečiu uždaviniu

Užimti žmonės tuo pat metu sprendžia 15 problemų. Jų kompiuteriuose – keliolika atidarytų langų ir dokumentų, jie be paliovos tikrina savo kalendorių ir dienotvarkę. Produktyvūs žmonės susitelkia, kad efektyviai išspręstų konkrečią problemą. Jie supranta, kad gali dirbti iškart kelis darbus tik tada, jei kitus, mažiau svarbius, galima atlikti panaudojant minimalias pastangas.

reklama

Jeigu esate užimtas žmogus ir norite pereiti į produktyvių kategoriją, išbraukite iš tvarkaraščio nereikalingus dalykus, šitaip smarkiai sumažindami jų įtaką darbo našumui.

Užimti žmonės „išsibarsto“. Produktyvūs – susitelkia ties išties svarbiais uždaviniais

Kai buvote jaunas, švaistėte savo energiją kairėn ir dešinėn, o šiandien reikia kelis kartus gerai pagalvoti, jei norite pasiekti tikslą. Jauniems žmonėms normalu domėtis įvairiais dalykais, tokiais kaip programavimas, tinklapio kūrimas, gyvenimas užsienyje ir kopimas į kalnus. Tačiau gyvenime ir karjeroje ateina momentas, kai reikia pradėti sąmoningiau ir atidžiau rinktis dalykus, ties kuriais verta susitelkti. Jeigu šiuo momentu žongliruojate tvarkaraščiu, laiku ir pinigais, bandydamas išmokti programuoti, sukurti tinklapį, pasiruošti gyvenimui kitoje šalyje ir kopti į kalnus, tapkite produktyviu žmogumi ir meskite šalin tuos tikslus, kurie neturi jums jokios reikšmės. Tai visiškai normalu – laikytis strategijos ir atsisakyti neesminių bei nepraktišku šiuo konkrečiu momentu planų. Vietoje to sukoncentruokite energiją ir resursus išimtinai į dalykus, kurie rezonuoja su jūsų širdimi.

Užimti žmonės prisiklijavo prie savo stalų. Produktyvūs – žino, kada reikia padaryti pertrauką

Užimti žmonės retai daro pertraukas, jie netgi nekenčia jų, laiko jas būdingomis tinginiams ir veltėdžiams. Ir labai nusivilia, kai susiduria su produktyvių žmonių darbo efektyvumu. Toks įspūdis, kad pastarųjų rankose susitelkė visas pasaulio laikas, kad jie tiesiog mėgaujasi savo darbu. Produktyvūs žmonės žino, kada reikia pailsėti ir atsigauti. Pertraukos metu jie eina pasivaikščioti, klausosi mėgstamos muzikos, žiūri filmus, medituoja ar tiesiog eina pietauti. Jie žino, kad darbas bus efektyvesnis ir našesnis, jeigu leisime protui pailsėti po ilgalaikio darbo.

inc.com


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают