Paksui bandoma atverti kelią į prezidentus

Anonimusas
+ 1 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/politics/20180327/5544183/paksui-band...
7536-03-27 (2018 г.), читали 849
0

Rolandas Paksas, archyvinė nuotrauka
Rolandas Paksas, archyvinė nuotrauka

Seime parengta pataisa, kad Rolandas Paksas galėtų kandidatuoti į prezidentus

VILNIUS, kovo 27 — Sputnik. Seime numatyta pateikti valdančiųjų "valstiečių" ir dar kelių frakcijų parengtą Konstitucijos pataisos projektą, kad per apkaltą pašalintam Rolandui Paksui būtų atvertas kelias kandidatuoti ir į prezidentus, praneša LRT.

reklama

Siūloma, kad per apkaltą pašalintas asmuo, praėjus dešimčiai metų, galėtų būti renkamas Seimo nariu ir prezidentu, taip pat galėtų būti skiriamas ministru, premjeru bei, turėdamas reikiamą kvalifikaciją, turėtų teisę pretenduoti į teisėjo ar valstybės kontrolieriaus pareigas. 

Parlamentas po pateikimo jau yra pritaręs kitam — konservatorių ir liberalų — projektui, kuris Paksui būtų leidęs kandidatuoti tik į Seimo narius, taip pat draustų būti renkamam į parlamento vadovybę.

Seimas prieš trejus metus bandė priimti Konstitucijos pataisas, kurios Paksui būtų leidusios kandidatuoti ir į Seimą, ir prezidentus, bet tada pritrūko balsų.

2004 metais Seimas apkaltos proceso tvarka pašalino Paksą iš prezidento pareigų. Pasak paties politiko, tai atsitiko po to, kai jis pradėjo kovą su korupcija ir pradėjo domėtis pagrindiniais sandoriais, įskatant Lietuvos naftos komplekso perdavimą mažai žinomai amerikiečių kompanijai.

Konstitucinis Teismas iki gyvos galvos uždraudė Paksui kandidatuoti į politiko arba kitas priesaikos reikalaujančias pareigas. Europos Žmogaus Teisių Teismas nurodė Lietuvai pakeisti sprendimą, tačiau iki šiol tai nebuvo padaryta.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
1   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают