Elgetaujantis jaunimas ir vaikai lietuviškuose prekybcentriuose

Anonimusas
+ 29 - 1
Автор: Anno
Источник: http://ldiena.lt...
7536-03-24 (2018 г.), читали 3433
2

Šiandien, užėjus į bet kokį prekybcentrį bent kiek didesniame lietuviškame mieste, pasitinka jaunuoliai ir net vaikai elgetaujantys su "Maisto banko" logotipu. Tiems jaunuoliams ir vaikams yra įteigta , kad jie daro kilnų darbą, nors jie patys nesuvokia , kad yra panašūs tik  į Ilfo ir Petrovo sukurtą Kisą Vorobjaninovą, kuris irgi ištiesė ranką, nes nenorėjo ištiesti kojų.

Tik čia ištiesia ranką su oranžinių išmaldos prašančiu popierėliumi. Neva renkantys maistą, jų žodžiais tariant,  vaikams, daugiavaikėms šeimoms, neva atrinktoms (irgi jų žodžiais, tik jau vyresnių elgetautojų) savivaldybių soc. tanybų darbuotojų pagal kažkokius tai kriterijus. Paklausus paaiškina, ne visi geranoriškai, kad prielgetautas maistas bus išdalintas ne asocialioms šeimoms, toms kurioms sunku gyventi.

reklama

Kada paklausiama ar dalins asocialių šeimų vaikams , kurie tikrai neturi ko valgyti, tai iš vienos išmaldos rinkikės pasigirsta užmušantis argumentas, kad atseit gerti tai turi iš ko, dar jiems tipo ir maisto duok. Tokie argumentai kaip , kad vaikai neprageria tų pašalpų net neišklausomi, sutinkami ypač priešiškai.

Susidaro įspūdis, kad surinktas maistas išdalijamas pagal iš savivaldybių gautus sąrašus, į kuriuos galimai gali būti įtraukti ne tik varguoliai, bet ir tos pačios gerokai virš normos įmitusios   išmaldos rinkikės - rinkikai su savo ir draugų - giminaičių šeimomis. Įdomu būtu išklausyti tų surinktų produktų gavėjų nuomonės.

Lietuva tokia turtinga, su nuolat kylančiu BVP ir algomis, kad gali pirkti už šimtus milijonų ginkluotės,auksinių šaukštų, tratinti dar kitus šimtus milijonų niekam nereikalingam dujų bambaliui Klaipėdoje, o kada reikia maisto neturtintingiems valstybė pasirodo esanti neįgali, tada yra pasiunčiama pulkai elgetų elgetauti maisto iš ne visai dar nukurdintų piliečių. Nepamirštant to pavadinti akciją, vos ne valstybinio lygio rūpesčiu.


96% Плюс 96% Plus
4% Минус 4% Minus
29   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. Anonimas 3 0
2018-03-26 14:44:45

Man tai buvo keista kodėl jie prašo aukoti jiems kruopas, kurias aš turiu pirkti su PVM mokesčiu. Nejaugi nėra būdo neapmokestinti aukų?

1. tai ystatymu kureju akcija badui nuslepti 8 0
2018-03-24 17:53:34

https://youtu.be/Gjpgzdqv0AE

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают