Kaip Lietuva nerimauja dėl Rusijos demokratijos

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/satires/20180320/5469289/lithuania-ne...
7536-03-22 (2018 г.), читали 828
0

Putinas? O kaip gi ketvirtoji Merkel kadencija?
Putinas? O kaip gi ketvirtoji Merkel kadencija?

Lietuvos patriotai labai nerimauja dėl Rusijos politinės opozicijos; jie ragino ne tik boikotuoti kovo 18 dieną įvykusius prezidento rinkimus, bet ir pasirengę pavadinti savo gatves ir skverus mirusio Boriso Namcovo ir kitų oficialaus Kremliaus priešininkų garbei

— Andriau, tu juk Rusijos pilietis, kuris ilgą laiką gyvena Lietuvoje. O praeitą sekmadienį ar balsavai Rusijos prezidento rinkimuose?

— Labas, Jonai,  įvairiuose Rusijoje vykstančiuose rinkimuose aš balsuoju ne visada. Štai, pavyzdžiui, balsuoti už Valstybės Dūmos deputatus neinu iš principo. Ten biuleteniuose žmonių, apie kuriuos aš visiškai nieko nežinau, pavardės. Jie gyvena ir balotiruojasi Rusijos regionuose ir apie juos mažai kas žinoma pas mus Lietuvoje. O štai prezidento rinkimuose visada balsuoju. Tai tarptautinio masto asmenybės ir apie juos aš galiu spręsti ne tik iš Rusijos, bet ir užsienio žiniasklaidos. Aš atkreipiu ypatingą  dėmesį į kandidatų į prezidentus pasisakymus apie Lietuvą ir kitas Baltijos šalis. Tai man rūpi pirmiausia. Noriu, kad Maskva ir Vilnius nesipyktų, o gyventų geranoriškoje kaimynystėje.

— O aš pasipiktinęs, kad Putinas vėl buvo išrinktas Rusijos prezidentu. Jis vadovavo šaliai 18 metų ir dar vadovaus šešis metus. Kur yra demokratija ir kartų paveldinumas? Šiek tiek pavaldei — duok kitam. Štai taip gimsta autoritarizmas. Ir teisūs Ksenija Sobčiak ir Grigorijus Javlinskis, kurie ragino nebalsuoti už Putiną. Štai ir nenugalimo kovotojo su Putino režimu Boriso Nemcovo atmintį mes Lietuvoje norime įamžinti. O kad rusai apie ji nuolat prisimintų, tai, kaip ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, manau, kad reikia skverą ir tiltą prie Rusijos ambasados pavadinti Nemcovo vardu.

reklama

— Jonai, pirmiausia atkreipkime dėmesį į pagrindinę Europos Sąjungos valstybę — Vokietiją. Kelintai kadencijai yra išrinkta kanclerė Angela Merkel? Atrodo, ketvirtai? O ji išrinkta vokiečių visuotiniu balsavimu ar užkulisiniu dviejų politinių partijų susitarimu? Štai taip. Tai kur daugiau tautinės demokratijos Vokietijoje ar Rusijoje, kurioje kiekvienas pilietis turi teisę pasisakyti už tą ar aną kandidatą į prezidentus. Kaip  matai, didžioji dauguma Rusijos piliečių balsavo už Putiną. Ir tai sąžiningai pripažino net Ksenija Sobčiak kitą dieną po balsavimo. O tai, kad Lietuvos politiniam elitui nepatinka rusų pasirinkimas — jų asmeninis reikalas. Bet nuo to, kad jūs demonstratyviai vadinsite opozicijos atstovų vardais sostinės gatves ir skverus, o taip pat priimsite savo teritorijoje Rusijos opozicijos forumus, santykiai tarp Lietuvos ir Rusijos tikrai nepagerės.  Tad kam didinti politinę įtampą, jei galima gyventi draugiškai, kaimyniškai? Juk Rusijos nuo Lietuvos sienų niekur ir niekada neperkelsi. Ir su tuo reikia susitaikyti.

— Kodėl neperkelsime? Štai pasaulio bendruomenė privers Kremlių atiduoti mums Karaliaučių, kurį jūs vadinate Kaliningradu, ir tada Lietuva nebeturės bendrų sienų su Rusija. Ir mes Lietuvoje miegosime ramiai, kai pašonėje neturėsime rusiškų "S-400" ir "Iskander". Štai ir aštuonių Europos valstybių užsienio reikalų ministrai jau griežtai pareiškė Kremliui, kad jie nepripažįsta Rusijos prezidento rinkimų aneksuotoje Krymo teritorijoje. Ateis laikas, pavadinsime ir Kaliningrado sritį aneksuota teritorija. Vienaip ar kitaip mes priversime Rusiją atsiklaupti ant kelių ir grąžinti Krymą Ukrainai, o Karaliaučių Lietuvai!

— Andriau, brangusis, mano močiutė tokiais atvejais į absurdiškas mano svajones visada atsakydavo: "Kvailys mintimis turtėja…". Niekada Rusija nestos ant kelių prieš Vakarus. Daugiaamžė Rusijos valstybės istorija tai patvirtina. O apie valstybinę Kaliningrado, kaip jūs jį vadinate Karaliaučiaus, priklausomybę, reikia dar vokiečių paklausti. Jie irgi gali priminti Lietuviams apie Kenigsbergą.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают