Rusijos URM papasakojo, kurios šalys galėtų būti "Novičiok" tiekejais

Anonimusas
+ 8 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/russia/20180318/5444224/russia-urm-no...
7536-03-20 (2018 г.), читали 894
0

Britanijos kariai apsauginiuose drabužiuose Salisburyje, 2018 metų kovo 14
Britanijos kariai apsauginiuose drabužiuose Salisburyje, 2018 metų kovo 14

Paralyžuojanti medžiaga galėjo būti tiekiama iš šalių, kuriose nuo 1990 metų pabaigos buvo tiriamos projekto "Novičiok" medžiagos, teigia Rusijos užsienio reikalų ministerija

VILNIUS, kovo 18 — Sputnik. Labiausiai tikėtini dujų kilmės šaltiniai — Didžioji Britanija, Slovakija, Čekija, Švedija ir, galbūt, JAV, — sakė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

"Kaip buvo padaryta išvada apie konkrečią Rusijos pėdsaką, jei jie nepateikė mums šių mėginių. Nes, logiškai, jie neturi šios medžiagos, neturėtų turėti. Su kokiais mėginiais jie palygino, kad padarytų šią išvadą?" — pasakojo Zakharova televizijos kanale "Rusija 24".

reklama

Pasak jos, išvada leidžia manyti, kad Londone yra medžiagos mėginių.

Zacharova pabrėžė, kad labiausiai tikėtini dujų šaltiniai yra tos šalys, kuriose nuo 1990-ųjų pabaigos buvo atlikti projekto "Novičiok" medžiagų tyrimai, tai yra Didžioji Britanija, Slovakija, Čekija, Švedija ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Ji pridūrė, kad galima nustatyti, kurios šalys sukūrė dujas, jei britų ekspertai pateiks jų formulę.

Be to, Zacharova pabrėžė, kad Rusija niekada nevykdė cheminio ginklo su kodiniu pavadinimu "Novičiok" tyrimų. Pasak jos, Didžiosios Britanijos valdžios institucijos sąmoningai naudoja šį pavadinimą, kad susietų ją su Rusija.

Kovo 4-ąją buvusį Pagrindinės žvalgybos agentūros karininką Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją rado be sąmonės prie prekybos centro Solsberyje. Londonas teigia, kad jie buvo apnuodyti kovine "Novičiok" klasės nervus paralyžuojančia medžiaga. Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Teresa May tvirtina, kad "prie apnuodijimo prisidėjo Rusija".

Kovo 14 dieną JK ministrė pirmininkė paskelbė, kad išsiunčia 23 Rusijos diplomatus ir nutraukia visus aukšto lygio ryšius. Rusijos URM paneigė kaltinimus. URM ministras Lavrovas teigia, kad visi kaltinimai yra nepagrįsti. Kovo 17 dieną Rusijos URM personomis non grata paskelbė 23 Didžiosios Britanijos ambasados darbuotojus ir pareikalavo, kad jie paliktų Rusijos teritoriją per savaitę.

2006 metais buvęs PŽA pulkininkas Sergejus Skripalis nuteistas 13 metų kalėjimo už šnipinėjimą Jungtinės Karalystės naudai. Tačiau vėliau jam suteikta malonė ir jis iškeistas į dešimt žmonių, sulaikytų JAV.  Po to jam suteiktas prieglobstis JK.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают