Siūloma susitelkti ne ligų gydymui, o kovai prieš jas sukeliančias gyvenimo sąlygas

Anonimusas
+ 1 - 3
Автор: Algimantas Kirkutis
Источник: http://alkas.lt/2018/03/16/siuloma-susitelkti-ne-ligu-gydymu...
7536-03-16 (2018 г.), читали 1018
0

fotodarija-23-2400-e1480367885616.jpg
Algimantas Kirkutis | asmeninė nuotr.

Kovo 12-23 dienomis, pirmą kartą ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungoje, vyksta naujos, medicininiais tyrimais grindžiamos klinikinės medicinos srities praktinio pritaikymo parodomasis kursas, kurį veda pripažinti gyvensenos medicinos ir sveikos mitybos specialistai iš JAV.

Lietuvos išeivių bendruomenės atstovų įsitraukimas tapo galimybe šio mokslo srities populiarinimą Europoje pradėti nuo Lietuvos.

Gyvensenos medicinos praktika – tai siekis šalinti ligas sukeliančias priežastis ir sudaryti reikiamas sąlygas sveikesniam visuomenės gyvenimui visuose gyvenimo tarpsniuose. Tarptautinių specialistų teigimu, šalia gerai veikiančios ligų diagnostikos ir gydymo sistemos būtina formuoti sveikatos tausojimo ir stiprinimo įpročius, kurie savaime sumažins krūvį įprastai medicinos praktikai.

reklama

Pasak vieno iš iniciatorių, Seimo Sveikatos tausojimo ir stiprinimo pakomitečio pirmininko Algimanto Kirkučio, JAV populiari gyvensenos medicina – tai naujas požiūris į ligų atsiradimą ir prevenciją, sveikatos priežiūrą ir tam būtinus gyvenimo būdo pokyčius. Progresas šioje srityje atveria naujas galimybes, o kartu ir iššūkius: jau dabar akivaizdu, kad sveikatos mokslo įstaigos turės ruošti daugiau gyvensenos medicinos specialistų (dirbančių kaip šeimos gydytojų komandų nariai), iškils geresnės prieigos prie šios srities paslaugų poreikis, lėtinių ligų gydymui pagal šią metodiką reikės atitinkamų priemonių, naujos perspektyvos laukia sveikatos turizmo, sveiko maisto, aprangos ir buities prietaisų rinkoje, pokyčiai neišvengiamai palies ir visą sveikatos apsaugos sistemą. Galiausiai, sisteminiai pokyčiai apimantys visą infrastruktūra – namuose, gatvėje, mieste.

Šie metai ypatingi tuo, kad gyvensenos medicinos klausimams skirti renginiai vyks įvairiose šalies vietose. Užsienio svečiams ir medicinos specialistams, besidomintiems gyvensenos medicinos klausimais, sudaryta galimybė susitikti ir diskutuoti net keturiuose šalies miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Druskininkuose ) ir trijuose universitetuose (Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno). Tai atveria dideles galimybes Lietuvoje diegiant gyvensenos medicinos idėjas ir integruojant jas į Europos sveikatos apsaugos sistemą.


25% Плюс 25% Plus
75% Минус 75% Minus
1   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают