Bene evoliucija eina atgal?

Petras Dargis
+ 8 - 2
Автор: Petras Dargis
Источник: http://petrasdargis.lt/rasiniai/bene-evoliucija-eina-atgal...
7536-03-15 (2018 г.), читали 1145
1

Tikriausiai ir jūs pastebėjote, kad dabartinis jaunimas sugedęs, įžūlus ir niekam tikęs? Jų metų mes tikrai šito nedarėme, ką dabar jie išdarinėja!

Tai labai senas, dar žiloje senovėje žmonijos pastebėtas reiškinys. Dar Antikos graikai matė, kad naujoji karta ištvirkusi, kad negerbia savo tėvų ir papročių. Per kelis tūkstančius metų niekas labai nepasikeitė.

Bet atsirado nauja bėda. Dabar jaunimas ne tik morališkai genda, bet ir kvailėja. Jis blogiaumokosi, nesupranta elementarių dalykų, prasčiau orientuojasi miške, kiti net nemoka valstybinio himno. Jau pastebima, kad kartu su jaunimu kvailėja visa žmonija, krenta intelekto koeficientas, mažėja smegenys. Tik pažiūrėkit, kas darosi internete, kiek ten skelbiama visokiausių kvailysčių, ir kiek tos kvailystės suranda pasekėjų!

reklama

Prisipažinsiu, pažvelgęs į internetą, aš irgi buvau užkibęs ant to kabliuko. Kiek tenai tikinčių mėnulio fazėmis, astrologija, ekstrasensais, pasauliniais sąmokslais, nekaltais prasidėjimais ir šventomis (ar nešventomis) dvasiomis! Dar žinodamas apie religijos renesansą pokomunistinėse šalyse, tokiose kaip Rusija, Vidurinės Azijos respublikos ar Lietuva, aš irgi pamačiau žmonijos kvailėjimą. O tą senąjį reiškinį, kad su kiekviena nauja karta viskas eina prastyn, aš kažkodėl išleidau iš akių.

Netgi mačiau kvailėjimo šaknį - visuotinį internetą. Juk šis suteikia galimybę ne tik gauti žinias, bet ir skelbti bet kokias nesąmones. Nukvailėjęs ezoterikas ar angelais kliedinti davatka prirašo daugiau, negu švietėjas mokslininkas. Nemokėdamas atsirinkti ir neturėdamas sisteminių žinių, netruksi nukvailėti ir pats.

Bet štai vienas labai įdomus klausimas - kiek aš pažinojau žmonių iki interneto? Su kuo aš bendravau?

Bendravau, aišku, su panašiais į save. Nei aš ėjau pas burtininkus, nei vaikščiojau po sektas ir bažnyčias, nei draugavau su kliedinčiais paranojikais. Prisimenu, kaip buvau sutikęs vieną vienintelį žmogų, dar vis tikintį, kad žemė yra plokščia. Tada man atrodė, kad tai - vienas vienintelis asilas, dar vis tikintis Biblijos pasakomis.

Dabar iš interneto žinau - šitų žmonių daugybė, jie buriasi į draugijas, rengia tarptautines konferencijas. O kol nemačiau ir nežinojau, man atrodė, kad šitų kvailių nėra! Yra, kur nebus! Netgi tokioje civilizuotoje šalyje kaip JAV daugiau kaip pusė žmonių netiki evoliucija. Išeitų jie tiki bronzos amžiaus pasaka, kad dievuliukas pasaulį padarė per šešias darbo dienas? Čia tai bent!

Na, bet vis tiek... Mūsų laikais šito nebuvo!
Prie ruso buvo geriau.


80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
8   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Anonimas 8 0
2018-03-15 10:09:20

Kapitalizme nereikalingi issilavine zmones. Kapitalizmui reikia vergu ir paklusniu biorobotu mases. TSRS laikais buvo kitaip, viskas buvo geriau.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают