Lietuvoje išplatinta paskutinė KGB ir VSD agentų sąrašo dalis

Anonimusas
+ 22 - 0
Автор: Aleksandras Lipovecas
Источник: https://sputniknews.lt/columnists/20180312/5383100/tomkus-kg...
7536-03-12 (2018 г.), читали 1532
0

Laikraščiai, archyvinė nuotrauka
Laikraščiai, archyvinė nuotrauka

Laikraščio "Respublika" savininkas ir vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus baigė viešinti slaptus Lietuvos piliečių, bendradarbiavusių su KGB ir Lietuvos Valstybės saugumo departamentu, sąrašus; pats Tomkus aiškina, kad paskelbęs šiuos sąrašus, jis panaikino įtarimus

Dešimtasis "Respublikos" numeris, kuriame Vitas Tomkus pažadėjo sudėti visus taškus, pasirodė pagal grafiką, šeštadienį, kovo 10-ąją ir išleistas 25 tūkstančių egzempliorių tiražu. Kaip tik pagrindinės valstybės šventės — Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo išvakarėse. Nei specialiosios pajėgos, nei kitos valdžios institucijos neprieštaravo laikraščio išleidimui.

Trečią KGB sąrašo dalį Tomkus išplatino prieš pat Kovo 11-ąjąTrečią KGB sąrašo dalį Tomkus išplatino prieš pat Kovo 11-ąją

Neįvyko ir lauktas sprogimas. Diskusijos ir smerkimas, pagal susiklosčiusią dar sovietmečio tradiciją, nusikėlė į virtuves. Visa pagrindinė šalies žiniasklaida mirtina tyla ignoravo "Respublikos" KGB agentų sąrašų skelbimą. Ir tas visai nestebina.

reklama

Kas yra kas

Paskutinis trilogijos apie skundikus" numeris pasibaigė sąrašu, kuriame pateikiami žinomiausių šalies žurnalistų ir redaktorių vardai. Tomkus aiškinamajame rašte skelbia, kad visi šie žmonės šiuo metu prižiūriami Lietuvos Valstybės saugumo departamento (VSD). Galima tik spėlioti, kas iš jų yra tikras skundikas, o kas tik menamas.

"Respublikos" straipsnio nuotrauka

Tomkus savo veiksmus paaiškino įmantriai ir miglotai. Neva norėjo išlaisvinti nuo įtarimų visus tris milijonus lietuvių po to, kai 80 Seimo narių 2015 metais nusprendė 75 metams įslaptinti KGB agentų duomenis.

Tomkaus pasipiktinimą sukėlė "KGB skundikų" sutrumpintas sąrašas, kurį paviešino Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras savo tinklalapyje. Tame sąraše nurodytos tik atrinktos pavardės, kai kurių politikų ir meno veikėjų, daugelis jų jau yra mirę. Kažkodėl jame nebuvo pavardžių tų politikų, kurie dabar vadovauja Lietuvai iš Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros rūmų.

Save Tomkus pavadino "kaimo durneliu", kuris nuolat sako tiesą.

Priverstiniai ir savanoriai

Tiesa ta, kad visus, kas pateko į KGB skundikų sąrašus, galima suskirstyti į dvį kategorijas: priverstinius ir savanorius.

Pirmieji į KGB spąstus pateko dėl grėsmių ir šantažo, o gal ir per prievartą. Tai daugiausiai buvo taikoma minkštaširdžiams kultūros darbuotojams, apsivogusiems pareigūnams ir net galvažudžiams, kuriuos KGB saugojo mainais į skundus.

Tomkus tikina, kad į dabar Seime ir Vyriausybėje dirba daug žmonių iš KGB skundikų sąrašoTomkus tikina, kad į dabar Seime ir Vyriausybėje dirba daug žmonių iš KGB skundikų sąrašo

Labiau gąsdina tie, kurie rašė skundus "širdies šauksmo" vedami ir taip kopė karjeros laiptais ir Tarybų laikais, ir įsitvirtinus demokratiniam kapitalizmui. Nenuostabu, kad daugelis jų 1991 metais tiesiai iš KGB sąrašų persikėlė į "VSD ir Soroso agentų sąrašus". Tokių žmonių pavardes Tomkus savo straipsniuose paryškino juodai. Dauguma šių savanorių-informatorių yra dabartiniai ir buvę Seimo ir Vyriausybės nariai. Štai jų vardus privalo žinoti ir įsiminti sąžiningi Lietuvos patriotai, mano Vitas Tomkus.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
22   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают