Mieli Lietuvos liberalai, kreipiuosi į jus ir kaip bendražygis

Anonimusas
+ 2 - 4
Автор: Arūnas Gelūnas
Источник: http://www.ekspertai.eu/liberalo-ageluno-kreipimasis-i-liber...
7536-03-09 (2018 г.), читали 1235
0

Liberalo A. Gelūno kreipimasis į liberalus

Mieli Lietuvos liberalai,

Kreipiuosi į jus ir kaip bendražygis, nuo seno, kaip ir jūs, tikintis žmogaus laisvės neliečiamumu ir jo gebėjimu protingai apsispręsti, ir kaip kolega, kuris prie partijos formaliai prisijungė visai neseniai, todėl daug kam iš jūsų dar gan mažai pažįstamas. Juk negana žmogų pažinoti vien iš televizijos ekrano ir publikacijų portaluose.

Kaip aš atsidūriau jūsų gretose? Prisijungiau prie komandos gavęs ne vieną kvietimą ir suvokęs, kad to būtinai reikia ne tik man ir partijai, bet ir tiems, kurie, būdami ištikimi liberalų palaikytojai, mus ištikusios krizės akivaizdoje buvo apnikti abejonių ir pasitraukė į pasyvų neutralumą. Nutraukiau sėkmingą diplomato karjerą ir pasiryžau prisijungti prie į sudėtingą situaciją patekusių bendraminčių.

Ne ministro posto užimti ėjau į 2016-ųjų metų Seimo rinkimus, o padėti Liberalų sąjūdžiui įveikti 5 proc. barjerą, kuris po 2016 metų gegužės 12-osios įvykių atrodė sunkiai įveikiama riba. Stebuklas įvyko – sutelkę jėgas rinkimuose laimėjome daugiau nei 9 proc. balsų; manimi pasitikėjo 15 520 rinkėjų. Šitaip buvo įveiktas vienas sunkumų etapas, o po jo laukė vis nauji išmėginimai.

reklama

Liberalų sąjūdis naujojo pirmininko rinkimų išvakarėse vos neskilo, jam buvo atimta reikšminga valstybinės dotacijos dalis, buvo raginančių partiją anuliuoti ir kurti naują, atvirai ir viešai sakančių, kad tai – žlugęs projektas. Manęs abejonės nepalietė – aš maniau ir tebemanau, kad Liberalų sąjūdis yra šauniausia, šiuolaikiškiausia, europietiškiausia politinė komanda Lietuvoje.

Į partiją įstojau 2017 metų gruodžio 13-ąją, per savo 49-tąjį gimtadienį, iškart po naujojo partijos pirmininko išrinkimo.

Mūsų bendruomenė ir šiandien išgyvena nelengvus laikus, yra pagrindo manyti (ko vertos vien abejonės VRK sprendimų skaidrumu!), kad esame baudžiami ne tik už buvusių bendražygių klaidas, bet ir už savo įsitikinimus. Liberalizmui visame pasaulyje šiuo metu nėra pats lengviausias laikas. Bet tai jokiu būdu nereiškia, kad turime nustoti tikėti savo ateitimi.

Dėkoju tiems partijos skyriams ir kolegoms, kurie įrašėte mano pavardę tarp galimų kandidatų 2019-ųjų metų Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose. Be tokio palaikymo ir paraginimo niekuomet pats nebūčiau savęs į tokį reikšmingą postą pasiūlęs, nors raginimų pagalvoti apie tokią galimybę esu girdėjęs dar dirbdamas 15-osios Vyriausybės Kultūros ministru.

Noriu būti vertas jūsų pasitikėjimo, tad išmėginkite mane – užduokite man klausimus tiesiogiai. Mielai atvyksiu į bet kurį Lietuvoje esantį Liberalų sąjūdžio partijos skyrių sutartu laiku.

Iki pasimatymo!

Nuoširdžiai Jūsų – Arūnas Gelūnas


33% Плюс 33% Plus
67% Минус 67% Minus
2   4
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают