Keli faktai apie psichologiją

Anonimusas
+ 6 - 0
Автор: ŠeimaIrNamai.eu
Источник: http://seimairnamai.eu/keli-faktai-apie-psichologija/...
7536-03-07 (2018 г.), читали 1247
0

Psichologija – pakankamai sudėtingas mokslas, o psichologu gali tapti tik žmogus, kuris jaučia pašnekovą ar pacientą kaip pats save, juk psichika yra ganėtinai nenuspėjama ir neprognozuojama – vienu momentu galiu juoktis ir pasakoti anekdotus, o po minutės pajuntu agresiją ir pyktį. Labai daug priklauso nuo konkretaus žmogaus psichologijos.

Visi žmonės nepažįstamose vietose ir eilėse stengiasi sukti į dešinę, dėl to, jei nenorite gaišti laiko, visada stokite į eilę, kuri nusidriekė kairiau.

Kai žmogus įsivelia į ginčą, jam labai norisi prieštarauti grubiam ir agresyviai nusiteikusiam oponentui. Atsidūrę tokioje situacijoje, ramiai išklausykite ir nekelkite balso, tada pašnekovas nusiramins, juk pasipriešinimo jis nejaučia.

reklama

Auklėdami vaikus, tėvai dažnai daro klaidą, kai moko juos, pavyzdžiui, nerūkyti. Vaikai visada ima pavyzdį iš tėvų. Ir netgi jei mėgdžioja kokį nors „kietą“ draugelį, tai jis, savo ruožtu, irgi pasekė suaugusių pavyzdžiu.

Žmogus gali išlaikyti sutelktą dėmesį tik 10 minučių. Net jeigu atsidūrėte įdomiuose kursuose, apie kuriuos ilgai svajojote, po maždaug 10 minučių tema jums ims dominti vis mažiau ir mažiau. Kad dėmesys išliktų sutelktas ilgiau, reikia dažniau daryti minutines pertraukėles.

Visi pervertina būsimus įvykius. Moterys galvoja, kad ištekėjusios bus visada laimingos, vyrams atrodo, kad praradę darbą jie nebežinos, kuo užsiimti ir puls į depresiją.

Tik vienatvė mus išmoko mylėti. Kad ir kaip keistai skambėtų ši frazė, ji yra visiškai teisinga. Kai žmogus pastoviai greta, jis pernelyg „prikepa“ ir tik kai žmones atskiria atstumas, jie mokosi ilgėtis. Šitaip iš naujo permąstomi santykiai ir pailsima vienas nuo kito.

Daugelio savo sprendimų žmogus kontroliuoti nepajėgus. Kad ir kokie jie atrodytų apgalvoti, žmonės priima juos pasąmoningai.

Įdomu, kad žmogus geriau įsimena gerus vertinimus, nei blogus. Tai pasakytina ir apie įvykius. Dėl to neverta manyti, kad po skyrybų ar nesėkmingo sandėrio ilgai pergyvensi. Gyvenimas tęsiasi, smegenys adaptuojasi prie pasikeitusių sąlygų.

Šaltinis


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
6   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают