Lietuva palaiko olimpiečius

Anonimusas
+ 1 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/satires/20180213/5136117/lietuva-pala...
7536-02-14 (2018 г.), читали 1254
0

vėl nepataikė...
vėl nepataikė...

Lietuva negali pasigirti olimpiniais medaliais žiemos sporto šakose, bet lietuviai vis tiek įdėmiai stebi Olimpiados varžybas bei atkreipia dėmesį į dopingo skandalus ir Rusijos sportininkų galimybes laimėti Olimpiados-2018 medalius

— Jonai, matei biatlono varžybas Olimpiadoje? Mūsų Tomas Kaukėnas beveik padarė stebuklą. Buvo penktas, tačiau paskutinio šaudymo metu nepataikė į taikinį, todėl jam teko bėgti papildomą ratą, o tai nustumė jį į 17-ą vietą. Bet jis pateko į stipriausių biatlonistų dvidešimtuką — tai jau didelis pasiekimas. Tikėkimes, kad kada nors Lietuva pelnys žiemos Olimpiados medalį.

— Juk lietuviai turi olimpinių medalių, net aukso. Tiesa, laimėjo jie juos tik kaip TSRS rinktinės dalis. 1984 metų Žaidynėse Sarajeve biatlonininkas Algimantas Šalna  laimėjo auksą estafečių 4×7,5 kilometrų varžybose. O garsi lidinėjimo lenktynių sportininkė Vida Vencienė irgi kaip TSRS komandos dalyvė Kalgaryje 1988 metais iškovojo auksą dešimties kilometrų distancijoje ir bronzą penkių kilometrų distancijoje. Tiesa, 1992 ir 1994 metų Žiemos Olimpiadose Vida atstovavo jau Lietuvos vėliavai, tačiau nesugebėjo perkopti 11 vietos. Šiai dienai tai didžiausias Lietuvos pasiekimas biatlono varžybose.

reklama

— Tikėkimės, kad Tomas Kaukėnas, kuris kasmet parodo vis geresnį rezultatą, pasiruoš kitai Olimpiadai ir iškovos mums medalį. Sočio Olimpiadoje Kaukėnas užėmė 23-ą vietą, o Pjongčange jau 17-ą. Didelė pažanga.

— O kaip tu vertini TOK sprendimą neleisti rusams dalyvauti Olimpiadoje-2018?

— Sunku atsakyti į šį klausimą. Rusai visuomet atsidurdavo tarp ir žiemos, ir vasaros Olimpiadų nugalėtojų, net tuo metu, kai dar žodis „dopingas" buvo ne toks garsus. Jų nebuvimas Pjongčango trasose žymiai sumažino įkarštį. Apie tai atvirai kalba net rusų priešininkai.

Juk ne paslaptis, kad visos rinktinės naudoja dopingą, tik skirtingais kiekiais. Pavyzdžiui, Norvegijos slidininkai ir biatlonininkai atsivežė į Pietų Korėją net 6 tūkstančius vaistų nuo astmos dozių. Juk tai irgi veikia sportininko rezultatą. TOK turi atsižvelgti į dopingo vartojimą visose rinktinėse, kodėl tik Rusijos atstovai nusipelnė diskvalifikacijos? Man tai iki šiol išlieka paslaptimi. Man atrodo, čia daugiau politikos, nei kovos už švarą sporte.

— O mūsų prezidentė mano atvirkščiai: TOK sprendimas nušalinti Rusijos rinktinę — viso olimpinio judėjimo valymas. Ypač ją džiugina, kad šis valymas sutapo su Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiu ir susukubo priminti apie tai visiems Pietų Korėjoje. Juk ji gerai išmano sportą. Grybauskaitė yra juodojo karatė diržo savininkė, apie tai net žiniasklaida rašė. Gal todėl ją gerbia ir bijo kai kurie pasaulio šalių lyderiai.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают