Vienas iš trijų susivienijusių: taip auklėjama visuomenė, kad nedarytų atvirų nesąmonių

Ekspertai.eu
+ 3 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/vienas-is-triju-susivienijusiutaip-a...
7536-02-10 (2018 г.), читали 1527
1


Vienas iš konservatorių kandidatų į prezidentus, komercinio banko atstovas G. Nausėda. Nuotr. vu.lt

Netrukus pamiršime, kaip maloniai šlama grynieji pinigai. Valdžiai ir bankams verčiant žmones naudotis kortelėmis ir elektronine bankininkyste, visos operacijos su grynaisiais brangsta tiesiog akyse. Nuo kovo 13-osios SEB banko klientai dar labiau pajus kainų šuolį. O baisiausia, kad pasipriešinti tam nėra jokių galimybių.

Apie tai skelbiama ve.lt publikacijoje „Pratina atsisakyti grynųjų pinigų“.

SEB bankas nuo kovo 13 d. didins kai kuriuos savo paslaugų įkainius. Pinigų pervedimas visomis valiutomis banke didės nuo 3 iki 5 eurų. O štai nerezidentams atsidaryti sąskaitą kainuos nebe 100, o 200 eurų.

reklama

Į sąskaitą įnešti grynųjų pinigų iki šiol kainavo 0,15 proc. nuo sumos ir 1,5 euro. Po pusantro mėnesio tokia operacija kainuos 0,3 proc. ir 5 eurus. Brangs ir noras banko skyriuje sudaryti lizingo sutartį. Dabar tokia paslauga kainuoja mažiausiai 150 eurų, o nuo kovo 13 d. teks mokėti mažiausiai 250 eurų. „Luminor“ (buvęs DNB) banke pervedimai grynaisiais pinigais brango nuo 2,5 iki 3 eurų. Tiek pat brango ir pervedimai kita valiuta. Ne Europos Sąjungos rezidentams sąskaitą atsidaryti kainuoja nebe 50, o 100 eurų. Ir tai tik keletas pavyzdžių.

Pasak ekonomisto Gitano Nausėdos, bankai yra atsidūrę spąstuose, nes iš kažko reikia uždirbti pinigus.

„Taip auklėjama visuomenė, kad nedarytų atvirų nesąmonių. Dalis žmonių niekaip negali atsisakyti grynųjų pinigų paslaugos. Atrodo, kad be jų tarsi ryšys su gyvenimu baigiasi. Dėl to įjungti paskatų mechanizmus yra gerai. Grynųjų naudojimas turėtų būti brangus ne tik laiko, bet ir finansine prasme“, - teigė žinomas ekonomistas.

Tai gal žmonės uždirbs laikydami banke indėlius? Ne. G.Nausėda gerų naujienų nežadėjo norintiems taupyti, kadangi artimiausiu metu palūkanos veikiausiai nedidės.

G. Nausėda – vienas iš daugelio testuojamų galimų konservatorių kandidatų į prezidento postą.

Ekspertai.eu primena, kad Lietuvos gyventojus prieš keletą dienš pasiekė dar viena gera žinia – trys garsiausi užsienio komercinių bankų atstovai susivienijo ir pranešė datą, kada prisivysime Vakarų Europą. Apie tai buvo skelbta publikacijoje „Susižavėjęs užsienio komercinių bankų atstovais, NSGK pirmininkas pranešė, po kiek metų galime tapti geriausiais“.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Komunistas 2 0
2018-02-10 19:34:59

Viskas čia normaliai.Kapitalistai į valdžia stumia savo statytinį. Kapitalizme kitaip būti ir negali. Nejaugi jūs manote, kad šis veikėjas atstovaus darbo žmogų? Kapitalistinėje valstybėje vykdoma buržuazijos diktatūra.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают