Ekspertas: Baltijos šalyse vyksta kampanija prieš Sputnik ir RT

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: https://sputniknews.lt/baltic/20180208/5093623/ekspertas-bal...
7536-02-09 (2018 г.), читали 1396
0

Armenas Gasparianas
Armenas Gasparianas

Tarptautinis žurnalistų centras Baltijos šalyse pirmiausia priešinsis Rusijos valstybės žiniasklaidos, tarp jų Sputnik ir RT, platinamai informacijai, teigia ekspertas Armenas Gasparianas

VILNIUS, vasario 8 — Sputnik. Maskvoje vasario 8 dieną įvyko pranešimo "Užsienio "minties fabrikų" (think tank) įtakos į Rusijos socialinius ir politinius procesus ištekliai" pristatymas.

Tarptautinio naujausių valstybių instituto direktorius Aleksejus Martynovas ir politikos ekspertas, žurnalistas, rašytojas Armenas Gasparianas apibrėžė užsienio "smegenų centrų" tikslus ir darbo principus Rusijos, NVS ir Baltijos šalių atžvilgiu.

Interviu Sputnik Lietuva Rusijos žurnalistas ir radijo vedėjas, rašytojas, visuomenės veikėjas Armenas Gasparianas papasakojo apie Tarptautinį žurnalistų centrą, kuris veikia Baltijos šalyse.

reklama

"Tai struktūra, kuri yra tiesiogiai pavaldi JAV valstybės departamentui, — JAV agentas tarptautinės plėtros klausimais. Kartu su Media vystymosi institutu jie paskelbė konkursą Baltijos šalių žurnalistams, kurie rašys rusų kalba kaip atoveikio jėga Rusijos valstybės kontroliuojamos žiniasklaidos platinamai informacijai. Pirmiausia omenyje turimas televizijos kanalas RT ir tarptautinė naujienų agentūra — Sputnik radijas. Asmeninių dotacijų dydis žinomas: nuo penkių iki šimto tūkstančių dolerių už kiekvieną atskirą projektą", — sako ekspertas.

Gasparianas taip pat priminė, kas yra projekto rėmėjas.

"Tarp rėmėjų — Europos Komisija, Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija, Tarptautinės plėtros departamentas, o taip pat JAV valstybės departamentas, Džordžo Soroso institutas "Atvira visuomenė". Be to, tarptautinis centras taip pat veikia ne pelno siekiančios organizacijos formate, kuri yra įregistruota JAV. Centras glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis Baltijos šalyse ir sukuria pasaulinį savo žurnalistų tinklą", — sako ekspertas.

Gaspariano teigimu, pastaraisiais metais centras iš JAV Valstybės departamento gavo 11,5 milijono JAV dolerių pagal demokratijos ir nepriklausomos žurnalistikos skatinimo programas, taip pat ir Baltijos šalyse.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают