Lavrovas įvertino perversmą Ukrainoje kaip Europos gėdą

Anonimusas
+ 6 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/russia/20180122/4924512/lavrovas-ukrai...
7536-01-23 (2018 г.), читали 1410
0

Sergejus Lavrovas, archyvinė nuotrauka
Sergejus Lavrovas, archyvinė nuotrauka

Rusijos URM vadovas pareiškė, kad Ukrainos perversmo istorija — tai "Vakarų išdavystės istorija tarptautinės teisės atžvilgiu"

VILNIUS, sausio 22 — Sputnik. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pavadino Ukrainos perversmą Europos gėda. Apie tai Rusijos URM vadovas sakė interviu laikraščiui "Komersant".

"Ši Ukrainos istorija, perversmo istorija, Vakarų išdavystės istorija tarptautinės teisės atžvilgiu, kai pagrindinių ES užsienio reikalų ministrų pasirašytas susitarimas buvo tiesiog sutriuškintas. Po to ES pradėjo tikinti, kad taip ir turėjo būti ir dabar jau nieko neįmanoma pakeisti. Apskritai tai yra Europos gėda", — sakė ministras.

reklama

Lavrovas pabrėžė, kad reiškiant tokią nuomonę, Maskva jau kurį kartą ragina konflikto dalyvius laikytis Minsko susitarimų. Be to, Rusijos URM vadovas pabrėžė, kad abi Donbase kariaujančios pusės privalo sustabdyti susišaudymą ir patraukti ginklus. Tačiau, diplomato nuomone, Kijevui trukdo tai, kad jis nekontroliuoja nuosavų karinių padalinių.

Praeitą savaitę Ukrainos Aukščiausioji Rada patvirtino įstatymo projektą apie Donbaso reintegraciją, kuriame Rusija pavadinta "agresore". Dokumentas numato, kad tos Donbaso teritorijos, kurių nekontroliuoja Kijevas yra „okupuotos" žemės. Įstatymas atšaukė Minsko susitarimo prioritetą, sprendžiant konfliktą.

Maskva ne kartą pabrėžė, kad Rusija nėra vidaus Ukrainos konflokto dalis ir nėra prisidėjusi prie įvykių Donbase.

2014 metų balandį Ukrainos valdžia pradėjo karinę operaciją prieš savarankiškai paskelbtas Donecko ir Luhansko liaudies respublikas, kurios paskelbė nepriklausomybę po valstybės perversmo Ukrainoje 2014 metų vasarį. JTO duomenimis, konflikto aukomis jau tapo daugiau nei dešimt tūkstančių žmonių.

2014 metų vasario 1 dieną tuometinis Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius ir parlamento opozicijos lyderiai pasirašė Susitarimą dėl politinės krizės reguliavimo. Šio susitarimo pasirašymo liudytojais tapo Vokietijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai — Frankas-Walteris Steinmeieris ir Radoslaw Sikorski. Tačiau Vokietija, Lenkija ir kitos ES valstybės nesmerkė susitarimo pažeidimo perversmo metu 2014 metų kovą.


85% Плюс 85% Plus
15% Минус 15% Minus
6   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают