Lietuva išeina iš gyvenimo

Anonimusas
+ 19 - 0
Автор: Arūnas Yla
Источник: https://www.rubaltic.ru/article/politika-i-obshchestvo/22012...
7536-01-22 (2018 г.), читали 1673
1

Autorius Aleksandras Nosovičius

Nepriklausomybės metais Lietuvoje nusižudė 35 000 žmonių ir dar 2% gyventojų bandė tai padaryti. Lietuvos Respublika daugelį metų yra lyderis pagal savižudybių skaičių Europoje, tuo pačiu metu budama pasaulio rekordininke alkoholizme. Kas visiskai netrukdo Lietuvos valdžios institucijų bandymams atskleisti Lietuvą kaip "europietiško pasirinkimo" pavyzdį , kaip pavyzdį kitoms buvusioms tarybinėms respublikoms, neatsižvelgdamos į tai, kad jų šalis nenori gyventi ir užsiima fizine savilikvidacija.

Pagal Vilniaus universiteto tyrimą, nuo 1990 m. iki 2016 m. Lietuvoje nusižudė 35000 žmonių.

Pasak mokslininkų, vienam savižudžiui tenka iki 20 nesėkmingų bandymų nusižudyti. Tai reiškia, kad per 26 "antrosios nepriklausomybės" metus iki 700 000 Lietuvos piliečių bandė nusižudyti.

1991 m., iškart po "nepriklausomybės atkūrimo", Lietuvos respublikos gyventojų buvo 3,7 mln. Žmonių. Pasirodo, kad per visus potarybinius metus, 2% gyventojų bandė nusižudyti. Šiuos žiaurius, fenomenalus Europos ir pasaulio mastu skaičius patvirtina ir kiti savižudybių Lietuvoje statistiniai duomenys. Baltijos respublika išsikovojo ir įsitvirtino savižudžių šalies reputaciją: ji daugelį metų yra lyderis Europoje ir įsitvirtino pasaulio savižudybių rekordininkų dešimtuke.

reklama

Remiantis naujausiais duomenimis, atsižvelgiant į savižudybių skaičių 100 tūkstančių gyventojų, Lietuva pirmauja Europoje ir yra aštunta pasaulyje. Šioje šalyje 100 tūkstančių gyventojų yra apie 26,1 savižudybės. Tuo pačiu metu Lietuva yra ketvirta pagal savižudybių skaičių tarp vyrų, kur šis rodiklis yra 47,1. Daugelyje Afrikos tropikų, Centrinės Amerikos šalyse, ir kituose neturtinguose ir depresuotuose pasaulio kampeliuose, kuriuos JAV prezidentas Donaldas Trampas neseniai apibūdino kaip "dvokiančios skylės" , tokių skaičių nėra.

Metų metais Lietuvos politikai bando paaiškinti šiuos rodiklius taip , kad nediskredituoti šviesaus įvaizdžio jaunos Europos demokratijos "sėkmės istorijos" prie Baltijos jūros, kuri įvykdė stulbinančias reformas, tapo dalimi "laisvojo pasaulio", o dabar "dalyvauja Vakarų klubuose." Žinoma, jie būtų ne Lietuvos politikai, jei viskuo nekaltintu "sovietinės okupacijos", tačiau pajuokų kruša privertė prikąsti savo liežuvį. Iš tiesų kaip taip išeina, kad "penktos okupacijos" metu lietuviai į kilpą nelindo, tarybiniais laikais jų skaičius pasiekė rekordinį lygį, o potarybinių metu Lietuva - nykstanti nacija? Lietuvos statistiką apie savižudybes yra daug labiau įtikinamiau nei politikai paaiškina kitokia statistika.

Kartu su savižudybiu rekordais Lietuva yra pasaulio alkoholizmo ir emigracijos lyderė. Ta pati Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad Lietuva yra labiausiai gerianti šalis pasaulyje. Pagal PSO ataskaitą, 2016 m. Respublikoje išgeria vidutiniškai 16 litrų alkoholio vienam gyventojui. Prieš metus Lietuvos sveikatos ministras Aurelius Veriga sakė, kad kas antras šalies gyventojas yra alkoholikas. Su tokiais alkoholizmo rodikliais ir savižudybių skaičiumi aišku kodėl žmonės iš Lietuvos bėga. Kiekvienais metais šalis atnaujina savo ir pasaulio gyventojų emigracijos rekordus. Praėjusiais metais iš Lietuvos išvyko 55 tūkst. žmonių. Visais potarybiniais metais - daugiau nei 700 tūkst.

reklama

Atsižvelgiant į tai, kad lietuviai ne visi deklaruoja savo išvykimą - ne mažiau kaip vienas milijonas. Šalies gyventojų sumažėjo beveik trečdaliu ir toliau mažėja. Gyventojų sumažėjimas siekė 2 proc. per metus. Nauja lietuvių karta nenori gyventi Lietuvoje: devyni iš dešimties jaunuolių nuo 15 iki 19 metų sociologams sako, kad pirmai progai pasitaikius emigruos iš šalies. Tokiais tempais, pagal Eurostato prognozes, iki 2080 m. Lietuvoje liks 1 650 tūkstančių gyventojų. Iš jų 85 proc. bus vyresni nei 60 metų žmonės. Tai teorija; praktiškai aišku, kad šalis, kuri beveik visiškai sudaryta iš nedarbingų senyvo amžiaus žmonių, negali egzistuoti. Todėl Lietuvos Respublika "užsilenks" daug anksčiau.

Tiesą sakant, Lietuva iš savižudžių šalies jau seniai virto šalimi -savižude: ji tai padarė, panaudodama emigraciją kaip savižudybės priemonę, o dabar lėtai, bet užtikrintai nukraujuoja. Alkoholizmo, savižudybių ir psichikos sutrikimų, jaunimo bėgimo rekordai, karščiuojančiojo isterija "rusai puola", "žaliųjų žmonių" Klaipėdoje ir Vilniuje haliucinacijos - visa tai bendri simptomai kliedesio prieš mirtį. Juose nėra stebinančio. Tikrai stebina, kad šalies vadovybė, į pasaulio akyse atliekanti fizinio susinaikinimo aktą, atkakliai raportuoja apie savo pasiekimus, moko kitas šalis kaip gyventi, ir pardavinėja lietuvos "sėkmės istoriją" kaip etaloną ir sektiną pavyzdį. Iš čia ir garsūs pažadai likti "paskutine Ukrainos viltimi" Europoje, nepajudinama Kijevo parama. Iš čia ir Vilniaus "laisvos Rusijos forumai", baltarusių nacionalistų mokymai rengti "spalvotas revoliucijas" .

Klaikios gotikinės fantasmagorijos vaizdelis. Savižudys guli šiltoje vonioje, su perpjautomis venomis ir lėtai, bet užtikrintai nukraujuoja. Gyvenimas palieka jį, tačiau jis pats ,pusiau miręs, piršteliu kviečia aplinkinius ir moko juos gyventi. Jūs gyvenate neteisingai, sako gyvas lavonas išleisdamas paskutinią dvasią. Jūs galite gyventi daug geriau. Kaip ir aš.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
19   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Durnių Laivo Kapitonė 3 0
2018-01-22 17:45:10

Išeitų sau ramiai tyliai... Bet dar paskui save Ukrainą traukia.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают