Kalėdiniai linkėjimai iš Maskvos

Anonimusas
+ 11 - 0
Автор: Aleksej Stefanov
Источник: http://sputniknews.lt/columnists/20171223/4713304/maskvos-ka...
7535-12-26 (2017 г.), читали 1806
3

Kalėdinė mugė Maskvoje, nuotrauka iš įvykio vietos
Kalėdinė mugė Maskvoje, nuotrauka iš įvykio vietos

Penktadienį Maskvoje prasidėjo žieminis festivalis "Kelionė į Kalėdas", kuriame dalyvauja ne tik Rusijos piliečiai, bet ir NVS bei Baltijos šalių atstovai

Kalėdų pasaka prasidėjo kone žinomiausioje Maskvos gatvėje — Nujajame Arbate,  kuris pavirto parku su kalneliais snieglentėms. Nuo šiol nebūtinai važiuoti už miesto ribų, jeigu nori  smagiai, linksmai ir naudingai leisti laisvalaikį — pakanka nueiti iki kalėdinio miestelio, išsinuomoti įrangą ir kartu su instruktoriumi arba savarankiškai pradėti sportuoti. Beje instruktoriumi gali tapti ne paprastas sportininkas-mėgėjas, o tikra sporto žvaigždė.

Vaikai mokosi slidinėti snieglentėmisVaikai mokosi slidinėti snieglentėmis

"Aš čia surengiu meistriškumo klasę ir mokau slidinėti snieglentėmis. Atėjo vaikai, jie taip pat mėgsta slidinėti snieglentėmis. Aš išmokiau juos atlikti kelis triukus, nors kalnelis per mažas sportininkams. Tačiau tiems, kas nori išbandyti save naujame sporte, ji visai tiks. Snieglenčių sporte nėra nieko sudėtingo — atėjai, atsitojai, kelis kartus nukritai — ir jau gali slidinėti. Apačioje yra balanso lentos — galima jose balansą palaikyti, jeigu kažkas neišeina. O kai patiks, tai bus neįmanoma jūsų nutempti nuo kalnelio", — sakė  Sputnik korespondentui snieglenčių sportininkė, Olimpinių žaidynių bronzos laimėtoja Alena Zavarzina.

reklama

Galima išbandyti savo taiklumą ir pašaudyti pompiniais šautuvaisGalima išbandyti savo taiklumą ir pašaudyti pompiniais šautuvais

O jeigu snieglentės jūsų nedomina? Šiame sportiniame miestelyje galima išbandyti savo taiklumą ir pašaudyti pompiniais šautuvais. Arba net praleisti laiką šalia scenos, kur gali pasirodyti Kalėdų senelis, su kuriuo galima bus pašokti ir gauti dovanų.

Tačiau festivalio pirmą dieną Naujajame Arbate Kalėdų senelis nepasirodė. Jis buvo labai užsiėmęs. Tverskaja aikštėje jis susitiko Santa Klausu iš Laplandijos ir gavo iš jo estafetės lazdelę, nes į Europą Kalėdos atkeliauja jau visai greitai.

Mugė skirta tik pėstiesiemsMugė skirta tik pėstiesiems

Pasakų senelių susitikimo vietoje mums pavyko sutikti įvairių Europos šalių atstovus. Be suomių, kurie atvyko palaikyti savo Santą, mes sutikome anglus, italus bei lietuvius su latviais.

Tverskaja aikštės kalėdinis miestelis sudarytas iš įvairių dydžių kioskų, į kuriuos galima užeiti, sušilti, išgerti karšto gėrimo ir paskanauti saldumynų. Ir tik vienoje vietoje po atskiru stogu stovėjo tikra krosnis, į kurią moteris įmesdavo malkų ir suko iešmą. Pasairodo, tai kepėja Marina iš Vilniaus, ji prieš nustebusius praeivius gamino lietuvių nacionalinį desertą — šakotį.

Maskvos gyventojus ir svečius Marina iš Vilniaus supažindina su šakočiuMaskvos gyventojus ir svečius Marina iš Vilniaus supažindina su šakočiu

reklama

"Gaminti šakotį lietuviai pradėjo dar XVIII amžiaus pabaigoje. Namuose mes gaminame šakotį dažniausiai gamybiniu būdu, o čia rodome rankų darbą, gaminame kaip mūsų protėviai", — pasakojo Marina.

Moteris visus norinčius paragauti šakočio kvietė į šalia esantį kioskelį, kur buvo daugybė lietuviškų saldumynų. O už 50 metrų stovėjo ir kaimynai latviai su savo gardumynais.

Marina atsivežė tikrą krosnį, kurioje ir gamina šakočiusMarina atsivežė tikrą krosnį, kurioje ir gamina šakočius

"Mes Maskvoje nuo gruodžio 18-osios — ruošėmes šiai mugei. Atsivežėme apie 120 skirtingų pardavėjų pozicijas. Čia, matote, saldumynai, spanguolės, šprotai, latvių keramika. Tačiau sulaukėme tokio didelio susidomėjimo, kad bijome, jog neužteks, o gruodžio 29 dieną Rusijos muitinė užsidaro ir mes galime nesuspėti atsivežti daugiau produkcijos", — aiškino Rygos gyventoja Ina.

Latvių kioskelisLatvių kioskelis

Ji papasakojo, kad daug žmnių ateina ne tik nusipirkti ko nors, bet tiesiog pasikalbėti — klausia, kaip galima apsilankyti Latvijoje, ar važioje į Rygą traukinys, kaip ten gyvena žmonės ir prisipažįsta, kad ilgėsi Baltijos šalių. Būtent todėl latvių kioskelyje išdeliotos brošiūros, kuriose apie visa tai parašyta rusų kalba. Beje ir kinų kalba. Tačiau tai jau festivalio vadovybės prašymas, nes šiais metais Maskvoje laukiamas rekordinis turistų skaičius iš Kinijos. Galbūt dėka šiuo kioskelio jie nuvažios ir į Latviją.

Latviški saldumynaiLatviški saldumynai

Šioje mugėje atradome dar vieną lietuvišką kioskelį, kuriame  pardavinėjo medvilninias staltieses, patalynę ir vilnones antklodes.

"Daugiausia perka pagalvių užvalkalus ir staltieses", — sakė pardavėjas Artemas.

Pardavinėjami staltiesės, patalynė ir vilnones antklodesPardavinėjami staltiesės, patalynė ir vilnones antklodes

Toliau mes nužigiavome iki Manežų aikštės, kurį šiomis dienomis pavirto tikru mišku — šalia Kremliaus pastatė 350 eglių! Čia pat galima nusileisti nuo ledinio kalnelio ir pasižvalgyti po dar daugiau kioskelių su vaišiais, kalėdinėmis dovanomis ir suvenyrais š Uzbekistano, Baltarusijos, Armėnijos, Ukrainos ir kitų šalių.

"Kelionė į Kalėdas" tęsis iki sausio 14 dienos.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
11   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 3

3. Dar 0 0
2017-12-29 20:24:39

Nypola, gal nypuls...

2. žid-masonai pa vsiudu 1 0
2017-12-27 14:44:30

http://ldiena.lt/straipsnis/4314/internetines-prekybos-tinklas-pardavineja-lietuviskas-neuzmirstuoles-kaip-masonu-simbolika

1. Anonimas 2 0
2017-12-27 10:35:05

tai jie puola ar nepuola?

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают