Latviai atsisakė pranešinėti apie rusakalbius

Anonimusas
+ 3 - 3
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/baltic/20171226/4736119/latviai-atsisa...
7535-12-26 (2017 г.), читали 1795
1

Lipdukas su figūromis (Latvijos ir Rusijos vėliavų spalvų), archyvinė nuotrauka
Lipdukas su figūromis (Latvijos ir Rusijos vėliavų spalvų), archyvinė nuotrauka

Latvijos valdžios institucijos nusprendė įtraukti vietos bendruomenes į rusiškai kalbančių asmenų sekimą ir įskundimą, tačiau norinčiųjų tai daryti pasirodė nedaug, tik 35 žmonės gavo pažymėjimus su cinišku terminu "visuomenės padėjėjas".

VILNIUS, gruodžio 26 — Sputnik. Savo interviu Regioninių problemų instituto generalinis direktorius, politologijos mokslų kandidatas Dmitrijus Žuravliovas teigė, kad visos Baltijos tautos visada turėjo sveiką protą, praneša Sputnik Latvija.

reklama

"Deja, ne visada šias savybes pavyksta išsaugoti propagandai spaudžiant. Tačiau latviams tai pavyko. Svarbiausia yra net ne tai. Svarbiausia, kad žmonės, gyvenantys įprastą gyvenimą, nenori laikytis vyriausybės ar ko nors iš elito karinių ir politinių pozicijų ir bartis su savo kaimynais, taikyti totalią kontrolę. Jie nori paprastai gyventi, ir tai normalu", — sakė Žuravliovas.

Pirmuosius "visuomenės padėjėjų", kurie tikrins, kaip įgyvendinamas įstatymas dėl valstybinės kalbos, pažymėjimus  įteikė Latvijos teisingumo ministras Dzintars Rasnačs. Juos gavo tik 35 žmonės.

Latvijos "kalbos inspektoriai" turi stebėti, ar nepažeidžiamas valstybinės kalbos naudojimas viešosiose vietose. Jei nustatomi pažeidimai, tie asmenys privalo pranešti apie tai atsakingiems Valstybės kalbos centro pareigūnams.

Aktyviausi visuomeninio judėjimo pradininkai turėjo vykti į reidus po gatves, parduotuves ir netgi Latvijos miestų biurus. Bendras "visuomeninės padėjėjų" skaičius turėjo pasiekti šimtą.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
3   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Gedrius 0 0
2017-12-27 14:02:04

Kur dingo EU su savo HUMAN RIGHTS. Nera naftos pas Latviu nera ir Human Rights. Viskai tai baigsis tuo kad mentus dauzis gatvese or kart nuo karto pjaus peiliu. Ir teisingai daris.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают