Ar pajutot, kaip baimė apėmė narsiąją žiniasklaidą?

Algimantas Rusteika
+ 15 - 0
Автор: Algimantas Rusteika
Источник: https://www.facebook.com/algimantas.rusteika/posts/199968859...
7535-12-05 (2017 г.), читали 1281
1

Su superpilnatimi, brangūs Lietuvos žmonės! Figūros ir pėstininkai išdėstyti, atgalinių ėjimų nėra, vaisingos debiuto e2-e4 idėjos baigiasi. Premjeras tęsia simultaną prie daugelio lentų ir eina žirgu.

Po paskutinių jo kalbų aiškėja, kad R.Karbauskis užsirokiravo kampe ir žaidime nebedalyvauja. Pats kaltas, kaip man sako žmona - o ji niekada neklysta. Vaikinas svaigo, kad tęsis amžina rinkimų kampanija ir galės toliau valdyti komandą reklaminiais pinigais ir postų lūkesčiais.

Prie ėdžių tai nebeveikia. Iliuzija išvengti asmeninės atsakomybės neinant į realios valdžios postą ir smagiai pavairuoti nuo užpakalinės Kultūros komisijos sėdynės buvo klaida, nes įtaka prarasta, o atsakomybė liko.

Melas, bailumas ir nesugebėjimas apginti savo moteris ar bent kiek oriai išeiti iš savo susikurtų absurdų juokingas net bendražygiams. Pasitikėjimas S.Skverneliu ir viltis, kad jis bus dėkingas už trampliną, lojalus, eis kartu iki galo ir niekada neišduos - klaida.

reklama

O kur dar asmeninis lindimas - užuot pareikalavus atsakomybės iš atsakingųjų - visur, kur tampi matomas, tačiau negali garantuoti rezultato? Atsisakymas išsiaiškinti priežastis ir užtikrinimai prieš kameras, kad negrius Kalnas, kuris vos paties užtikrintojo neužgriuvo, buvo klaida.

Sudalyvavimas Vyčio pašalinime iš Lukiškių, galutinai nubaidęs didžiąją dalį dar buvusių solidesnio amžiaus rinkėjų, buvo klaida. Už visas prisiimtas atsakomybes teks ir atsakyti.

R.Karbauskis liko su nebereikalingais pinigais, keliomis nuprotėjusiomis moterėlėmis, fanatiku alkoholio ministru, krūva suglumusių valstiečių ir nuolat smunkančiom reitingų kelnėm. S.Skvernelis vis tvirčiau užvaldo situaciją.

Jis gilina įtaką, vis daugiau reikšmingų valdymo svertų perima seni geri draugeliai ir statytiniai. Neturėdamas stabilios, formalios parlamento daugumos ir bet kada dėl to galįs atsistatydinti, S.Skvernelis gana mikliai tuo naudojasi.

Ir visiškai pajėgus atsistatydinimu patyliukais šantažuoti ir stabilumo trokštančią Prezidentūrą, ir krinkančius valstiečius. Galimybe išeiti pakelta galva pasinaudos, kai ateis tam laikas ir rasis geras pretekstas pabūti didvyriu. Toks R.Pakso variantas - aš nepasirašiau dėl Mažeikių!

Nusimesti nuo kupros valstietišką naštą ir kilti aukštyn tikėtina pusmetis iki Prezidento rinkimų, kad niekas nespėtų heroizmo pamiršti. Nes D.Grybauskaitė jau irgi mušta korta ir į ją pradedama rimtai nebežiūrėti. Nors dar turi parako ir galimybių.

Nemanykit, kad tik ji labdaras nešioja ir repuoja. Vien FNTT reidu ir tonomis rastų nelegalių pesticidų, kaip pikti liežuviai plaka - S.Skverneliui artimo T.Barščio "Kauno grūduose" - bandoma parodyti, kad žaidimas toli gražu nebaigtas.

reklama

Dabar apsisprendimo metas ir reikia nepavėluoti. Politinės gaujos, finansų grupuotės, žiniasklaidos, pramonės ir prekybos bosai renkasi, už kurį žirgą statyti. Lems, kaip visada, teisėsauga, kuri X failų ir dokumentų turi apie visus, tik kuriuos panaudoti - štai klausimas!

Su savo praeitimis, patirtimis ir pažintimis S.Skvernelis kompromatų fronte atrodo perspektyviai ir viliojančiai, o galimi oponentai - apgailėtinai. Pats laikas pasirinkti šeimininką ir svarbu nesuklysti. Kol kas rodyklės krypsta į policinę valstybę.

Ar pajutot, kaip baimė apėmė narsiąją žiniasklaidą? Negi manot, kad visi nuščiuvo dėl valdiškų pinigų sisteminei žiniasklaidai dalybų, kurioms neabejotinai diriguoja Premjeras? Staiga išgaravo aštrios diskusijos, nepatogūs klausimai ir kritikos S.Skverneliui nei žodelio.

Etatinių nuomonių formuotojų tonas ir laikysena, visada buvusi neklystančiu politinės įtakos barometru, ryškiai keičiasi. Bebaimio kovotojo E.Jakilaičio, kiek besistengtų suvaidinti principingą, akys pilnos baimės ir balsas paaugliškai virpčioja, o S.Skvernelis globėjiškai šypsosi.

Politikų siaubas R.Miliūtė pabėgo, pasislėpė ir saugiai kovoja su vis dar pasitaikančiais trūkumais. Net aštrusis R.Valatka, užsidirbsiantis didesnę pensiją iš valstiečių kritikos, viena koja jau D.Mockaus teritorijoje - InfoTV. Kiti kritikai nutildyti arba išvaikyti.

Policinės valstybės, kuri dar daug ką uždraus, nubaus, sugriežtins ir privers daryti, traukinys atvyksta į stotį - paruoškite bilietus. Politikoje visada renkamasi iš to, kas yra ir niekada nežinai, ar kitas variantas nebus dar blogesnis.

Dėl vieno būkim ramūs - apie mus čia niekas nesuka galvos ir nieko mes nepakeisim. Kalbėkim, ką galvojam - jie kartais išgirsta ir dėl savo naudos truputį pakoreguoja tikslus ir priemones. Nusipirkim alaus, kol dar galima, nes greit už tokius žodžius tekste būsi baudžiamas. Ir panaudokim visus receptus.

O šiaip viskas gerai, brangūs Lietuvos žmonės. Prie skylančios užtvankos vandenys gilūs, plėšrūnai ryja mažiukus ir vienas kitą. Retkarčiais plekšteli nuo lydekos bėganti kuoja ir vėl tylu, tik juodam paviršiuj atsispindi debesėliai.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
15   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Durnių Laivo Kapitonė 8 0
2017-12-05 22:47:43

Skvernbeli reikejo nusodinti 2015- proga buvo:
2015 Lapkricio 15 Vidaus Reikalu ministras Skvernelis viešai ir garsiai pareiškia:
- kad benami sušaude pareigunai ir megindami nuslepti šuvi pasielge ,,vaikiškai ir
naiviai,,...
  Priminsiu. Sušaudomas žmogus... Vyksta tyrimas... Pareigunai bando nuslepti
nusikaltima... Vyksta tyrimas... VRM Ministras Lietuvai viešai pareiškia -
nieko neivyko - pareigunai pasielge vaikiškai... Nu biški pajuokavo... Ministras
tyrejui pareiškia - tu ten nieko netirk... Viskas gerai... Pareigunai biški naiviai
pasielge. taip ir parašyk išvadose... Tai yra - vidaus reikalu ministras daro
spaudima nusikaltimo tyrimui pareikšdamas, kad pareigunai šaunuoliai tik biški
pasielge ,,vaikiškai ir naiviai,, Aš atleidžiu tuometiniam vidaus reikalu ministrui
Skverneliui... Jei tas ministro elgesys nepasirode idomus nei opozicijai... Nei
žurnalistams.... Tiek jau to... Atleidžiu... Bet jei tada Skvernelis but paimtas ir
nubaustas už poveiki tyrimui - rinkimu rezultatai i Seima but buve kitokie...
   Užsilikes klausimas. Buvo rašyta, kad policininkas V,R, užtaise kalašnikova
SAVO ŠOVINIAIS. Norima pasakyti, kad policininkas V.R. namuose turi privatu
pilnai automatini kalašnikova? Ir kad ginklu parduotuvese yra pardavinejami
šoviniai kalAšnikovo automatams? Tikrai? Ginklu parduotuvese ivedžiau paieška -
kalšnikovui šoviniu nepardavineja...
  Tai iš kur policininkas V.R. gavo tris šovinius pakeisti vietoje iššaudytu?
Iš Jugoslavijos? Parveže draugai iš Irako? Iš Lietuvos kariuomenes sandeliu?
Kiek dar jis turi SAVO šoviniu kalašnikovui? Gal dar turi ir SAVO koviniu granatu?
 Ar tiriant buvo užduoti šitie klausimai? Ar buvo i juos atsakyta?

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают