Seimas sutiko suvaržyti parlamentaro Pūko laisvę

Anonimusas
+ 7 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/politics/20171205/4548219/seimas-sutik...
7535-12-05 (2017 г.), читали 1184
3

Seimo narys Pūkas, archyvinė nuotrauka
Seimo narys Pūkas, archyvinė nuotrauka

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Seimo narys Pūkas seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą priklausomo ir kitaip priklausomų asmenų

VILNIUS, 5 gruodžio — Sputnik. Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Kęstutį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę baigė darbą ir plenariniame posėdyje pristatė savo išvadas, praneša spaudos tarnyba.

reklama

Laikinosios tyrimo komisijos pirmininkas Antanas Baura informavo, kad komisija siūlo Seimui tenkinti generalinio prokuroro prašymą leisti Lietuvos Respublikos Seimo narį Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Už Seimo protokolinį nutarimą balsavo 74 Seimo nariai, prieš — vienas, susilaikė 5 parlamentarai.

Birželio 29 dineną generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, informuodamas, kad Vilniaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamų veikų. Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad Seimo narys Pūkas seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą priklausomo ir kitaip priklausomų asmenų. Už šios nusikalstamos veikos padarymą numatytos alternatyvios bausmės — bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.

Generalinio prokuroro pranešime pažymima, kad ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys taip pat leidžia pagrįstai įtarti, kad Pūkas pažeidė teisėtai turimų šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo taisykles ir dėl to sudarė sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti. Už šios nusikalstamos veikos padarymą taip pat numatytos alternatyvios bausmės — bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
7   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 3

3. Piakinasz Tazdeusz 2 0
2017-12-05 22:57:47

Koks absurdas gojų smegenis ši istorija dirgino visą pusmetį! Kodėl šitas psichas iki šiol laisvėje? Ką? jis dar sprendimus seime priiminėjo iki šiol? Maniau jisai seniai Izoliuotas.

2. nuolat kartodavo "palaikom grybauskaitę" 4 0
2017-12-05 22:32:23

į durnyną senį

1. Anonimas 1 0
2017-12-06 12:54:15

gera pamoka kitiems subinlaižiams.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают