Vis pagalvoju - ar jie tikrai tokie durni, ar tik žmones durniais laiko, ar tai jau nebe juokai ir sąmoningas kenkimas

Algimantas Rusteika
+ 21 - 0
Автор: Algimantas Rusteika
Источник: https://www.facebook.com/algimantas.rusteika/posts/199892486...
7535-12-04 (2017 г.), читали 2003
2

Reikėtų kada nors tą padaryti, tik laiko gaila. Tiesiog kiekvieną savaitės dieną pasižymėti, ką jie ten per telikus kalba ir ką portalų lyderiai rašo, ir sekmadienį tą konkretiką pakomentuoti - būtų žiauriai juokinga apžvalga.

Vis pagalvoju - ar jie tikrai tokie durni, ar tik žmones durniais laiko, ar tai jau nebe juokai ir sąmoningas kenkimas. Savaitgaliais turi daugiau laiko pasigėrėt, ką mūsų šaunuoliai žurnalistikos genijai veikia. Ir sužinai, ką reikia daryti ir nedaryti, kad pralaimėtume propagandiniame kare - ogi visa tai, ką darome.

Savaitgaliais didžioji LT internetų žiniasklaida automatiškai atsijungia nuo Saulės sistemos. Jokių naujienų nerasi, tik papai, kašė, koks baisus Trumpas, Cvirka, Orbanas ir tie lenkai, kaip kepti blynus ir eglučių įžiebimai - Žemėje nieko daugiau nevyksta. Ką daro vidutinio amžiaus pilietis po sunkios darbo savaitės, norintis sužinoti kas tikrai rimto dedasi pasaulyje, bet prastai kalbantis angliškai? Teisingai - skaito rusų portalus.

reklama

Televizijoms pasaulis irgi numiręs. Tik laukinė gamta, dainos, šokiai pokiai, eglučių įžiebimai, kašė ir koks baisus Trumpas ir Cvirka su Orbanu. Kelios šlapių žurnalistikos vištų apžvalgos apie tai, koks baisus Trumpas su Nerim ir Orbanu, kaip kepti blynus, organiškai organiška metų moteris ir eglučių įžiebimai, tiesa, dar lenkai! Ir vėl tie niekšai įsijungia rusų televizijas.

Norit sužinot, kas ir kodėl vyksta, kokie procesai ir jėgos lemia įvykius Ukrainoje, Amerikoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Katalonijoje, Rusijoje? Ką ten pasaulio galybėse - kas darosi Estijoje ar Latvijoje? Ką veikia staiga tapęs beveik geruoju Putinas? Nepavyks, jums pugačiauskai su matoniais parodys, ką išdarinėja tas niekšas Trumpas, o dėl kitko vėl galit įsijungti rusų portalus ir televizijas.

O kiek yra temų, kurios tarsi nedraudžiamos, bet tyliai nutylimos? Kokia bus Vokietijos ar Europos Sąjungos ateitis, ko žmonės tyli vakarais ir ką šneka per darbo pertraukėles apie savo gyvenimus? Neišgirsit. Užtat parodys sacharininį reklamos klipą "Lietuvoje gera". Ir kokius prasigėrusius runkelius, kuriems čia viskas esą blogai, nors būtent jiems čia ir gerai.

Viskas tam, kad pagalvotum kaip reikia - kad pats esi runkelis ir valstybės priešas, jei galvoji ne taip, kaip reikia. O jei kiltų šeštadienį karas, tai mums praneštų pirmadienį apie 10 ryto, kai ponai redaktoriai teiksis atvykti ir baigti savo kavą, jeigu dar bus kur atvykti ir kam pranešti.

reklama

O kol rusai dar tik ruošiasi ir šį sekmadienį neužpuolė, kiekvieną pirmadienį vis smalsiai įsijungiu kompą - koks gi šią savaitę naujasis tautos priešas? Kas ne taip kaip reikia prieš dešimt ar penkiolika metų su kokiu nors KGB-istu prie alaus pasišnekėjo ar kas kam ant užpakalio ranką per ilgai palaikė? Ką smerksim, į ką akmenis mėtysim, broliai?

Ką iki šeštadienio keiksim, spjaudysim, dėl ko linguos susirūpinęs E.Jakilaitis, suakmenės per Vremia E.Bučelytės veidas ir duosis po laisvos žiniasklaidos aptvarėlį delfinai? Ir koks užeina nusivylimas, kai nieko naujo nebūna paruošta - ir vėl valkios po gatves K.Pūko lavoną su savo nesuskaičiuojamomis bobomis, tfū!

Tai kaip finansinė piramidė, nieko neturinti bendro su gyvenimu - burbulas pučiasi tol, kol nustelbia viską ir sprogsta. Riba peržengta, jie jau atitrūko nuo realybės, apsigyveno savo kuriamoje iliuzijoje ir nebemato, kas vyksta už studijų ir Gedimino prospekto. Ir įsivaizduoja, kad jais kas nors dar tiki ir kad jie dar ką nors reiškia.

Tarp sveiko proto žmonių žiūrėti TV seniai yra blogas tonas, o iš žiūrinčių ir skaitančių portalus dauguma stebi beprotnamį pašaipiai ir tyčiojasi iš jo komentaruose. Šiame teatre rimtų žiūrovų beveik nebeliko, tik patys režisieriai, artistai, statistai ir vis tirpstantis fanatikų ir idiotų būrelis.

Piktintis, bjaurėtis ir gadinti neuronus nereikia - nei susireikšminę klounai, nei jų cirkas to neverti. Tiesiog pažiūrėkit, kokie juokingi tie forumuose sustoję nuliai, kokios bukos jų akys, kokie banalūs jų mintinai išmokti tekstai, kuriuos deklamuoja ko bepaklaustum. Tai nueinantieji, aktoriai iš bankrutavusio teatro, numirėlių pasaulis, kuris be galo juokingas savo rimtumu, kvailių teisumu ir aršia neapykanta. Nieko išskyrus juoką ir patyčias jie neverti.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
21   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. Laurynas 7 0
2017-12-04 22:49:45

Valdžiagyvių šūdelitis visuomet pasiekia tą stadiją, kai taip atitrūksta nuo realybės, jog neišvengiamai šeimininkai duoda komandą jį išskersti.
Taip ir atsiranda persversmai ir visokie pilietiniai karai. Mūsiškiams išgamoms nebedaug liko - didžioji jų dalis jau seniai gyvena paraleliniame iliuzijų pasualėlyje.
Apskabymas artėja neišvengiamai.

1. autorius 1 0
2017-12-05 19:43:56

ir apskabysim!

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают