Mano kontrabandinis versliukas

Anonimusas
+ 18 - 1
Автор: Jurga Baltrukonytė
Источник: https://www.facebook.com/j.baltrukonyte...
7535-11-19 (2017 г.), читали 1759
2

Šiandien žlugo du mano eksperimentai.

Pirmas - vos išėjus į gatvę. Tenorėjau įsitikinti, ar tikrai iki gruodžio pirmos dienos moterys Lietuvoje vaikšto be pėdkelnių. Lygtai toks buvo susitarimas feisbuke, tik datos neprisimenu. Tai va, netikrai. Bent jau mano kelyje iki parduotuvės be pėdkelnių vaikšto tik vyrai, bet visi jie su šalikais ir pirštinėmis. 

Kitas eksperimentas buvo toks, kad pasiskaičiusi internete informacijos, o feisbuke komentarų, kad dėl galvos ar danties skausmų teks lėkti pas šeimos gydytoją (o maniškis gydytojas ir taip labai užimtas žmogus) nutariau pradėti kuklų kontrabandinį versliuką vaistais, nes mūsų saloje jie be receptų. Bet laimei, kad dėl visa ko, tirdama rinką, užsukau į vaistinę.

reklama

- Sakykit, o bent kokių nors vaistų nuo galvos skausmo dar galima nusipirkti?

Vaistininkės ėmė kvatoti.

- Štai, visa lentyna, rinkitės.

- Ta prasme?

- Daugybė pavadinimų, kokių tik norit.

- Ir be receptų? Net tie, apie kuriuos visi rašo, kad su receptais? Tie, populiariausi? 

- Be receptų, be receptų! Mes nežinom, kas su žmonėm pasidarė. Kas platina tą informaciją. Pardavimai, aišku, išaugo, plūsta minios, bet kam ta panika naudinga? 

- O tai ir žuvų taukų galima gauti be recepto?

Vaistininkės tiesiog prunkštė.

- Štai ten, dešinėje, pilna tų žuvų taukų. Visokiausių. Tik vieni vieninteliai parduodami su receptu, bet jie skiriami kaip vaistai, o ne papildas.

- O žolelės, valerijonai visokie?

- Cha cha cha! Kairėje, lentynoje.

- O gal galite mane nufotografuoti, kad draugai patikėtų? Taip, kad matytųsi nereceptinių lentynos?

- Žinoma, jūs tik rašykite, kad žmonės netrukdytų nei gydytojų, nei mūsų.

Dėl visa ko nusipirkau tablečių nuo galvos skausmo. Galvą įsiskaudėjo nuo klausimų – kas čia per panika, kam ji naudinga ir jei tai vaistų reklama, ar ji leidžiama, ar etiška? Moterėlės už manęs ėmė po kelias pakuotes, nors joms dar nieko neskaudėjo, bet jei jau TAIP, tai geriau turėti atsargai.

Mano kontrabandinis versliukas žlugo net neprasidėjęs, bet kažkieno tai akivaizdžiai suklestės, o gal jau klesti-žydi.


94% Плюс 94% Plus
6% Минус 6% Minus
18   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. TURBO 2 0
2017-11-19 21:26:31
O kuo gi skiriasi šiandiena nuo anų dienų: Jėzaus laikų? Niekuo. Tiek anuo metu, tiek dabar savi (sava valdžia) be skrupulų ir galingiau engė ir engia savo tautiečius, negu užkariautojai. Kodėl taip vyksta? Ir tais laikais žmonės nesilaikė Dešimties Dievo Įsakymų ( 613 įvairiausių nurodymų, kad tik nereikėtų tiesiogiai vykdyti Dievo įsakymų, ir valdininkija, alia teisėtai, galėtų kaupti milžiniškus turtus), tas pats ir šiandiena : nėra jokio santykio su Dievu, tik didžiulis išrinktųjų troškimas kuo greičiau pralobti. Visuose valstybiniuose sluoksniuose vien demagogija, melas, vagystės, jau net atviros (liberalų atvejis, sveikatos ministerijos savivalė, švietimo ministerijos nekompetencija ir savivalė ir t.t.). O mes, rinkėjai ką darom, kaip reaguojam? Juk vagia iš mūsų. Pasitikėjom, rinkom. Ir še kad nori. Ir dar su patyčiomis, čia esą tik klaida, o ne vagystė. Tokios šlykščios valdžios elgsenos nebuvo net sovietų okupacijos laikais. Bet juk visi esame Tėvo - Kūrėjo vaikai, broliai ir sesės (jeigu yra kitaip, duokit žinoti), ir mes juos išrinkom, kad jie mums tarnautų (ministras lietuviškai - tarnas), o ne apvaginėtų mus ir dar tyčiotųsi. Atsikvošėkim ir grįžkim į tikėjimą, juk beveik visi esam pakrikštyti (tuo net neabejoju) ir pasielkim pagal Dievo Įstatymą: priverskim atsakyti už įvykdytus nusikaltimus. Kaip tai padaryti? Tais pačiais rinkimais. Todėl kviesčiau visus, ypač tikinčiuosius, imtis šio sunkaus darbo ir susitelkus į nevalstybines institucijas (ar kaip ten pavadintume), ateinančiuose visuose visų pakopų rinkimuose išsirinktume tinkamus, teisius valdžios atstovus. Tikiu, kad tai padaryti esame pajėgūs: jau užaugo nauja karta ir daug daugiau tikinti, negu mūsų karta, kuriai didesnė vertybė yra dvasingumas, o ne gebėjimas, bet kokia kaina krautis turtus, kuri gali jau šiandien atsakingai imtis šio darbo. Mane tai labai džiugina.
1. TURBO 3 0
2017-11-19 21:25:23
Veidmainystė (Mt 23, 1-12). (Sekmadienio, lapkričio 05 d.2017 m. Katalikų Bažnyčios Evangelija.). Anuomet Jėzus kreipėsi į minią ir į savo mokinius : " Į Mozės krasę atsisėdo Rašto aiškintojai ir fariziejai. Todėl visa ką jie liepia, darykite ir laikykitės, tačiau nesielkite, kaip jie elgiasi, nes jie kalba, bet nedaro. Jie riša sunkias , nepakeliamas naštas ir krauna žmonėms ant pečių, o patys nenori jų nė pirštu pajudinti. Jie viską daro, kad būtų žmonių matomi. Jie pasiplatina maldos diržus ir pasididina apsiaustų spurgus. Jie mėgsta pirmąsias vietas pokyliuose bei pirmuosius krėslus sinagogose, mėgsta sveikinimus aikštėse ir trokšta, kad žmonės juos vadintų 'rabi'. O jūs nesivadinkite 'rabi', nes turite vienintelį Mokytoją, o jūs visi esate broliai. Ir nė vieno iš savųjų nevadinkite tėvu, nes turite vienintelį Tėvą danguje. Taip pat nesivadinkite mokytojais, nes jūsų vienintelis Mokytojas yra Kristus. Kas iš jūsų didesnis, tebūnie jums tarnas. Nes kas save aukština, bus pažemintas, o kas save žemina, bus išaukštintas".

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают