Rūta Vanagaitė: "Aš esu Lietuvos patriotė!"

Anonimusas
+ 13 - 22
Автор: Dmitrij Mart
Источник: http://sputniknews.lt/columnists/20171116/4372343/ruta-vanag...
7535-11-19 (2017 г.), читали 2079
16

Rūta Vanagaitė, archyvinė nuotrauka
Rūta Vanagaitė, archyvinė nuotrauka

Tačiau tai netrukdė jai ramiai pasikalbėti su "priešišku" Sputnik Lietuva

Rūta Vanagaitė išgarsėjo po knygos lietuvių kalba "Mūsiškiai" išleidimo 2016 metais, kurioje paviešino ne tik masinį, bet ir savanorišką lietuvių dalyvavimą žydų tautybės žmonių žudynėse. Tiesą sakant, kai aš skambinau jai asmeninio telefono numeriu, nebuvau įsitikinęs, kad mūsų pokalbis įvyks. Juk užteko Sputnik Lietuva pabendrauti su žinomu mados dizaineriu Juozu Statkevičiumi, kaip jį iš visų pusių užpuolė. Rezonansinis interviu mūsų portale pasirodė spalio 23 dieną.

Jį jau perskaitė dešimtys tūkstančių žmonių, įskaitant, matyt, ir tuos, kuriem mes nelabai patinkame. O gal pavydi mūsų populiarumo? Bet kokiu atveju, Lietuvos televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas bandė įtikinti, kad su Sputnik Lietuva jo šalyje niekas tikrai nenori bendrauti. Šis eterio keistuolis net padarė savotišką "coming out", prisipažinęs, kad tai jo komandos nariai skambino Lietuvos meninikams Maskvos Sputnik korespondentų vardu. Televizijos žurnalistas pareiškė, kad "mūsų menininkai atsiliepė, mandagiai paprašė perskambinti, išgirdę su kuo kalba, po to nebekėlė".

reklama

Tačiau, matyt, Andrius Tapinas tiksliai žinojo, kam būtent reikia skambinti. Sprendžiant iš visko, nei jis, nei jo komandos nariai nesikreipė į Rūtą Vanagaitę. Priešingu atveju jie negalėtų triumfuodami parašyti, kad ji "mandagiai paprašė perskambinti ir daugiau nebekėlė". Kai gerbiamai rašytojai paskambino realus, o ne fiktyvus Sputnik Lietuva korespondentas, ji mielai pabendravo su manimi. Paaiškėjo, kad Rūta Vanagaitė atidžiai seka triukšmą, kuris kilo po Statkevičiaus interviu Sputnik Lietuva.

Kaip žinoma, televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas tokius žmones, kaip Juozas, išvadino "nenaudingais idiotais, kurie nėra atsparūs propagandai ir kuriais lengva manipuliuoti". Aišku, Tapinas turėjo omenyje ir Rūtą Vanagaitę. Žinoma, jai nemalonu skaityti panašius dalykus. Be to, verta priminti, kad rašytojai jau 62 metai. Ir čia bet kokie stresai padaro neigiamą poveikį jos bendrai savijautai.

"Žinote, aš net nenoriu kalbėti apie šį purvą! Tegul jie ten patys aiškinasi. Manęs tai neliečia! Vienintelis dalykas, kurį galiu pasakyti, yra tai, kad dėl visų šių pokalbių aš prastai, labai prastai jaučiuosi", — pripažino Sputnik Lietuva Rūta Vanagaitė.

Anot jos, ji nerašo jokių bestselerių bei nelaiko savęs įžymia rašytoja. "Mano knygose nėra jokios politikos. Ten yra tik vienas dalykas — tiesa! Tai liečia ir mano šeimą". Deja, jos giminės taip pat negražiai elgėsi, apie ką ji atvirai papasakojo.

reklama

"Tiesa, dabar jie bandė užčiaupti man burną, bet vistiek ketinu išleisti savo knygą. Išleisiu!" — patikino Sputnik Lietuva pašnekovė.

Priminsime, neseniai didžiausia Lietuvos leidykla "Alma Littera" staiga nutraukė su rašytoja sutartį dėl jau penktos jos knygos išleidimo. Tokių šiurkščių veiksmų priežastimi tapo Vanagaitės pasisakymas apie vieną Lietuvos "partizanų judėjimo" lyderių Adolfą Ramanauską-Vanagą.

Rūta ištyrė šio atviro nusikaltėlio archyvinę bylą ir suabejojo, ar verta vadinti tautos herojumi žmogų, kuris susitarė su KGB ir išdavė Maskvai visus savo šalininkus.

"Bet, matyt, Lietuva dar nesubrendo tokiems klausimams", — sakė rašytoja.

"Alma Littera" vadovybė pranešime spaudai pareiškė, kad Vanagaitės pasisakymai "yra nepriimtini ir nesuderinami su "Alma litteros" leidyklos vertybėmis". O vėliau pažadėjo sunaikinti visas išimtas iš prekybos knygas.

Greitai Europos žydų kongresas pasmerkė Lietuvos išpuolius prieš Rūtą Vanagaitę.

Tačiau šio raginimo atsipeikėti Lietuvos visuomenė taip ir neišgirdo. Užtat visi citavo Vytauto Landsbergio straipsnį, kurį jis parašė didžiausiam žinių portalui "Delfi". TS — LKD garbės pirmininkas pasiūlė Vanagaitei "suvokit, apie ką kalbat, tada nueikit į mišką, kur drebulės, pasimelskit ir nusiteiskit". O po to jau prasidėjo tikra raganų medžioklė. Kuri, deja, tęsiasi iki šiol.

"Bet aš nesiruošiu tylėti. Būtinai rašysiu toliau. Bei tai bus ne meniškos knygos, o, būtent, dokumentinės. Taip, aš girdėjau, kad tokius kaip aš vadina "nenaudingais Lietuvai idiotais". Tegul sau vadina, kaip nori. Nors aš pati laikau save ne tik rašytoja, bet ir Lietuvos piliete ir patriote!" — pabrėžė rašytoja interviu Sputnik Lietuva.

Rūta, linkime Jums kūrybingos sėkmės ir geros sveikatos. Laikykitės!


37% Плюс 37% Plus
63% Минус 63% Minus
13   22
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 16

16. kliunka 1 2
2017-11-19 21:54:40
laurynai ko tu deriesi su ta protinga komentatore. na tu esi neteisus ir nezinai zodzio prasmes. ji teisi.
15. Laurynas 2 2
2017-11-19 22:12:26

Tavo "protingoji", ką tik pati pademonstravo, kad ji tik akla svetimų žodynų "išminties" atrajotoja, netikrinanti jai pakišamos informacijos elementarios logikos priemonėmis.

Dabar išbandysiu ant tavęs. Ar tamstelė jau susiradai, kokia asmenų grupė yra apibrėžiama terminu "semitas"?

14. į pagalbą Laurynui 1 3
2017-11-19 21:35:42
portale žodžiai.lt taip aiškinama žodžio ,,antisemitizmas" prasmė: antisemitizmas [↗ anti... + ↗ semitai], neapykanta, priešiškumas žydams; viena iš religinio, nacionalinio ir rasinio nepakantumo formų ideologijoje, politikoje ir buityje; fašistinėje Vokietijoje Δ virto atviru genocidu.
13. Laurynas 3 0
2017-11-19 21:46:17

O dabar tamstelė ima enciklopediją ir susiranda, kokia asmenų grupė apibrėžiama terminu "semitai".

Tada tamstelė, galbūt supras, kad prieš tai jo cituota "antisemitizmo" prasmė neturi nieko bendro su žodžio "semitas" reikšme, ir yra vartojama grynai demagoginiais sumetimais.

O demagoginius iškraipymus būtina atitaisyti. Taip kad PAGAL FAKTĄ judėjai "antisemitais" vadina tuos, kurių jie patys nekenčia visa savo judėjiška esme. 

12. Laurynui 0 2
2017-11-19 21:29:01
Neišradinėkite dviračio. Matyt nežinote istorijos, mokote vyresnius istorikus ir labiau patyrusius už save. Žodis ,,antisemitas" reiškia žmogų, nemėgstantį žydų. Paprasta ir aišku. Neišradinėkite dviračio iš naujo ir nejuokinkite savo naujomis teorijomis.
11. anziuliui 0 4
2017-11-19 18:45:43
ir jūs prisijungėte prie ,,patriotų"? cha.
10. andziulis 3 0
2017-11-19 18:42:45

Monikai lewinski apsimetinėji? Kritikuoji visus? Tau visi antisemitai o Holakaustas - Dievas. Dar pažiūrėsim.

Kristų nužudė žydai o subrangovas buvo Romėnų kariškiai

Prisigudrausit utėlės

9. Agnei 0 5
2017-11-19 18:38:52
Gal tamsta pirma išmokite rašyti lietuviškai, o paskui jau vaidinkite patriotę. Tiesiog vemti verčia nuo tokių ,,patriotų". Beje, klausimas ir pačiam portalui - ar visi jūsų skaitytojai tokie buki, neraštingi antisemitai?
8. Laurynas 5 0
2017-11-19 19:16:44

1 - taip, čia visi yra tokie pat buki ir neraštingi, kaip tamsta.

2 - tamsta tikriausiai nežinai tikrosios žodžio "antisemitas" prasmės, kitaip jo nenaudotum. Apšviečiu: "antisemitas" - tai yra tas, kurio nekenčia semitai (šiame kontekste - judėjai).

7. Anonimui 1 7
2017-11-19 18:16:39
Beje, aš lietuvė, bet tamsta - tikrai kvailys !
6. Tu 5 0
2017-11-19 18:19:00

sūka susilietuvinęs žydas!

5. Agne 3 0
2017-11-19 18:24:38

Esu emigrante ir sio metu dirbu prancuzijoj. Zinot tokio zydisko apsimetinejimo nei is autores nei is jusus nesitikejau. Kai grisiu su viru i lietuva padarysiu tvarka.

4. Ales gut 8 0
2017-11-19 18:16:10

Dabar žinosim - žydai - tai tikrieji Lietuvos patrijotai.

Tauta jums padėkos. Jūs kaip valdėte anksčiau viską valdote lig šiolei. .

3. Anonimui 7 10
2017-11-19 14:43:10
Kodėl rašote kvailystes ir bjaurius antisemitinius komentarus? Ar skaitėte R.Vanagaitės knygą ,,Mūsiškiai"? Aiškiai, matosi, kad neskaitėte, kitaip jums sąžinė neleistų taip tyčiotis iš žydų tautybės žmonių. Skaičiau šią puikią, emocingai parašytą knygą ir rodos mačiau visa tai. Tuo labiau, kad mano a.a. Mama man dar jaunai pripasakojo tokių dalykų, kad mane šiurpas krėsdavo. Mama buvo iš Panevėžio ir pamenu, kai ji pasakojo, mačiusi savo gimnazijos paralelinės klasės vaikinukus varančius kartu su naciais žydų koloną sušaudymui. Jie ėjo paskui koloną. Tada jaunystėje šiurpdavau ir gailėjausi mamos, mačiusios tokius dalykus, kai jai buvo tik 17-18 metų. O kartą ji užėjo pas klasės draugę ir pamatė, kad pas neturtingų žmonių šeimą pilna gražių baldų, daiktų, kurių šie iki tol neturėjo. Ir ta draugė net ,,pasigyrė": ai, čia, žinai, žydus išvedė, tai broliai nuėjo ir parvežė daiktus... Gražu ar ne? Ir dar mes kaltiname Vanagaitė, kad ji atskeldiė tiek negražių faktų ir mūsų istorijos. Galima tik žavėtis jos drąsa. O leidykla tai pasielgė, kaip chunveibinai. O juk jau XXI amžius, kultūrinė revoliucija seniai pasibaigė.
2. Anonimas 9 0
2017-11-19 18:05:38

Ačiū , žyde kad JŪS esate. Be jusų Lietuva nabebūtų tokia kaip yra dsbar. Ačiū!

Bučiuoju subinę, tavo csemintintę...

1. Anonimas 10 5
2017-11-19 12:00:39

žyderos Mart verbuoja kairiuosius suklaidintus žmogelius į savo pusę, nes kai skandalas juo SUVIENYS, KURS NAUJĄ P. TVARKĄ kartu. Visi žydai

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают