URODAI Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga ir Agnė Širinskienė pakeis normalius vaistus i narkotinius ir psichotropinius

Anonimusas
+ 15 - 1
Автор: Rodrigo Duterte
Источник: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/seime-svarstys-siulyma-leisti...
7535-11-17 (2017 г.), читали 2164
4

Amp.jpg

Seimui pateiktos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narių Ramūno Karbauskio, Aurelijaus Verygos ir Agnės Širinskienės įregistruotos Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės bei Farmacijos įstatymų pataisos, kuriomis siūloma įteisinti vaistų, pagamintų iš iki šiol draustų narkotinių ir psichotropinių medžiagų, vartojimą Lietuvoje. Siūloma sudaryti platesnes galimybes sunkius pacientus gydyti vaistais, kurių sudėtyje gali būti ne tik kanapių, bet ir kitų sudedamųjų dalių iš narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Siūloma, kad tokie vaistai į Lietuvos rinką galėtų patekti tik tuo atveju, kai jų saugumas ir veiksmingumas įrodomas klinikiniais tyrimais, įvykdomos visos registravimo procedūros. Tai – įprastinės sąlygos, taikomos visiems vaistams. Įvertinus, kad tokių vaistų sudėtyje būtų narkotinių ir psichotropinių medžiagų, jiems būtų taikomos itin griežtos naudojimo, apskaitos ir išdavimo pacientams taisyklės. Tokia tvarka ir dabar taikoma, pavyzdžiui, morfijui, kuris skirtas labai stipriems ūmiems skausmams malšinti.

Pasak Seimo nario R. Karbauskio, pasaulyje mokslo pažanga ir technologijos sparčiai eina į priekį, tad modernius, saugius ir mokslo patikrintus vaistus būtina naudoti pacientų gydymui.

reklama

„Siūlome sudaryti kur kas platesnes galimybes, nei yra dabar, kad pacientai, patiriantys didžiulius skausmus, sirgdami sudėtingomis ligomis, galėtų gauti moderniausią gydymą. Priėmus šias pataisas didėtų tokių vaistų prieinamumas ir būtų sudarytos galimybės, kaip ir iki šiol, į rinką patekti tik saugiems vaistams. Pasitikime ir Europos vaistų agentūros, ir Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos taikomomis vaistų registravimo procedūromis, kurių metu vertinami vaistų gamintojų pateikti klinikinių tyrimų duomenys, užtikrinamas vaistinių preparatų saugumas“, – sako R. Karbauskis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, kad būtų išvengta piktnaudžiavimų pramoginiais ar laisvalaikio tikslais naudoti Jungtinių Tautų konvencijose įvardintas narkotines ir psichotropines medžiagas per šių medžiagų turinčius vaistus, artimiausiu metu bus nustatyta tokių vaistų laikymo, gabenimo Lietuvos teritorijoje, gaminimo, importo ir eksporto tvarka.

„Taip siekiame išvengti galimų piktnaudžiavimo atvejų. Modernių, saugių ir mokslo patikrintų vaistų sudėtyje gali būti ne tik kanapių, bet ir kitokių narkotinių ar psichotropinių medžiagų, todėl teikdami įstatymų pataisas vaistų prieinamumui didinti iškart siūlome ir priemones, kurios leistų užkardyti piktnaudžiavimo atvejus ir tokių medžiagų patekimą į nelegalią apyvartą“, – teigia A. Veryga. 

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė A. Širinskienė atkreipia dėmesį į tai, kad teikiamais įstatymo projektais yra patikslinta ir dabar įstatymuose nustatyta tvarka dėl mokslinių tyrimų. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką ir dabar galima daryti mokslinius tyrimus su atitinkamomis medžiagomis, tačiau siūloma tikslinti formuluotes ir panaikinti abejones mokslininkams. Siūloma įtvirtinti aiškią nuostatą, kad Jungtinių Tautų konvencijų pirmajame sąraše įvardintas medžiagas leidžiama naudoti medicinos tikslu, jei jos yra tiriamojo vaistinio preparato, su kuriuo atlikti klinikinį vaistinio preparato tyrimą teisės aktų nustatyta tvarka yra gautas leidimas, sudėtyje. Griežti klinikiniams tyrimams taikomi reikalavimai užtikrins tokių preparatų naudojimo saugumą pacientui.

Heroino platintojai veryga lietuviskas porosenko karbauskis ir apsisaukele katalike sirinskiene

93% Плюс 93% Plus
7% Минус 7% Minus
15   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 4

4. veryga 0 0
2017-11-19 10:03:27

vertelga litvakėlis gojų įvergintojas

3. o 0 0
2017-11-17 23:00:00

tai kaip cai suprasti - visi kiti reikalingi vaistai tik su receptais? :

15min.lt/naujiena/aktualu/sveikata/15min-paaiskina-kokius-vaistus-nuo-siol-isigysite-tik-su-receptu-nors-pirkote-be-recepto-541-882644

2. tik 4 0
2017-11-17 09:29:50

Jei ministras nebūtų žydų kilmės, neteigtų NLP požymių turinčio teiginio kaip

 " išvengta piktnaudžiavimų pramoginiais ar laisvalaikio tikslais " - taip skaitytojo smegenin pralenda mintis - jog narkotikai tai pramoginis ar laisvalaikio užtaisas. Nejučiom. Beskaitant

1. uoslė 5 0
2017-11-17 09:25:40

Žydai ne tik platina narkotikus po pasaulį bet ir nori lietuvon prastumti dar daugiau kvaišalų. Širinskienė niekas neslėps - žydė. Veidas viską pasako. O kolegos. mhmhm spręsti jums. Bet manau užuodžiat.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают