Griežta reakcija į žaliojo valstiečio sovietinę leksiką ir Laisvės kovotojų niekinimą

Ekspertai.eu
+ 3 - 3
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/griezta-reakcija-i-zaliojo-valstieci...
7535-11-15 (2017 г.), читали 1333
4

hqdefault.jpg
D. Kepenis.

Konservatoriai Audronius Ažubalis, Arvydas Anušauskas, Rasa Juknevičienė, Vytautas Juozapaitis, Paulius Saudargas ir Rimantas Jonas Dagys kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl žaliųjų valstiečių frakcijos atstovo Dainiaus Kepenio pasisakymo viešojoje erdvėje.

Socialiniame tinkle facebook lapkričio 11 d. pasirodė LVŽS nario D. Kepenio parengtas video reportažas, „kuriame Seimo narys akivaizdžiai, naudodamas sovietinę leksiką bei interpretacijas niekina bei žemina Lietuvos laisvės kovotojų atminimą“, sakoma konservatorių pranešime.

reklama

„Vienu metu jie partizanai, paskui tampa miškiniai, paskui tampa stribai, paskui banditai. Tie patys lietuviai – įvairiausiam pavidale“, - cituojamas D. Kepenis.

Konservatoriai „po tokio valdančiosios partijos atstovo akibrokšto“ kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją prašydami išnagrinėti, „ar Seimo narys D. Kepenis nepažeidė Seimo nario etikos kodekso, kadangi video įraše panaudota okupantų bei jų talkininkų Lietuvoje vartota leksika“.

Taip pat prašoma įvertinti, ar nėra įstatymo, numatančio atsakomybę už viešą pritarimą genocido nusikaltimams, nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams, jų neigimo ir šiurkštaus menkinimo, pažeidimo požymių.

„Viliuosi, kad p. D. Kepenio pasisakymas pažeminęs Lietuvos laisvės kovotojus, jų kovas bei atminimą ir atkartojęs sovietinių okupantų šmeižtą, bus deramai įvertintas kolegų iš Seimo procedūrų ir etikos komisijos“, - pasakė A. Ažubalis.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
3   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 4

4. Anonimas... 9 0
2017-11-16 12:21:40

Liudna kad mes siandien turime valdzia, kuri garbina zudikus, o nukentejusius vadina isdavikais. Jei butu finansuojama visiems po lygiai, siandien turetume diskusijas gincus, is kuriu zmones galetu rinktis kas geriau, tokiu budu evoliucionuoti, deja jukneviciens ir jos pasekeju deka, mes esame ne tik kad ne finansuojami, bet jau atvirai sulaukiantis spaudimo dryse nesutikti su siu dievu uzdetu jungu musu zemelei. Is sito galima spresti ir tai akivaizdu, jiems nesudrebes rankos zudant eilinius lietuvius ir nurodymus kareiviams ta daryti jie nesunkiai duos. Tik jei zudyti gerai, kas leidzia jiems tokia teise spresti ka zudyti gerai o ka blogai, jei zudo kitus tai gerai jei zudo juos tai blogai. o gal geriau nezudyti niekam nieko, negadinti kitiems gyvenimo, padalinti turta visiems vienodai ir gyventi draugiskai? ne sie niekseliai susigriebia visa tautos turta ir kai tauta ima reikalauti teisiu, tai pasirodo rusu propaganda, kai nereikalingos burnos prazudomos tam kad siems parazitams dalintis nereiketu, tai laisves nesimas ir kovojimas uz lietuva, nors jie jau lietuviskai kalbeti sunkiai moka retai gryzta is vakaruose specialiai siems parsiukams irengtu papludimiu.  Zodziu liudnas vaizdelis. bet aisku viena tie kurie naikina Lietuva tiems rusu atejimas yra okupacija, o Lietuvos gyventojams rusu atejimas islaisvino is sido genocido. Siandien turime ta pacia situacija. ir gyventoju naikinimas jiems gi geris, o rusai agresoriai. nors pati Lietuvos tauta zmones, agresijos jokios is rusu nemato ir neturi. ir rusu atejimas cia tautai butu issivadavimas , o ne okupacija. Turime kaip viada dvi puses buoziu turtuoliu, ir varguoliu, is kuriu viskas atimama desningai. ir ta kova amzina. Siuo metu situacija palanki parazitams, bet jie jau ka galejo isvoge, likuciai nebe tokie jau ir saldus, ar parazitai ta ka pagrobe islaikys ilgai, labai abejoju. Todel jiems teks susitaikyti su ta mintim, kad ju parazitinis gyvenimo budas jau eina i pabaiga. 

 

3. Norėjau parašyti lygiai taip pat 10 0
2017-11-15 23:56:09
Bet už mane jau protingai parašė. Mums reikėtų bendro paminklo žuvusiems, kaip Ispanijoje. Tikrai, partizanai nebuvo šventesni už stribus. Abi šios pusėįs yra ir kaltos. ir kartu - laikmečio aukos. O dar kai piktinasi tokie protingieji, atseit, kaip Anusauskas, Juknevičiane, Juozapaitis, tai atsiprašau, kaip rusai sako: pasislinkite į šoną.
2. Durnių Laivo Kapitonė 10 0
2017-11-15 22:30:13

Pokaryje visi jie buvo aukos. Ir partizanai... ir neva partizanai. ir banditai. Ir stribai. Ir ta bibliotekininke nuzudyta. Ir pirmininkas. Ir susprogdinti bunkeryje,. Ir numesti miestelio aiksteje. Ir civiliai nuzudyti seimomis.
   Va kai bus vienas paminklas VISOMS AUKOMS - tada ir uzversim ta pokario puslapi ir pradesim nuo naujo lapo nauju rasalu

1. Šturmanas 0 0
2017-11-21 00:56:04

abejoju ar mums pavyks užversti pokario puslapį ir nuplaukti į santarvės lankas...

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают