Žiniasklaida: Rusijos himną gali uždrausti Olimpinėse žaidynėse Pjongčange

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/world/20171107/4298359/ziniasklaida-ru...
7535-11-09 (2017 г.), читали 1194
0

Rusijos himnas, archyvinė nuotrauka
Rusijos himnas, archyvinė nuotrauka

TOK dėl dopingo skandalų serijos svarsto galimybę leisti dalyvauti Rusijos rinktinei 2018 metų Olimpinėse žaidynėse su sąlyga, kad RF himnas nebus atliktas, o šalies delegacija nedalyvaus atidarymo ceremonijoje, rašo amerikiečių laikraštis "The New York Times"

VILNIUS, lapkričio 7 — Sputnik, Georgij Voronov. Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) gali leisti Rusijos nacionalinei komandai dalyvauti 2018-ųjų Olimpinėse žaidynėse Pjongčange, kurios vyks vasario 9-25 dienomis, tačiau jai bus uždrausta dalyvauti atidarymo ceremonijoje ir atlikti nacionalinį himną, praneša "The New York Times".

Provokacija

Rusijoje Amerikos leidinio informaciją pavadino provokacija.

Rusijos sporto ministras Pavelas Kolobkovas pareiškė, kad Rusijos rinktinė negavo jokių kitų laiškų iš TOK išskyrus kvietimo į Olimpines žaidynes Pjongčange.

reklama

"Keista, kad toks gerbiamas leidinys kaip NYT prisiima atsakomybę daryti parieškimus TOK vardu. Mūsų rinktinė gavo kvietimą dalyvauti Žaidynėse-2018 ir vykdo planinį pasiruošimą varžyboms. Jokių kiti oficialių laiškų mes negavome ir nematome būtinybės reaguoti į nepatikrintą informaciją", — cituoja  Kolobkovą agentūra "R-Sport".

Pirmoji Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Svetlana Žurova amerikiečių laikraščio pranešimą pavadino provokacija.

"Tai provokacija, oficialių dokumentų kol kas nėra. Jie žiūri į mus, kaip mes reaguosime. Jie tarytum specialiai dalinasi tokiais pranešimais. Reikia palaukti oficialių duomenų", —  žurnalistams sakė Žurova.

Ji taip pat pabrėžė, kad jei šis sprendimas vis dėlto bus priimtas, mažai tikėtina, kad Rusija tokiomis sąlygomis vyks ten, nes "tai yra nepriimtina."

Dūmos Kūno kultūros, sporto, turizmo ir jaunimo reikalų komiteto vadovas Michailas Degtiarevas pareiškė, kad  The New York Times" publikacijos tikslas yra Rusijos rinktinės demoralizacija.

"Laikraščio "The New York Times" provokacija siekiama demoralizuoti Rusijos rinktinę, visus sporto funkcionierius, o taip pat padaryti spaudimą mūsų šaliai ir Tarptautiniam olimpiniui komitetui. "Dalinis" sprendimas leisti dalyvauti sportininkams po neutralia vėliava ir be himno, mano nuomone, yra neptiimtinas.  Derėjimasis čia nepriimtinas. Tai mūsų šalies žeminimas", — pabrėžė Degtiarevas.

"Šalies pažeminimas"

Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas lapkričio 3 dieną pareiškė, kad šalies sportininkai 2018 metų Žiemos olimpinėse žaidynėse Pjongčange po neutralia vėliava nedalyvaus.

Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad leidimas Rusijai dalyvauti turnyruose po neutralia vėliava, taip pat kaip ir visiškas draudimas, bus "šalies pažeminimas".

reklama

Savo ruožtu Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusijos Federacijos vadovybė turi informacijos, kad JAV organizacijos trukdo Rusijai dalyvauti 2018-ųjų Žiemos olimpinėse žaidynėse.

Spalio viduryje JAV olimpinio komiteto vykdomasis direktorius Skotas Blekmanas paragino TOK nedelsiant imtis veiksmų, susijusių su duomenimis apie dopingo vartojimą Rusijoje, kuriuos paskelbė nepriklausoma Pasaulio antidopingo agentūros komisija (WADA), kuriai vadovavo Ričardas Maklarenas.

Maklareno ataskaitoje, kurią jis paskelbė 2016-aisiais, teigiama, kad daugiau nei 1000 rusų sportininkų buvo susiję su manipuliavimu dopingo testais įvairiuose turnyruose. Be to, buvo teigiama, kad Rusijoje egzistuoja valstybinė manipuliavimo dopingo tyrimais sistema. Tačiau Rusijos valdžios institucijos kategoriškai neigia kaltinimus dėl valstybės paramos dopingo vartojimui.

Palauksime gruodžio

Tikimasi, kad sprendimą dėl leidimo Rusijos rinktinei dalyvauti Olimpinėse žaidynėse Pjongčange Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomasis komitetas priims gruidžio pradžioje.

TOK komisija, kuriai vadovauja Denis Osvaldas, atliekantis pakartotinus rusų sportininkų mėginių iš 2014-ųjų Sočyje vykusių olimpinių žaidynių tyrimus, tikisi užbaigti atletų bylų svarstymus iki lapkričio pabaigos. Ši komisija buvo įkurta 2016 metų liepą dopingo tyrimo Rusijos atžvilgiu pagrindu. Taip pat buvo sudaryta komisija, kuriai vadovauja buvęs Šveicarijos prezidentas Samuelis Schmidas, kuris tikrina informaciją apie tariamai valstybinį kišimąsi į Rusijos antidopingo sistemą.

Komisijos turi pateikti TOK išvadas, kurių pagrindu bus priimtas sprendimas dėl leidimo rusams dalyvauti 2018 metų Olimpinėse žaidynėse.

Komisija, vadovaujama Osvaldo, lapkritį pripažino kaltais dėl antidopingo taisyklių pažeidimo Olimpinėse žaidynėse Sočyje slidininkus Aleksandrą Legkovą ir Eugenijų Belovą. Rusija neteko dviejų 2014-ųjų metų Olimpinių žaidynių medalių slidinėjimo lenktynėse — Legkovo aukso 50 kilometrų distancijoje ir sidabro estefetėje 4×10 kilometrų. Jiems neleista dalyvauti būsimose Olimpinėse žaidynėse.

Lapkričio 6 dieną Osvaldo komisija dalyvavo bylų klausyme dėl rusų čiuožėjų ir skeletonininkų, kurie pretenduoja dalyvauti žaidynėse, ir bobslėjininkų, kurie jau baigė savo karjerą. Lapkričio 13, 20 ir 22 dienomis bus svarstomos biatlonininkų bylos.

Rusų sportininkų, kurių atžvilgiu vyksta tyrimas dėl galimo antidopingo taisyklių pažeidimo žaidynėse Sočyje,  skaičius išaugo nuo 28 iki 35. Galbūt, tyrimas plėsis toliau, jei TOK nuspręs, kad  tai būtina.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают