Lenkai kritikuoja jų bažnyčios hierarcho draudimą kunigams dalyvauti demonstracijoje prieš "pabėgėlių" priėmimą

Algimantas Lebionka
+ 8 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://lebionka.blogspot.lt/2017/10/lenkai-kritikuoja-ju-baz...
7535-10-21 (2017 г.), читали 1148
4

https://1.bp.blogspot.com/-6w9yLL7M59M/WemNwzJLAkI/AAAAAAAAGP8/tU3k6O339I0C5HHACPDQLZj4yP_kh3sTQCLcBGAs/s1600/118df553a27d4db3ac7155d8c2d5af2d.jpeg

Lenkijos primarijus arkivyskupas Wojciech Polak interviu laikraščiui „Tygodnik Powszechny” pasakė, kad „Kiekvienas kunigas, kuris vyks į Gnezną, į manifestaciją prieš pabėgėlius, bus suspenduotas“. Šis pasisakymas Lenkijoje sukėlė audrą kritikos.

Jerzy Jachowicz dienraštyje wPolytice kelia klausimą, kur glūdi tokio arkivyskupo elgesio šaknys?

reklama

Autoriaus žodžiais, arkivyskupo pasisakymas sukėlė nuostabą ir pyktį, „kad tokie žodžiai sklinda iš lupų, iš kurių mes mažiausiai tikėjomės tai išgirsti“.

„Tai skandalingi ir su bažnyčia nesuderinami žodžiai, nesuderinami su bažnyčios dvasia.“ „Sunku įsivaizduoti, kad tokioje situacijoje taip galėtų elgtis kardinolas Stefan Wyszyński,“- sako autorius.

Arkivyskupas Poliak, straipsnio autoriaus nuomone, „bando paaiškinti, kad mes šiuo metu esame kitoje epochoje, susiduriame su kitomis problemomis. Tai tiesa. Nelaimė tik tame, kad arkivyskupas daro klaidą, kuri pastato jį į poziciją antipodo Šventojo Jono Pauliaus II arba palaimintojo kunigo Jerzy Popiełuszko. Lenkijos katalikų bažnyčia ne tiktai susilaiko nuo politikos, bet kiekvieną kartą, kada lenkų visuomenė yra pavojuje, stoja į tikinčiųjų pusę, įtraukdama ją į politiką. Nereikia nieko įtikinėti, kad didieji Romos popiežiaus pamokslai jo vizitų į gimtinę metu, prisotinti dvasingumo, turėjo savyje galingą, dažnai užslėptą politinį užtaisą. Tame ir buvo jų svoris ir jėga.“

Autorius klausia: „kodėl arkivyskupas Poliak nori primesti paprastiems parapijiečiams lenkams Europos kairiųjų elgesio šablonus? Kodėl Lenkijos primarijus nori primesti Lenkijai ne tiktai svetimą jai civilizaciją, bet apokalipsę, kurios tikslas yra mūsų krikščioniškos civilizacijos sugriovimas?“

Lenkus nemaitina baime valdančioji partija ar MIP, baime mus maitina faktai, kurie tampa vis baisesni. Baimę skleidžia tie, kuriuos nori mums atvežti arkivyskupas, sako straipsnio autorius.

Šaltinis:

https://wpolityce.pl/kosciol/363085-gdzie-sa-korzenie-prymasa-abp-polaka-mam-wrazenie-jakby-nad-naszym-prymasem-unosil-sie-duch-jakiejs-niedawnej-rp


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
8   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 4

4. Laurynui 0 0
2017-10-23 09:54:45

Na, čia tik pačiam taip atrodo. Kiek šventųjų išugdė Katalikų bažnyčia! Paskaityk Th. E. Woodso "Kaip Katalikų bažnyčia sukūrė Vakarų civilizaciją". Bet pripažįstu, kad Bažnyčioje visada buvo gobšų, ištvirkėlių ir vagių. Tačiau, kaip sakoma, "ne sveikiesiems reikia gydytojo, bet ligoniams". Bažnyčia nėra šventųjų sambūris, kaip pats norėtum,  bet nusidėjėlių bendruomenė, ieškanti išganymo, žvelgiant amžinybės požiūriu. Antraip kam ji būtų reikalinga? Joje ir paaiškėja, kas tinka dangui, o kas dairosi į "šeolą".

3. ąą 3 0
2017-10-21 13:22:51

tai bažnyčia ir yra tikroji žydų globalų irštvą!

2. Anonimas 1 0
2017-10-22 10:42:44

Sunku paprieštarauti, nes žydmasoniai iš esmės dabar tvarko Vatikaną. Tikrų katalikų hierarchų ten mažai belikę. Suniokota liturgija, iškreiptas mokymas, popiežius nebežinia ką garbina - Dievą ar velnią... Žodžiu, apokalipsė. Bet, kaip sakoma, Bažnyčios pragaro vartai nenugalės.

1. Laurynas 0 1
2017-10-22 14:39:20

"Tikrų katalikų hierarchų" --- o kas tie "tikrieji"?

Rymo katalikososai nuo pat savo sektos įsteigimo buvo išgamų ir satanistų irštvą naudojama kaip dar vienas įrankis užgrobti ir valdyti pasaulį.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают