Revoliucija Lietuvos socialdemokratų gretose

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/satires/20171017/4108347/nugirstas-pok...
7535-10-18 (2017 г.), читали 1006
0

Juk tai skandalas!
Juk tai skandalas!

Didžiausio Lietuvos politinio susivienijimo skilimas neliko nepastebėtas paprastų šalies piliečių bei partijos narių, kurie aptarinėja įvykį privačiuose pokalbiuose

— Labas, Rimantai. Kas vyksta pas jus, socialdemokratų partijoje? Partijos senbuviai — gerbiami Seimo nariai pareiškė, kad išeina iš partijos gretų! Juk tai skandalas!

— Mykolai, tai normalus reiškinys kiekvienoje partijoje, kai seną valdžią pakeičia jaunimas. Tik jūs, konservatoriai, turite mažiau demokratijos, todėl sunkiai mus suprantate. Prisimink, kaip kukliai įvyko Gabrieliaus Landsbergio "paskyrimas" partijos vadovu. Jūsų sielos lyderis — Vytautas Landsbergis po nesėkmingo Andriaus Kubiliaus vadovavimo laikotarpio, nusprendė baigti partinės demokratijos žaidimus ir atiduoti valdžios vairą į patikimas savo anūko rankas. O jūs, senbuviai, nubalsavote "už".

reklama

Todėl šiandien informacinėje erdvėje beveik nieko negirdėti apie Kubilių, Degutienę, Anušauską. Vienas Gabrielius žiba televizijos ekranuose ir kalba labai panašiai į savo garsų senelį. Mūsų, socdemų, gretose, mirus partijos įkūrėjui Algirdui Brazauskui, taip ir neatsirado tokio masto lyderis, kuris sugebėtų vadovauti partijai. Bevalis ir silpno charaketerio Algirdas Butkevičius per aštuonerius metus privedė partiją iki nuosmukio. Ir tai labai gerai parodė pernykščiai Seimo rinkimai. Rinkėjai nusisuko nuo mūsų.

— Tikrai, kartų kaita — tai visuomet skaudus bet kurio susivienijimo, ir ne tik politinio, etapas. Per pastaruosius keturis metus keturiose iš šešių mūsų parlamento partijų pasikeitė vadovybė ir lyderiais tapo jauni ir energingi žmonės. Liberalams vietoj korumpuoto Masiulio vadovauja Šimašius. "Tvarkos ir teisinguumo" lyderius Paksą ir Mazuronį pakeitė Remigijus Žemaitaitis. Ir jis sugebėjo išsaugoti savo rinkėjus. Priešingai nei "darbiečiai", kurie, išėjus Viktorui Uspaskichui,  pralaimėjo 2016 metų Seimo rinkimus. Manau, net Uspakcho grįžimas jau neatgaivins partijos.

— Štai ir mes — socialdemokratai šiuo metu išgyvename sunkų laiką ir stengiamės grąžinti rinkėjų pasitikėjimą. Sutinku, kad senbuviams labai gaila. Jie labai nenori išeiti, bet teks. Ir jų demonstratyvi savęs priešprieša partijai tik spartina šį procesą. Jau ir politiniai apžvalgininkai kalba apie tai, kad socialdemokratų veteranai — Kirkilas, Butkevičius, Bernatonis, nors ir liks Seime iki kadencijos pabaigos, kitų rinkimų metu jau negalės dalyvauti rinkimuose kaip Socialdemokratų partijos nariai.

O tai reiškia, kad jiems teks užbaigti savo politinę karjerą. Kitoje politinėje partijoje jie vargu, ar suras vietelę, o naujos "socdemų klono" partijos sukurti jau  nesugebės.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают