Užkandinei "Keulė Rūkė" gresia 1,5 tūkst eurų bauda

Anonimusas
+ 6 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/society/20171005/4023541/uzkandinei-ke...
7535-10-05 (2017 г.), читали 1586
1

Keulė Rūkė, archyvinė nuotrauka
Keulė Rūkė, archyvinė nuotrauka

Baudos priežastis yra kavinės reklamos Facebook, kurios, anot Vartotojų teisių apsaugos specialistų, pažeidžia visuomenės moralės principus

VILNIUS, spalio 5 — Sputnik. Vartotojų teisių apsaugos specialistai nusprendė paskirti 1,5 tūkstančių eurų baudą užkandinei "Keulė rūkė" dėl reklamos, pažeidžiančios visuomenės moralės principus, praneša LRT.

Baudos priežastimi tapo kavinės reklamos Facebook, kuriose vaizduota suplėšyta ir apdeginta Bibliją vaizduojanti knyga, publikuotos į nukryžiuotą besišypsančią krikščionių asmenybę Jėzų Kristų panašios nuotraukos.

reklama

Vartotojų teisių apsaugos specialistai yra įsitikinę, kad tokia reklama pažeidžia visuomenės moralės principus, žemina žmogaus garbę ir orumą ar kursto tautinę, rasinę, religinę, lyčių ar socialinę neapykantą bei diskriminaciją.

Užkandinių tinklo bendrasavininkas Dominykas Čečkauskas mano, kad tarnyba, priimdama sprendimą, rėmėsi tik Lietuvos vyskupų konferencijos argumentais, tuo metu kai Lietuva — pasaulietinė valstybė, ir tokius sprendimus turėtų priimti ekspertai žmogaus teisių ir žodžio laisvės klausimais.

Skandalas kaip reklama

Pernai ant užkandinės "Keulė Rūkė" atsirado grafitis, vaizduojantis besibučiuojančius Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir tada dar respublikonų kandidatą į JAV prezidentus Donaldą Trumpą.

Grafitis, kurio autorius Mindaugas Bonanu, atnešė kavinei milžinišką populiarumą. Jo darbo nuotrauka tinklalapyje "Reddit" per naktį surinko du milijonus peržiūrų. Tarptautinės žiniasklaidos, įskaitant BBC ir CNN, taip pat pranešė apie kūrinį.

Vėliau jo darbas užmaskuotas baltais dažais ir autoriui teko jį atkurti. Dabar atkurtame grafityje šie politikai ne bučiuojasi, o kartu rūko "suktinę".

Birželį ant kavinės sienos atsirado grafitis su "valstiečiu" Ramūnu Karbauskiu, Sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga ir Sveikatos reikalų komiteto pirmininke Agne Širinskiene teroristų įvaizdyje.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
6   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Anonimas 2 1
2017-10-05 20:56:40

Pilvoti dėdės mėgstantys persirengti juodomis suknelėmis ir atlikinėti kanibalų apeigas, įsižeidė.
Bedieviai pasišaipė iš jų maisto.

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают