Lygiavertis atsakas: Rusijoje bus apribota Amerikos žiniasklaidos veikla

Anonimusas
+ 10 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/russia/20171005/4022464/rusijoje-bus-a...
7535-10-05 (2017 г.), читали 1084
0

Rusijos Federacijos tarybos konferencijų salė, archyvinė nuotrauka
Rusijos Federacijos tarybos konferencijų salė, archyvinė nuotrauka

Sprendimas apriboti amerikiečių žiniasklaidą gali būti priimtas, atsakant į "precedento neturintį ir nepagrįstą spaudimą", ir turės įtakos visoms JAV žiniasklaidoms, veikiančioms Rusijos teritorijoje

VILNIUS, spalio 5 — Sputnik. Rusija yra pasirengusi JAV žiniasklaidai pritaikyti tokius pačius apribojimus, reaguodama į JAV veiksmus prieš televizijos kanalą "RT" ir tariamai propagandinio pobūdžio Rusijos žiniasklaidos atstovų darbo Amerikoje tyrimą, praneša "Interfax" su nuroda į savo šaltinį vyriausybės ratuose.

Tyrimas, kuriame Rusija kaltinama kišimusi į JAV rinkimus, o taip pat tariamais prezidento Donaldo Trampo ryšiais su RF, kurie paneigiami tiek Baltuosiuose rūmuose, tiek Kremliuje, vykdomas FTB ir Kongrese. Tyrimo specialiuoju prokuroru buvo paskirtas buvęs FTB vadovas Robertas Muelleris. Rusija ne kartą neigė kaltinimus dėl bandymų paveikti rinkimus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

reklama

Rugsėjo pradžioje JAV teisingumo departamentas įpareigojo bendrovę, aptarnaujančią televizijos kanalą "RT America", įskaitant dabartinę jo veiklą ir televizijos produkciją, užsiregistruoti kaip užsienio agentui. Dokumentas buvo gautas įstatymo projekto, pateikto JAV Atstovų rūmams, siekiant pakeisti užsienio agentų registravimo reikalavimus, svarstymo fone. Projektas numato Teisingumo departamentui suteikti papildomų įgaliojimų, leidžiančių nustatyti ir teismo sprendimu sekti organizacijas, kurios "neteisėtai" bando paveikti politinius procesus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

​RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonian JAV valdžios institucijų reikalavimus televizijos kanalo atžvilgiu pavadino neteisėtais. Vėliau "RT" vyriausioji redaktorė pareiškė, kad blogiausiu atveju, susijusiu su kanalo spaudimu JAV institucijų, bendrovė pasitrauks iš šalies.

Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova pareiškė, kad Rusija gali atsakyti, jei JAV ir toliau darys spaudimą Rusijos žiniasklaidai, dirbančiai Jungtinėse Valstijose.

Tuo tarpu, "Interfax" šaltinis vyriausybės ratuose patikslino, kad lygiavertis atsakas į "precedento neturintį ir nepagrįstą spaudimą" gali turėti įtakos visoms JAV žiniasklaidoms, veikiančioms Rusijos teritorijoje.

Išplėstinis užsienio veiklos, nukreiptos į kišimąsi į Rusijos vidaus reikalus, stebėjimo darbo grupės posėdis vyks ketvirtadienį Federacijos Taryboje. Sputnik planuoja tiesiogiai transliuoti šį susitikimą.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
10   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают