Zacharova pavadino Grybauskaitę netikrų naujienų platintoja

Anonimusas
+ 12 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/russia/20171004/4010484/zacharova-pava...
7535-10-05 (2017 г.), читали 1699
0

Marija Zacharova, archyvinė nuotrauka
Marija Zacharova, archyvinė nuotrauka

Marija Zacharova socialiniame tinkle pavadino Latvijos užsienio reikalų ministrą "netikrų naujienų agregatoriumi", o Lietuvos prezidentę įvertino kaip melagingų naujienų platintoją

VILNIUS, spalio 4 — Sputnik. Oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova iškritikavo Latvijos užsienio reikalų ministrą Edgarą Rinkevičių ir Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę ir viešai apkaltino juos melagingų naujienų platinimu.

Zacharova pasipiktino Latvijos ministro žodžiais, kuomet jis pavadino Katalonijos referendumą  "nukritusiu ant grindų saldainiu" Rusijos atžvilgiu.

reklama

"Nukritęs ant grindų saldainis? Dieve mano, kur jie atranda tokius puikius politikus, kur augina šiuos aukšto skrydžio paukščius? Ne ministras, o netikrų naujienų agregatorius",-  parašė Zacharova Facebook.

Toliau Zacharova prisiminė ir Lietuvą. Anot jos, savo žodžiais Latvijos ministras norėjo nukreipti dėmesį nuo „netikrų naujienų platintojos" Grybauskaitės, iš kurios Rusija iki šiol laukia oficialaus pasiaiškinimo dėl "reikalavimų sąrašo".

"Nors kaiminystėje taip pat prezidentė — netikrų naujienų platintoja. Iki šiol laukiame oficialaus Lietuv os atsakymo dėl Grybauskaitės pareiškimų apie kažkokį „reikalavimų sąrašą", kurį jai, neva, pateikė Rusija", — rašo Zacharova.

Lietuvos prezidentė interviu informacinei agentūrai "Delfi" metu paskelbė, kad pirmą kartą susitikusi su Putinu 2010 metais, ji gavo iš jo „reikalavimų sąrašą, kurio turi laikytis Lietuva: nestatyti atominės, bendradarbiauti su jais ir taip toliau".

Latvijos užsienio reikalų ministras interviu laikraščiui "Latvijas Avize" teigė, kad Katalonijos referendumas  Rusijai buvo kaip "nukritęs ant grindų saldainis, kurį Rusija gali panaudoti, siekdama suskaldyti ES". Anksčiau Rusijos prezidentas pareiškė, kad Katalonijos referendumas dėl nepriklausomybės yra "šalies vidaus reikalas".

Ispanijos Vyriausybė Katalonijos referendumo nepripažįsta, be to, jo organizavimą uždraudė Konstitucinis teismas.

Referendume, kuriame dalyvavo 2,2 milijonai rinkėjų, už atsiskyrimą nuo Ispanijos nubalsavo 90%.


92% Плюс 92% Plus
8% Минус 8% Minus
12   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают