Konservatorių seimo nariai atidirbinėja narkomafijai: bando palaipsniui legalizuoti narkotikus Lietuvoje

Anonimusas
+ 6 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/society/20170929/3982589/seimo-nariai-...
7535-09-30 (2017 г.), читали 1499
0

Kanapės, archyvinė nuotrauka
Kanapės, archyvinė nuotrauka

Seimo nariai kreipėsi į sveiakatos apsaugos ministrą prašydami palengvinti sunkiai sergančių žmonių gydymą ir leisti jiems naudoti kanapes medicinos tikslais

VILNIUS, rugsėjo 29 — Sputnik. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai, Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Mykolas Majauskas ir Irena Degutienė  siūlo Lietuvoje įteisinti gydymą medicininėmis kanapėmis, praneša Seimo spaudos tarnyba.

Majauskas ir Degutienė pristatė pranešimą: "Sunkiai sergantys ligoniai turi gauti geriausią įmanomą gydymą".

TS-LKD frakcijos nariai, reaguodami į onkologinių ligonių prašymus, kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, prašydami peržiūrėti narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašus ir įteisinti medicinines kanapes  itin sunkiems ligoniams gydyti.

"Tas, kas susidūrė, puikiai žino tų žmonių padėtį. Liga — sunki, bet tos ligos simptomai ne vien skausmas, daug baisiau — dvasinė būsena. Kai protingas, intelektualus žmogus suserga ta liga, gauna nuskausminamuosius, morfijų, pavyzdžiui, skausmas aprimsta, bet žmogus nėra pajėgus nei judėti, nei bendrauti", — sakė Degutienė.

reklama

Lietuvoje medicininės kanapės neatskiriamos nuo rekreacinių ir yra draudžiamos pagal Lietuvos Respublikos farmacijos įstatymą. Jame nurodoma, kad medicininiais tikslais naudoti galima tik Narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašų antrame sąraše esančias medžiagas. Sąrašus įsakymu tvirtina sveikatos apsaugos ministras. 

Penktadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje Seimo narys Mykolas Majauskas patikino: "Noriu pabrėžti, jog nekalbame apie kanapių įteisinimą rekreacijai, apie investicijas, su tuo susijusias naujas darbo vietas ar įtaką valstybės biudžetui. Klausimas tik vienas — ar esame pasiruošę įteisinti medicinines kanapes sunkių ligų gydymui, specialisto sprendimu ir griežta priežiūra."

Medicininių kanapių nauda

Medicininėmis kanapėmis gydomi onkologiniai ligoniai, sergantys išsėtine skleroze, sunkiomis epilepsijos formomis, ŽIV/AIDS, anoreksija, glaukoma, Alzhaimeriu, Parkinsono liga, potrauminiu streso sindromu,  kenčiantys lėtinius skausmus, turintys miego sutrikimų.

Dažniausiai gydytojai kanapių produktus skiria gydyti vėžinius susirgimus. Kanapių priešuždegiminės savybės, tikima, sumažina skausmus, pykinimą, galvos svaigimą ir sukelia apetitą. Šalyse, kur medicininės kanapės yra draudžiamos, pacientams skiriami stiprūs nuskausminamieji, kurie sukelia priklausomybę.

2017 metais medicinines kanapes įteisino Vokietija, Graikija ir Lenkija. 2001 metais pirmoji tokį sprendimą priėmė Portugalija, vėliau — Nyderlandai, Suomija, Slovėnija, Čekija, Ispanija.

Lietuvoje "Nacionalinio vėžio instituto" duomenimis vėžiu serga 3% gyventojų, t. y. maždaug 100 tūkstančių gyventojų. 2016 metais Lietuvoje fiksuota 74 734 asmenys sergantys glaukoma, 19 427 sergantys epilepsija, 187 175 asmenys, kuriems diagnozuotas navikas (tame tarpe ir vėžinis) (duomenys nuo 18 metų ir vyresnių asmenų).


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
6   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают