Kaip elgtis pastebėjus ginkluotą žmogų?

Anonimusas
+ 17 - 0
Автор: Durnių Laivo Kapitonė
Источник: http://ldiena.lt...
7535-09-28 (2017 г.), читали 1149
0

O iš tikro. Ar žinote ką daryti pastebėjus ginkluotą tipą? Nieko neišsigalvojam ir paskaitom įstatymą apie ginklus:

30 straipsnis. Ginklo, šaudmenų savininko, valdytojo, naudotojo pareigos
1. A, B, C kategorijų ginklų naudotojas privalo:

1) trumpuosius šaunamuosius ginklus nešiotis taip, kad kiti asmenys jų nematytų. Matomoje vietoje dėkle ginklą gali nešiotis uniformuotas valstybės institucijos pareigūnas ar asmuo, turintis ginklą profesinei veiklai vykdyti;

Tai yra - jei jūs pamatėte pas civilį asmenį trumpavamzdį ginklą - jūs apsimetat, kad nepastebėjot įsidėmit to asmens išvaizdą ir atsitrauke taip, kad tas ginkluotas žmogus jūsų nematytų skambinate 112. Nebandote filmuoti fotografuoti klausinėti. Tai ne jūsų reikalas. Jūsų reikalas pranešti apie ginkluotą žmogų. Nes įstatymas įpareigoja ginklą nešiotis taip, kad KITI ASMENYS JŲ NEMATYTŲ. Gal tai koks saugumietis civiliais rūbais? Gal... Bet civilis gali nešiotis pistoletą tik taip, kad KITI ASMENYS JŲ NEMATYTŲ.

reklama

Na o jei tas civilis parodys pareigūno pažymėjimą? Nu ten VSD, KGB, фсб, STT, M6, FBI, CIA, MOSAD? Jūs gal juokaujat? Jums gali bele kada įkišti padirbtų €uro banknotų, nors žinote kaip patikrinti vandens ženklą blizgučius.

Jūs žinote kaip turi atrodyti bele kokios Lietuvos tarnybų pareigūno pažymėjimas? Gal žinote, kaip atrodo pvz Jauniškio parašas? Gal žinote kokiu šriftu turi būti parašyti užrašai? Koks antspaudas? Ne? Taigi niekas nežino.

O atspausdinti bele kokį pažymėjimą gali  mokinukas su bet kokiais parašais nuotraukomis ir antspaudais.

Kur rasti paaiškinimus kaip turi atrodyti Lietuvos pareigūno pažymėjimas? Gal čia Valstybės Paslaptis? Jei tai yra užslaptinta - tai kokia prasmė spausdinti tuos pažymėjimus? Juk paprasti piliečiai nežino kaip jie atrodo iš tikrųjų. O pareigūnai vienas kitą pažįsta ir be pažymėjimų.

Tai va. Pas bet kokį civilį pamatę daiktą panašų į pistoletą revolverį skambinate 112. Ar tai dujinis orinis žaislinis ne jūsų reikalas.

Čia va nesenai Wilniuje važiavo trūlike su dažašvydžio šautuvais. ARAS paėmė pagal pilną programą. Su kaukėmis ir guldymais ant žemės.

Taip pat privalome elgtis ir su civiliais tipais nešiojančius trumpavamzdžius ginklus. Nesvarbu kur- mieste kaime mikriuke prekybos centre ligoninėje morge lengvajame automobilyje kelte.

Juokingai skamba parašymas "civiliai apsirengęs ginkluotas pareigūnas".

Gero vakaro visiems skaitytojams. Noriu padaryti pareiškimą kaip Balkus:

Namie ir rūsyje nelaikau šovinių, ginklų, narkotikų, padirbtų €urų, pornografijos.
Nevalgau patiekalų iš švendrių(kaip A.A. Kedys...). Nedepresinu.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
17   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают