Žalieji valstiečiai toliau imituoja kovą su korupcija, tęsdami geriausias pirmtakų tradicijas

Ekspertai.eu
+ 0 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/zalieji-valstieciai-toliau-imituoja-...
7535-09-26 (2017 г.), читали 1302
0

gaizauskas-01.png
Žaliųjų valstiečių frakcijos atstovas Dainius Gaižauskas (kairėje) ir nusikalstamo pasaulio paskirti atstovai, atsakingi už tvarkingai įsisavinamus (vagiamus) valstybės biudžeto pinigus – STT direktorius Saulius Urbanavičius ir VPT vadovė Diana Vilytė.

Seimui teikiamas Pranešėjų apsaugos įstatymo projektas, kuriuo siekiama deramai užtikrinti asmenų, pranešančių apie korupciją valstybėje, saugumą.

Apie tai skelbiama žaliųjų valstiečių pranešime visuomenei „Bus užtikrinta pagrindinė kovos prieš korupciją sąlyga – rimta valstybės apsauga pranešėjams“.

Teisės aktu įtvirtinami pranešėjų apie korupciją apsaugos principai, nustatomas deramas valstybės apsaugos lygis.

reklama

Pasak vieno iš projekto iniciatorių, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario, žaliųjų valstiečių frakcijos atstovo Dainiaus Gaižausko, toks įstatymas – būtinybė, nes dažnai pažeidimai lieka neišaiškinti vien dėl žmonių baimės apie juos kalbėti.

Ekspertai.eu atkreipia dėmesį, kad galybė prašmatnių nusikaltimų yra atvirai skelbiami viešojoje ardvėje, neslepiant savo pavardžių, be jokių apsaugų, tačiau tai nepadeda Lietuvoje įsigalėti teisingumui ir daugybė skambiausių tyrimų net nenukeliauja iki teismo. O dažniausiai tyrimai net nebūna pradėti, nors teisėsauga ir atsakingos institucijos turi visus nusikalstamos veikos įrodymus.

Ekspertai.eu dar kartą kviečia prisiminti vieną iš daugelio publikacijų šia tema – „Palikite G. Kėvišą ramybėje ir įsidėmėkite šias pavardes: Saulius Urbanavičius ir Diana Vilytė“. Ji apie tai, kaip itin svarbioms valstybės institucijoms, kurių misija stengtis, kad milžiniškais mastais nebūtų vagiami valstybės biudžeto pinigai, skiriami vadovauti asmenys, kurie yra įpareigojami tiesiogiai tarnauti nusikalstamam pasauliui, savo veido išraiškas padarius kuo kvailesnes.

Susiję:

Geriausios valstybės tarnautojos titulą išplėšė didžiausią pinigų plovimą valstybėje prižiūrinčios įstaigos vadovė  


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают