Konservatorius pranešė, kad pasaulyje gali gyventi 4,5 milijono lietuvių ir įregistravo Grįžimo įstatymo projektą

Ekspertai.eu
+ 1 - 1
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/konservatorius-pranesekad-pasaulyje-...
7535-09-23 (2017 г.), читали 1289
0

screen-shot-2017-09-22-at-12-33-15.png
K. Masiulis. Nuotr. tsajunga.lt

Konservatorius Kęstutis Masiulis įregistravo Grįžimo įstatymo projektą Nr. XIIIP-1130, kuriame aptariama valstybinė grįžimo politika, grįžtančiųjų į Lietuvą teisės ir jų apsauga.

„Lietuvos valstybė susiduria su didele lietuvių emigracija, o tai yra viena iš svarbiausių strateginių problemų šalyje. Dabartinė Vyriausybė, kaip ir buvusios vyriausybės, šiai problemai neskiria reikiamo dėmesio ir išteklių. Šis įstatymas paskatins Vyriausybę veikti. Izraelis, sėkmingai skatinantis žydų imigraciją, savo politiką grindžia 1950 m. priimtu Grįžimo įstatymu. Tai tinkamas pavyzdys Lietuvai“, - pasakė teisės akto rengimą inicijavęs parlamentaras.

reklama

Pagal įstatymą, šalyje turėtų atsirasti kompetentinga institucija, kuri skatintų lietuvių kilmės asmenų ir su Lietuva istoriškai susijusių asmenų grįžimą į Lietuvą.

„Lietuvoje turėtų veikti „vieno langelio“ principas, kad visi norintys grįžti į Lietuvą žinotų ką valstybė gali jiems pasiūlyti, o jau grįžus, kas padės integruotis. Iki šiol Lietuva labai pasyviai bendravo su lietuviais užsienyje, atsiliekame ne tik nuo Izraelio ar Airijos, bet ir nuo kaimynų lenkų. Net tremtinių sugebėjome susigrąžinti vos 2 tūkst. šeimų“, - išaiškino K. Masiulis.

Pasak konservatoriaus, nuo 1990 m. Lietuvoje gyventojų skaičius sumažėjo nuo 3,7 iki 2,8 mln., tačiau lietuvių kilmės asmenų, K. Masiulio skaičiavimais, pasaulyje gali gyventi apie 4,5 mln.

Šaltinis: lrs.lt


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
1   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают