Lietuvos kelių policija įsigijo 12 naujų Audi A6 daugiau nei už 500 mln eurų

Anonimusas
+ 4 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/society/20170919/3916678/policija-isig...
7535-09-19 (2017 г.), читали 1949
2

Audi A6, archyvinė nuotrauka
Audi A6, archyvinė nuotrauka

Lietuvos kelių policijos nuosavybėn perduoti 12 naujų Audi A6 automobilių, kurie patruliuos magistraliniuose keliuose

VILNIUS, rugsėjo 19 — Sputnik. Policijos departamentas nuomos būdu įsigijo 12 naujų automobilių AUDI A6, kurie perduoti Lietuvos kelių policijos tarnybai, praneša departamento spaudos tarnyba.

 Šie automobiliai skirti patruliuoti magistraliniuose keliuose bei lydėti labai svarbius asmenis ir jų vadovaujamas oficialias delegacijas.

"Džiugu, kad pavyko šiuos automobilius išsinuomoti gerokai pigiau, nes pasiūlyta kaina yra maždaug 30% pigesnė nuo Audi atstovų Lietuvoje siūlomo oficialaus kainoraščio" — teigia policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

reklama

Po viešųjų pirkimų, pasiūlyta vieno automobilio kaina su visa būtina įranga — 45 260 eurų su PVM (rinkoje toks automobilis kainuotų apie 65 000 eurų).

Automobiliai bus nuomojami iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, skiriamų Saugaus eismo programoms ir jų priemonėms įgyvendinti. Pasirašyta veiklos nuomos sutartis 5 metams, su galimybe šiuos automobilius įsigyti už likutinę 12% vertę.

"Policija taip pat įsigijo 152 policijos veiklai pritaikytus ir pagal mūsų reikalavimus įrengtus mikroautobusus, skirtus reagavimui, konvojavimui ir kriminalistinių tyrimų ekspertams. Įsigijome tokius automobilius, kurie geriausia tiktų pareigūnams", — rašo Pernavas Facebook.

Anot komisaro, šiuo metu yra tik pasirašytos sutartys, tačiau kai tik policija juos gaus, iškart pristatys visuomenei.

Automobiliai pirkti atviro tarptautinio viešojo konkurso metu, kuriame dalyvavo 3 įmonės.

Šių metų gegužės mėnesį Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad policijos projektas dėl naujų automobilių įsigijimo prieštaravo skaidriam pirkimui, nes buvo pritaikytas tik vienam automobilių gamintojui.

Policijos departamentas aktyviai gynė savo teisę gauti automobilius su keturiais varomais ratais ir automatine pavarų dėže.


80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
4   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 2

2. Svoločiai 2 0
2017-09-19 22:24:26

Net nežinau, kas šlykščiau - ar kai mentai nuliovas audines perka, kad galėtų prieš prostitutes pasimandražyti, ar kai vagys - metalo laužą iš Vakarų, "karinės technikos" pavidalu, kad legaliai pavogtų milijardą.

1. Anonimas 0 0
2017-09-19 16:27:42

Nepamirškime pasidžiaugti kartu!

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают