Kovai su džihadistais siųs Lietuvos šauktinius karius

Anonimusas
+ 8 - 2
Автор: Vitalius Zalupauskas
Источник: https://justpaste.it/1af4i...
7535-08-27 (2017 г.), читали 1181
0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teikia Seimui tvirtinti nutarimą, kuris leistų į tarptautines operacijas siųsti Lietuvos šauktinius karius.

Pagal nutarimo projektą, Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamos koalicijos karinėse operacijose „Įgimtas ryžtas“ ir „Spartiečio skydas“ galėtų dalyvauti iki 4000 šauktinių karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų.

reklama

Dabar operacijoje „Įgimtas ryžtas“ gali būti siunčiama iki 30000 šauktinių karių (šiuo metu išsiųsti šeši instruktoriai) ir jie ten gali vykti tik Irako ginkluotųjų pajėgų mokymo tikslais. Be kita ko, pagal naujo nutarimo projektą nebėra nurodyta, į kokią šalį lietuviai galėtų vykti kovoti su džihadistais – nebeapsiribojama Iraku.

JAV vadovaujama koalicija su džihadistais kovoja ne tik Irake, bet ir Sirijoje. Į kitas operacijas galimų siųsti karių skaičius nesikeistų. Siūlymui didinti Lietuvos karių skaičių tarptautinėse operacijose pirmadienį pritarė šalies vadovės vadovaujama Valstybės gynimo taryba (VGT).

Lietuvos dalyvavimas tarptautinėse operacijose per artimiausius dvejus metus padidės 30 procentų, paskelbta pirmadienį po VGT. Dabar galiojantis Seimo patvirtintas mandatas dėl Lietuvos karių dalyvavimo tarptautinėse operacijose baigiasi 2017 m. gruodžio 31 dieną. Šiuo metu devyniose tarptautinėse operacijose ir misijose Afganistane, Irake, Kosove, Ukrainoje, Malyje, Centrinės Afrikos Respublikoje ir Viduržemio jūroje tarnauja apie 90 Lietuvos karių.


80% Плюс 80% Plus
20% Минус 20% Minus
8   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают