BAKO LAIŠKAS PUTINUI

Anonimusas
+ 5 - 3
Автор: Tomas Dapkus
Источник: https://www.facebook.com/tomas.dapkus.7/posts/10213031621807...
7535-08-18 (2017 г.), читали 1569
0


Seimo NSGK pirmininkas Vytautas Bakas

Pakomentavus ankstesniame post'e dabartinio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko ir tuomečio teisėsaugos darbuotojų profesinių sąjungų lyderio Vytauto Bako laišką Rusijos režimui kviečiant bendradarbiauti kai kurie komentarai bei nauji įvykiai pasirodė tiek svarbūs, kad juos verta aptarti atskirai.

Pirma, pagaliau prabilo opozicija. Seimo narys konservatorius Žygimantas Pavilionis tiesiai ir principingai pasiūlė V.Bakui atsistatydinti.

Tačiau kai kurie kiti konservatoriai, net Arvydas Anušauskas, iš esmės Seimo NSGK pirmininką gynė. Iš pirmo žvilgsnio galėtų atrodyti keista, tačiau gilesnė analizė viską paaiškina.

Konservatoriai panašu perėmė KGB strategiją - tiesiog žinodami kiek pažeidžiami yra V.Bakas ir R.Karbauskis, matyt, sudarė formalią ar neformalią sutartį - darot tą ir tą ir jūsų Rusijos failas bus pamirštas?

reklama

Prisiminkime, kaip akyviai A.Kubilius rinko informaciją apie R.Karbauskį, net buvo atgabenta pažyma iš Ukrainos. O dabar tylu.

Tai patvirtina ir vienos "valstiečių" lyderių Seimo narės A.Širinskienės komentaras į mano kritiką V.Bakui. Ji atkirto, kad M.Basčio tyrimas yra pirmiausia V.Bako ir R.Karbauskio nuopelnas, visi kiti teiginiai yra kvaili. Ne VSD ilgamečio darbo nuopelnas, o šitų dviejų asmenų ir didžiosios frakcijos, teigia Seimo komiteto pirmininkė.

Konservatorius tenka pagirti. Štai kur politikos profesionalai, net N.Makiavelis galėtų iš jų pasimokyti, ne tik išsižioję socdemai ar liberalai.

A.Širinskienė polemikos įkarštyje atskleidė ir tai kas bus kiti eilėje Seimo "apsisprendimui". Tarp jų atskirai politikė paminėjo ir vieną opozicinę politinę partiją - liberalus.

Neblogai, lauksime įvykių, idomu ar čia tai irgi bus su tyliu konservatorių pritarimu? Būtų logiška - svetimomis rankomis, pasinaudojant jų bėdomis sutrinti socdemus ir liberalus, o "valstiečiai" ateityje ir patys pasinaikins.

Na, o V.Bakas, turėdamas tokį "stogą" nieko nesigaili ir toliau kabina "makaronus" tautai, kad jis neva tik tikrino rusus, "pamiršdamas" paminėti pagyrimus Kremliaus įvykdytai teisėsaugos reformai ir savo pasiruošimą vykti į Maskvą.


Dabartinė Seimo narė, kaip profesinės sąjungos lyderė, A.Papirtienė Maskvoje, Rusijos režimui lojalių profsąjungų kvietimu

V.Bako kolegė frakcijoje, Seimo narė "valstietė" A.Papirtienė viešai paskelbė: "Tik jau, Vytautai, nesiteisinkite! Nieko blogo nepadarėte. Tegul tie, kurie puola, į savo kreivus snukius veidrodyje lai įdėmiai pasižiūri!".

reklama

Norėtųsi priminti, kad buvusi Kauno švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė A.Papirtienė po vizito į Maskvą, kur dalyvavo Rusijos nepriklausomų profesinių sąjungų federacijos (RNPSF) vadinamuose kvalifikacijos kėlimo seminaruose profsąjungos aktyvui, džiūgavo „į Lietuvą visi grįžo kupini nuostabių ir nepamirštamų įspūdžių, sužinoję daug naujo, susipažinę su naujais žmonėmis bei prižadėję vienas kitam ir toliau tarpusavyje bendradarbiauti“.

Vadinamoji „Rusijos nepriklausomų profesinių sąjungų federacija“ nepriklausoma tik žodžiais. Iš tiesų tai yra centralizuotas Kremliaus įrankis kontroliuoti Rusijos dirbančiuosius, stebėti nuotaikas visuomenėje ir jomis manipuliuoti. Ši organizacija vienija net 95 proc. Rusijos profesinių sąjungų narių, valdo didesnį nei 7 milijardų JAV dolerių vertės turtą, yra gausiai finansuojama. RNPSF atvirai remia Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimą ir jo politiką, taip pat ir agresiją prieš Ukrainą. Valstybės saugumo departamentas yra informavęs valstybės vadovus apie Lietuvos profsąjungų bendradarbiavimą su RNPSF kaip grėsmę šalies nacionaliniam saugumui.


RNPSF pirmininkas Michailas Šmakovas dažnas Rusijos prezidento svečias Kremliuje, ši organizacija rinkimuose remia V. Putino įkurtą partiją „Vieningoji Rusija“, pasirašiusi su ja paramos susitarimą, ir „Vieningosios Rusijos“ dukterinę partiją „Darbo sąjungą“

Lietuvos slaptųjų tarnybų kontržvalgybos padaliniai turi nenuginčijamos informacijos apie tai, kad vienas įtakingas profesines sąjungas vienijančio centro vadovas (vardas ir pavardė žinomi) palaiko itin intensyvius kontaktus su Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) prie Rusijos Federacijos Generalinio štabo kadriniu žvalgybos karininku, veikiančiu po diplomatine priedanga ir vadovaujančiu karinės žvalgybos veiksmams prieš Lietuvą Vilniuje. Profsąjungos centro lyderis ryšius su GRU pulkininku palaiko nuolatinius ir intensyvius.

Tai kas čia dar neaišku? Kas ir kokie išeiviai iš kokių profsąjungų šiandien susigrūdę šalia su V.Putino bendražygiais trąšomis iki šiol prekiaujančio R.Karbauskio? Ir kas vadovauja Seimo NSGK?


62% Плюс 62% Plus
38% Минус 38% Minus
5   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают