Ukrainoje suimtas vienas žymiausių opozicinės žiniasklaidos atstovų V. Muravickis

Ekspertai.eu
+ 4 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/ukrainoje-suimtas-vienas-zymiausiu-l...
7535-08-03 (2017 г.), читали 1420
0

Nepriklausomoje Lietuvos žiniasklaidoje apie Vasilijų Muravickį (Василий Муравицкий, gim. 1984 m. Žitomire, Ukraina) ir tai, kad jis šiandien buvo suimtas Ukrainos saugumo, šiuo metu nerasite nė žodžio. Juo labiau gero.

Nenuostabu: spaudos laisve nepasižyminti Lietuva, o dar mažiau – Ukraina – bando užgniaužti laisvą žodį ir toliau naikina tuos, kurie nepaklūsta Kijevo režimui.

Kad įsitikintumėte, jog žurnalistas, redaktorius, filologijos ir filosofijos mokslų ragavęs jaunas žmogus nėra prorusiškas teroristas, paskaitykite jo tinklaraštį, kurį galite rasti čia.

Tačiau rugpjūčio 2-ąją ukrainietiškas ir rusiškas internetas, taip pat V. Mirovickio feisbuko paskyra daug kalbėjo ir tebekalba apie tai, kad jis buvo suimtas. Pareiškimą padarė net Rusijos Užsienio reikalų ministerija:

Atkreipėme dėmesį į situaciją dėl žurnalisto V. Muravickio, kurį Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) kaltina valstybės išdavyste ir bendradarbiavimu su Rusijos žiniasklaida, prorusiškų straipsnių platinimu. Deja, tai tik eilinis epizodas, kai Kijevas neva kovoja su tariama agresoriaus propaganda, tuo tarpu iš tikro jėga susidoroja su opozicijos žurnalistais, kad būtų visiškai išvalyta Ukrainos informacinė erdvė tik valdančiojo režimo naudai.

reklama

Tokių atvejų buvo dešimtys: neseniai nemalonės sulaukė ir STRANA.UA redaktorius Igoris Gužva. Tai nestebina, nes neseniai pats SBU vadovas, generolas Gricakas (Vasilis Gricakas, Василь Грицак, SBU vadovas nuo 2015 m. birželio - red. past.) pareiškė, kad būtinas informacinės vienybės aktas "prieš penktają Rusijos Federacijos koloną". Visiškai akivaizdu, kad pagal tokį teisės aktą "priešo agentu" gali tapti bet kuris adekvatus Ukrainos žurnalistas, kuris pereis kelią oficialiajam Kijevui. (...) Deja, tenka konstatuoti, kad "europietiškas kelias" ukrainietiškai - tai kelionė laiku į baisiausias totalitarines praktikas.

Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Mickevičius (Дмитрий Мицкевич) rugpjūčio 2-osios vakarą susirūpinęs parašė, kad žino V. Muravickį ir šis nesąs joks separatistas:

Ukrainoje tęsiasi kova su opozicijos žurnalistais. SBU atstovai atėjo pas žinomą Žitomiro tinklaraštininką V. Muravickį, kuris kritikavo valdžią. Atėjo daryti kratos ir pareikšti įtarimų. Jį kaltina daug kuo: valstybės išdavyste, pasikėsinimu į Ukrainos terorinį vientisumą, nacionalinės nesantaikos kurstymą, pagalbą teroristinėms organizacijoms. Saugumiečiai pas V. Muravickį atėjo vos po kelių dienų, kai jam gimė sūnus Andrejus. Jis sulaikytas Žitomiro Karališkojo rajoninio teismo sprendimu.

Žinome šį žurnalistą asmeniškai, tai protingas žmogus, mąstantis analitiškai. Puikus vaikinas, labai išgyveno dėl to, kas vyksta. Jis tikras ukrainietis, joks ne prorusiškas separatistas. Dabar svarbiausia - padėti jo šeimai ir susimesti geram advokatui. Daugiau teisinės netvarkos situacijoje nieko padaryti negalima. (...) V. Muravickis - taikus žmogus, pasisakęs prieš nacistinius kai kurių valdžioje sėdinčių asmenų išpuolius. Jis rašė prieš karą, neapykantą, kritikavo Ukrainos valdžios politiką. Kritikavo stipriai ir kokybiškai, kažkada už tai Žitomiro konkurse "Metų žurnalistas" užėmė pirmąją vietą.

Šiuo metu V. Muravickiui gresia iki 15 metų kalėjimo. Pasak SBU, dėl tendencingų, propagandinių straipsnių rašymo.

Šaltinis: strana.ua


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают