Kodėl niekam nerūpi, kas vyksta mūsų Valstybėje? Kai Seimo NGSK vadovui patarinėja KGB‘isto brolis

Anonimusas
+ 10 - 3
Автор: A. Markauskas
Источник: http://www.laisvaslaikrastis.lt/index.php?option=com_content...
7535-07-26 (2017 г.), читали 1550
0


KGBisto brolio patarinėjamas Lietuvos saugotojas V. Bakas - kairėje

Ar normalu, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Vytautui Bakui patarinėja už įstatymų ribos paskelbtos Sovietų sąjungos specialiosios tarnybos prokuroro brolis?

Visai neseniai turėjome skandalą dėl socialdemokrato (tiesa, dabar sustabdžiusio narystę partijoje) Mindaugo Basčio veikimo prieš Lietuvą ir asmeninių ryšių su buvusiu KGB pareigūnu Piotru Vojeika. Situacija neskani, kelianti nerimą, bet netvarka vis tik buvo iškuopta. Deja, pasirodo ne visiems galioja tos pačios taisyklės ir ne visi politikai susilaukia panašios reakcijos dėl ryšių su buvusiais KGB parankiniais. 

Omenyje turiu Seimo NGSK pirmininką, „valstietį“ V. Baką ir jo visuomeninį patarėją – tokį, švelniai tariant, miglotą veikėją – Saulių Džiautą. Viešai skelbtos žinios – jo brolis Kęstutis Džiautas yra buvęs KGB prokuroras. Kas baisiausia, ši informacija jau kuris laikas sklando ore, bet kažkodėl niekam nepasirodo verta didesnio dėmesio. 

Ar apsimesime, kad tikime, jog V. Bakas būtų buvęs kažkaip hermetiškai izoliuotas nuo potencialios savo patarėjo brolio įtakos, jei ją būtų siekta daryti? Aišku, galiu sutikti, kad žmonės nusipelno antro šanso ir panašiai, tačiau, ar tikrai geriausia vieta tam antram šansui visai netoli Seimo NGSK pirmininko? Kodėl esame tokie abejingi savo valstybės gyvenimui, kad netgi nepasivarginame užduoti pagrįstų klausimų, kodėl taip yra? 

reklama

Nepamirškime, kad V. Bako pareigos itin svarbios Lietuvos saugumui. Juolab, kad jis yra net ne paprastas Seimo NGSK narys, o jo pirmininkas! Ne paslaptis, šiuo metu grėsmių nacionaliniam saugumui yra ir visi žinome, iš kur jos daugiausia ateina. Galva neišneša, kodėl tokias atsakingas pareigas užimantis žmogus nutaria, kad jam geriausiai patarinėti tinka buvusio KGB‘isto brolis? 

Man, kaip Lietuvos piliečiui, tai kelia nerimą ir sunkiai suprantu, kaip po 27-erių Nepriklausomybės metų apskritai galėjo susiklostyti tokia situacija. Tik įsivaizduokite, ką tai sako mūsų NATO ir ES partneriams. Geriausiu atveju jie tai traktuotų kaip liapsusą ir politinę nekompetenciją, blogiausiu – kaip nerimą keliantį signalą, kad mūsų valdantieji krypsta į Rytus... Bet kokiu atveju tokie dalykai daro žalą Lietuvos tarptautinei reputacijai ir negalime į tai numoti ranka. 

Įtartinos PAGD vadovų atrankos

Su V. Baku susijusių ir keistai tam tikruose postuose atsidūrusių žmonių yra ir daugiau. Žvilgtelėkime kad ir į tris aukščiausius Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnus. Buvo jie sau tos pačios privačios įmonės darbuotojais bei akcininkais, tada į Seimą atėjo V. Bakas  ir jie kažkaip iš karto laimėjo PAGD atrankas. Taip, vis dar būdami privačios įmonės darbuotojais ir akcininkais. 

Negana to, kaip rodo Klaipėdos savivaldybės priešgaisrinės tarnybos dokumentai, jie greitai įsigudrino pagyvinti savo verslą ir ėmė teikti konsultacines paslaugas PAGD pavaldžiai įstaigai. Štai, ir turime aiškaus viešų ir privačių interesų konflikto pavyzdį. Kai, pasikeitus politinėms partijoms, iš karto pasikeičia ir PAGD vadovai, atsakingi už visos įstaigos lėšas, sudėtinga tokias rokiruotes pavadinti sutapimu. 

Kuo tai naudinga V. Bakui? Per pastatytų vadovų įmonės PAGD sistemoje parduodamas konsultacines paslaugas galima skleisti savo tiesos pusę ir taip užsitikrinti didesnę pareigūnų paramą. Panašią schemą matome ir su S. Džiautu ir jo vadovaujama ugniagesių profsąjunga. Seimo NGSK pirmininko visuomeninis patarėjas neabejotinai turi didelės įtakos savo profesinės sąjungos nariams, tad, būdamas V. Bakui artimas žmogus, nesunkiai gali skleisti savo vadovo žinutes. 

Plika akimi matyti, kad PAGD sistemoje netrūksta nemalonių dėmių. Gal išvalykime bent jau akivaizdžiausias? 


76% Плюс 76% Plus
24% Минус 24% Minus
10   3
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают