Rusijos ambasada atsakė į Lietuvos URM pastabas dėl demonstrantų sulaikymo

Anonimusas
+ 10 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/politics/20170328/2576447/rusijos-amba...
7535-03-29 (2017 г.), читали 1698
0

Rusijos ambasada atsakė į Lietuvos URM pastabas dėl demonstrantų sulaikymo

Reaguodama į Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos pareiškimą demonstrantų Maskvoje sulaikymo klausimu, Rusijos ambasada atsakė, kad tokios pastabos "yra absurdiškos"

VILNIUS, kovo 28 — Sputnik. Pamokymai, kurie yra Lietuvos URM pareiškime dėl teisių į saviraiškos laisvę, yra absurdiški, pranešė Rusijos ambasados Lietuvoje spaudos tarnyba.

"Atkreipkite dėmesį į Lietuvos Respublikos URM pareiškimą, susijusį su "taikių demonstrantų sulaikymu" mūsų šalyje. Jame esantys pamokslai apie tai, kad Rusijos Federacijoje "nesilaikoma" teisės į susirinkimų ir saviraiškos laisvę, įtvirtintos Konstitucijoje, sklindantys iš šalies, kurios valstybingumo ir demokratijos pagrindas yra besidairantis, pasiklausantis ir bauginantis visus ir viską Valstybės saugumo departamentas, kuri demonstratyviai kišasi į kitų šalių vidaus politiką, tuo pačiu nuolat priimdama prieštaringiausius Rusijos nesisteminės opozicijos atstovus yra absurdiški", — rašoma pranešime.

reklama

Anksčiau, Lietuvos užsienio reikalų ministerija išreiškė susirūpinimą dėl sulaikytų demonstracijos dalyvių, kuri įvyko kovo 26 dieną Maskvoje, ir paragino išlaisvinti visus sulaikytuosius.

"Raginame Rusijos Federacijos valdžios institucijas nedelsiant išlaisvinti visus sulaikytuosius. Taip pat raginame užtikrinti, kad Rusijos Federacijos piliečiams, siekiantiems įgyvendinti savo teisę į susirinkimų ir nuomonės reiškimo laisves, nebūtų trukdoma tai daryti. Šios ir kitos pamatinės piliečių laisvės ir teisės, įtvirtintos Rusijos Federacijos Konstitucijoje ir kurias visapusiškai gerbti Rusijos Federacija yra įsipareigojusi tarptautiniu lygiu, privalo būti užtikrintos ir negali būti varžomos", — pažymima URM pranešime.

Nesankcionuota demonstracija prieš korupciją vyko Maskvos centre Tverės gatvėje. Teisėsaugos atstovai pradėjo suiiminėti akcijos dalyvius po to, kai jie išėjo į važiuojamąją gatvės dalį. Anksčiau Maskvos valdžia nesuteikė leidimo opozicionieriui Aleksejui Navalnui surengti mitingą miesto centre, ir pasiūlė akcijos dalyviams savo protestą išreikšti Sokolnikuose ir Liubline.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
10   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают