5 paprasti žingsniai, kurie padės sužlugdyti Lietuvą

Anonimusas
+ 9 - 19
Автор: Domas Miciulevičius
Источник: https://www.facebook.com/notes/domas-miciulevicius/5-paprast...
7535-03-02 (2017 г.), читали 2408
0

Kremliaus propagandai iškovojant vis reikšmingesnes pergales Vakarų valstybėse, Lietuvoje esantys prorusiški lyderiai kukliai buksuoja savo vietose. Gal dėl žemo intelekto, gal dėl didelio visuomenės pasipriešinimo, bet dabartiniai Kremliaus „ruporai“ triuškinančiai pralaimi praktiškai visose pozicijose, o dezinformacijos sklaida apsiriboja jų pačių sukurtais Facebook „klasteriais“. Matydamas dideles jų nuoskaudas, nesėkmingus protestus gatvėse ir vėjais iššvaistytus rublius, noriu jiems padėti šioje kovoje ir įžiebti šiek tiek vilties.

Pradėkime nuo pradžių. Vienas pagrindinių Rusijos propagandos tikslų Lietuvoje yra sukelti abejonę, kad dabartinė Lietuvos valstybės kryptis yra teisinga. Siekiama išklibinti Lietuvos stabilumą bei pristabdyti nuoseklią valstybės integraciją į tarptautines organizacijas bei Vakarų pasaulį, norima, kad žmonės prarastų pasitikėjimą valstybe, jos lyderiais, elitu bei pakeistų suvokimą apie dabartinę geopolitinę situaciją. O tada, kai jau valstybė neturi vieningos krypties, visuomenė yra susiskaldžiusi, ji tampa kur kas labiau paveikiama išoriniams faktoriams, spaudimui, ko galimai ir siekia Maskvoje esantys asmenys. Taigi, štai penki pagrindiniai žingsniai, padėsiantys įgyvendinti Kremliaus tikslus:

reklama

1. Vienykite tautiečius

Pirmas žingsnis, kurį turite atlikti, yra bendraminčių rato kūrimas, panašiai mąstančių žmonių suvienijimas. Dviračio išradinėti nereikia, labiausiai paveikūs „ naujoms idėjoms“ yra mažiau išsilavinę, paprastai, mažiau pasiturintys žmonės, kurie dažniausiai pūpso kur nors Lietuvos paribiuose. Vienybei skleisti ir palankumui įgyti padės nuoseklus Lietuvos problemų kartojimas bei konservatyvių vertybių puoselėjimas. Iš Lietuvos išvažiuoja tūkstančiai šeimų, kiti gyvena skurde, linkę į alkoholį bei savižudybes. Čia pats tinkamiausias žodis sklaidai – „valdžios vykdomas genocidas“. Nuolat kartokite, kad už skurdą atsakingi yra tik politikai, todėl būtų teisinga sumažinti jų skaičių Seime, sumažinti atlyginimus, kanceliarines išlaidas. Palankumą užsitarnausite nuosekliai pasisakydami už lito, žemės ar atominės elektrinės išsaugojimą, galite pabandyti tautinio kostiumo idėją. Tiesa, nesakykite, kad palaikote Kremliaus ar Putino politiką, net nebandykite ieškoti teigiamų pavyzdžių Rusijoje, kol kas tai gali būti pavojinga, o ir nelabai reikalinga.

2. Sukelkite abejonę, įneškite sumaišties

Kai jau turėsite pakankamą auditoriją, pradėkite dirbti. Šmeižti ar klastoti faktus nėra būtina, tą galėsite daryti tik kraštutiniais atvejais. Kai žmonės skaito tik antraštes, pakankamai gera alternatyva yra abejonės sužadinimas. Ar tikrai yra blogai, kad žmonės buvo tremiami į Sibirą? Juk ten buvo tiek daug nusikaltėlių, išdavikų, kuriuos ir taip reikėjo uždaryti į kalėjimą. Gal partizanai buvo tik eiliniai plėšikai? Ar tikrai Landsbergis Šveicarijos bankuose laiko milijardą dolerių? Krymas Ukrainai buvo padovanotas tik 1954 metais, gal jis tikrai turėtų priklausyti Rusijai? Supraskite, žmonės labai mėgsta sensacijas, sąmokslo teorijas, o faktai ir duomenų patikrinimas reikalauja per daug pastangų. Paskleiskite abejonę, įneškite sumaišties, o žmonės tegu pešasi ir diskutuoja, tuo tarpu, Rusijos propagandiniai kanalai tai ištransliuos kaip svarbias vidines tautos diskusijas. Tai yra viskas, ko jums reikia.

3. Informaciją traktuokite taip, kaip naudinga jums

Ilgainiui tapsite viešumoje pastebimas asmuo, jumis domėsis įvairūs žmonės, tikriausiai, turėsite progą pasisakyti laidose „Patriotai“, „Sąmokslo teorija“ ar kokiame nors nišiniame Youtube kanale. Vienas svarbiausių įgūdžių, kurių jums prireiks yra mokėjimas „pritempti“ informaciją sau naudinga linkme. Lietuvoje yra NATO kareiviai, bet jeigu pamirštume faktą, kad Lietuva ir yra NATO, o čia dislokuotos tik karinės pajėgos, tai galėtume teigti, kad yra pažeistas 137 konstitucijos straipsnis, draudžiantis užsienio valstybių karinių bazių formavimą Lietuvos teritorijoje ir, iš esmės, Lietuva jau okupuota. Jeigu pamirštume faktą, kad Europos Sąjunga siekia užtikrinti asmens laisvę, o valstybės, nenorinčios likti sudėtyje, gali nesunkiai iš sąjungos išstoti (Brexit pavyzdys), galėtume teigti, kad ES,iš esmės, nesiskiria nuo TSRS, nes juk neturime nepriklausomybės, įstatymų viršenybės ir, iš esmės, esame tik JAV kolonija. Neatskleiskite visos informacijos, pateikite tik tai, kas naudinga jums, o žmonės tuo patikės. Kaip jau minėjau, žmonės nelinkę įdėti pastangų rimtesnei analizei.

reklama

4. Prašykite demokratijos, kaltinkite

Neišsigąskite, atsiras būrys žmonių (didžiausia tikimybė, kad tai bus konservatoriai), kurie visais įmanomais būdais bandys jus kritikuoti, kaltinti šmeižtu ir vadinti „vatnikais“ ar „koloradais“. Kartokite, kad jūsų skleidžiama idėja yra paprasčiausia demokratinė išraiška ir jeigu netyčia už šmeižta jus pakratys VSD, kartokite, kad Lietuvoje jau nebegalima net reikšti savo nuomonės, o demokratijos jau seniai čia nebėra. Čia jūs turėsite dar vieną stiprų ginklą, o kartu ir įdomią temą, kuria tikrai susidomės Rusijos kanalai. Kaip sako prasiskolinę anglosaksai: „win-win“.

5. Informacijos sklaida

Pirmiausia, nuolat kartokite, kad vyksta „informacinis karas“, tam pasidavė jau daugelis žmonių. Mat, propagandą skleidžia ir vieni, ir kiti, visi kariauja – visiems lygios teisės. Kaltinkite „Delfius“, „Jakilaičius“ ar „Tapinus“ tuo, kad jūsų niekada nekalbina ir nekviečia į laidas, kartokite, kad jie žaidžia tą patį „informacinį karą“ ir Lietuvoje jau nėra galimybės pasisakyti viešumoje. Tuo pat metu, sukurkite kokį nors internetinį puslapį ar Youtube kanalą, kuriame galėtumėte nuolat skleisti informaciją. Pavadinimas turėtų būti patriotinis, pvz.: “Šauksmas”, “Pilietinė žiniasklaida”, “Mes galim”, “ekspertai” ar “LVŽS rėmėjai”. Manau, kad jums bendradarbiauti padės signatarai Rolandas Paulauskas ar Zigmas Vaišvila, aktyvistai Vaidas Lekstutis ar visiems gerai pažįstamas Algirdas Paleckis. Gal pastarasis jau kiek ir susitepęs, bet juk vos nelaimėjo rinkimų į Seimą, dar turi parako. Beje, nepamirškite, kad Lietuvoje yra pakankamai daug naivių žmonių, kurie propagandos jūsų rašliavose neįžvelgs, jus palaikys, o kai kurie net ir padės jums ginti demokratinę žodžio laisvę. Šiandien tiek, pasitaisykite Georgijaus juosteles ir sėkmės darbuose.

Like and share (tik tarp vatnikų)


32% Плюс 32% Plus
68% Минус 68% Minus
9   19
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают