V. Bakas su STT pasikalbėjo apie didesnes STT galimybes

Ekspertai.eu
+ 3 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/vbakas-su-stt-pasikalbejo-apie-dides...
7535-03-02 (2017 г.), читали 1939
0


V. Bakas (viduryje).

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotoju Egidijumi Radzevičiumi ir administravimo valdybos viršininko pavaduotoja Rūta Kaziliūnaite.

Susitikimo dalyviai pasikalbėjo apie didesnes galimybes Specialiųjų tyrimų tarnybai gauti ir disponuoti informacija. NSGK Seimo pavasario sesijoje teiks Seimui svarstyti įstatymo projektą, kuris leistų STT gauti informaciją apie juridinių asmenų atliekamas finansines operacijas ir mokėjimo priemonių panaudojimą, atliekant jai pavestas funkcijas.

„Manome, jog tokio įrankio suteikimas pasitarnaus kovai su korupcija šalyje, lems dar didesnį skaidrumą visuomenėje, tyrimų kokybę“, - pasakė NSGK pirmininkas V. Bakas, skelbia Seimo viešųjų ryšių skyrius.

reklama

Pasak jo, dėl korupcijos kasmet prarandamos milžiniškos sumos. Būtent todėl reikia suteikti galimybę ir visus prieinamus įrankius pareigūnams nuodugniau tirti įvairias situacijas, griežtinti sankcijas už korupcinius nusikaltimus.

Ekspertai.eu primena, kad STT yra vienas pagrindinių politinio susidorojimo įrankių Lietuvoje. Šios institucijos pagrindinė misija, ištikimai tarnauti Lietuvos teritoriją kontroliuojančiai kriminalinei grupuotei. STT vadovą skiria LR prezidentė.

Todėl naudodamiesi proga, ekspertai.eu kreipiasi į Seimo NSGK pirmininką bei  Antikorupcijos komisijos narį V. Baką, prašydami įvertinti faktus ir dokumentus, pateiktus publikacijoje „Tarp Kėvišų vadovaujamų įmonių pasirašytos sutartys – kol kas neįveikiamas barjeras Lietuvos spec. tarnyboms“.

„Su STT pasikalbėjote apie didesnes galimybes Specialiųjų tyrimų tarnybai gauti ir disponuoti informacija? Puiku. Bet atrodo, kad STT nepajėgi susidoroti ir su tiek informacijos, kiek dabar gauna. Turėdama akivaizdžius nusikalstamos veikos faktus ir įrodymus, ši institucija yra bejėgė, tiksliau tokia apsimeta. Tad ar padės jai dar didesnės galimybės gauti ir disponuoti informacija?, - sakoma ekspertai.eu kreipimesi į V. Baką.

Sulaukus žaliojo valstiečio atsakymo jį iš karto paskelbsime.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают