D. Trampo sveikinimas Lietuvai – atsakingų Prezidentūros ir JAV ambasados darbuotojų pozityvi fantazija

Ekspertai.eu
+ 7 - 0
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/vasario-10-ddtrampo-sveikinimas-liet...
7535-03-01 (2017 г.), читали 1716
0


Yra nuomonė, kad apibendrintos biografijos ​NKVD gaisrininko (vėliau tremtinio) duktė, kolaborantė,​ Lietuvos Nepriklausomybės priešininkė, komunisto Mykolo Burokevičiaus bendražygė, Rusijos Federacijos valstybės paslaptis, prezidentė Dalia Grybauskaitė labai simpatizuoja JAV prezidentui D. Trampui, todėl drauge su JAV ambasados Vilniuje drabuotojais ir išsigalvojo vasario 10 d. JAV prezidento sveikinimą, siekiant suteikti kuo daugiau gerų emocijų ir visiems Lietuvos žmonėms. Nuotr. prezidentas.lt

99-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės metinių proga, Jungtinės Valstijos, aukščiausi jos vadovai parodė išskirtinį dėmesį Lietuvos Respublikai ir asmeniškai prezidentei Daliai Grybauskaitei ir vienas po kito sveikino Lietuvą ir jos žmonės.

Likus savaitei iki vasario 16-osios, sausio 10 d. Lietuvos Prezidentūra pranešė, kad Lietuvą sveikina naujasis Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Donaldas J. Trumpas (Donaldas Džonas Trampas), kuris pagyrė mūsų šalis pastangas remiant Ukrainą.

O vasario 16 d. Lietuvą ir jos žmones D. Trampo vardu pasveikino ir JAV valstybės sekretorius Reksas Tilersonas (Rex Tilerson), kuris taip pat išsakė gražių žodžių, tačiau apie Ukrainą neužsiminė.

reklama

Lietuvos politikos mokslininkų teigimu, toks išskirtinis JAV dėmesys Lietuvai parodė, kad Lietuva yra regiono lyderis ir pasaulio sąžinės oazė.

Apie tai skelbėme publikacijoje „99-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės metinių proga išskirtinis, dvigubas JAV dėmesys mūsų valstybei“.

Dėl vasario 10 d. JAV prezidento D. Trampo laiško į prezidentę D. Grybauskaitę kreipėsi signataras Z Vaišvila, prašydamas paviešinti šio laiško originalą, kad visi Lietuvos žmonės galėtų pamatyti D. Trampo parašą, po sveikinimo tekstu su pagiriamuoju žodžiu Lietuvai dėl jos paramos Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui.

Ir štai, vasario 28 d. Prezidentūra signatarą informavo, kad D. Trampo laiško originalo neviešins ir savo atsisakymo tai padaryti niekaip nekomentuos.

„Dėkojame už Jūsų kreipimąs“, - prezidentės vardu padėkojo Prezidentūros kancleris Giedrius Krasauskas.

Subjektyvia ekspertai.eu nuomone, jokio vasario 10 d. D. Trampo sveikinimo Lietuvai nebuvo, tai tiesiog atsakingų Prezidentūros ir JAV ambasados darbuotojų pozityvi fantazija.

Tačiau ne visi tokie pesimistai, kaip ekspertai.eu.

Atsakydamas į Prezidentūros padėka, Z. Vaišvila korektiškai kviečia prezidentę bent Kovo 11 d. proga paskelbti abu svekinimus – tiek D. Trampo, tiek ir R. Tilersono, kuris D. Trampo vardu gražios, 99-ųjų sukakties metinių proga nepatingėjo pasveikinti Lietuvos ir antrą kartą.

JAV Prezidento Donaldo Trampo sveikinimas Lietuvos piliečiams neskelbiamas

reklama

Šv. Valentinas - vienas iš trijų Romos kankinių ir Romos šventųjų, III amžiuje padėdavęs mylimiesiems. Romos imperatorius Klaudijus II-asis siekė suburti kuo didesnę kariuomenę, todėl išleido įsakymą, laikinai draudžiantį tuoktis. Kad vyrams rūpėtų karyba, o ne šeima. Tačiau vyskupas Valentinas slapta tuokė mylinčiuosius. Imperatorius jį suėmė ir nubaudė mirties bausme, įvykdyta vasario 14 dieną.

Lietuvos žmonėms šiais neramiais laikais taip pat būtina meilė ir atjauta, tikrumas ateitimi, viltis ir atspara, noras ir tikrumas gyventi saugiai. Todėl š.m. vasario 14 d., Šv. Valentino dieną, kreipiausi į JE Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę, prašydamas artėjančių Vasario 16-osios 99-ųjų metinių proga paskelbti visą JAV Prezidento Donaldo Trampo sveikinimą mūsų valstybės vadovei ir Lietuvos piliečiams. Sveikinimo ištraukos apie Ukrainą skelbtos vasario 10 d.

Mes visi labai pasiilgę gero žodžio, nuoširdžių palinkėjimų, ne tik kalbų apie karą.

Vasario 28 d. gavau JE Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės Kanclerio atsakymą, iš kurio sužinojau, kad Lietuvos Prezidentė jau supažindinta su šiuo prašymu. Tačiau apie naujojo JAV Prezidento D. Trampo sveikinimo mums paskelbimą šiame rašte nerašoma.

Jei JE Lietuvos Prezidentė dvejoja dėl to, kad pačią vasario 16 d. Lietuvą ir jos žmones D. Trampo vardu pasveikino ir JAV valstybės sekretorius Reksas Tilersonas (Rex Tilerson), manau, tai nėra bėda. Tebūnie paskelbti abu JAV Prezidento D. Trampo sveikinimai mums. Gerų, tikrų ir nuoširdžių žodžių Lietuvos žmonėms šiais laikais, ir dargi iš pasaulio galingųjų nebus perdaug.

Kviečiu Jus, JE Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite, bent Kovo 11-osios proga paskelbti abiejų šių JAV Prezidento Donaldo Trampo sveikinimų tekstus. Jie siųsti ir mums.

Zigmas Vaišvila

Susiję:

99-ųjų Lietuvos Nepriklausomybės metinių proga išskirtinis, dvigubas JAV dėmesys mūsų valstybei   

Šv. Valentino dienos proga LR prezidentė D. Grybauskaitė raginama paskelbti visą JAV prezidento D. Trampo laišką


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
7   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают