Nugirsti pokalbiai: Lietuvos Nepriklausomybės Akto 99-osios metinės

Anonimusas
+ 9 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/satires/20170217/2242769/nugirsti-poka...
7535-02-17 (2017 г.), читали 1853
0

Nugirsti pokalbiai: Lietuvos Nepriklausomybės Akto 99-osios metinės

Lietuva švenčia Nepriklausomybės Akto, kurį 1918 metų vasario 16 dieną Vokietijos okupacijos metu išdrįso pasirašyti 20 visuomeninių veikėjų, 99-asias metines.

— Sveikinu, ponas Mariau. Ar matėte, kiek žmonių susirinko prie Prezidentūros švęsti Nepriklausomybės metines? Tokios minios aš jau seniai nemačiau Lietuvos gatvėse. Kokia vienybė!

— Mačiau, ponas Tomai, aš pats ten buvau su savo sena vėliava, su kuria dar 1991-aisiais Seimą gyniau. Man žmona pasiuvo šią trispalvę ir aš su ja jau 25 metus vaikštau į visus renginius. Tai mano relikvija! Tačiau pastaruoju metu žiūriu į ją ir susigraudinu…

— Dėl ko jūs liūdite? Juk džiaugtis reikia, nes mes laisvi ir galime atvirai didžiuotis savo vėliava, himnu, Konstitucija ir svarbiausia — Nepriklausomybe!

— Apie kokią Lietuvos nepriklausomybę jūs, Tomai, kalbate? Aišku, oficialiai mes — nepriklausoma demokratiška valstybė, pilnavertė Jungtinių Tautų ir visų pasaulinių organizacijų narė. O iš tikrųjų? Penktadalis mūsų bendro vidus produkto — tai Briuselio dotacijos. O narystė NATO priverčia mus kiekvienais metais vis daugiau didinti išlaidas gynybai. Viskas liko kaip ir buvo sovietų laikais. Tik tais laikais mums Kremlius įsakydavo "kaip gyventi", o šiandien — Europos Sąjunga ir NATO. Krienai už ridiką ne saldesni… Ar apie tokią laisvę mes svajojome 1991-aisias prie laužų? Juk kaip sakė Vytautas (Landsbergis — Sputnik)? Ištrūksime iš Sovietų — prasidės tikras gyvenimas! Daugiau nebemaitinsime "broliškų tautų" lietuviškais sūriais ir mėsa, savo televizorius ir šaldytuvus patys pardavinėsime visame pasaulyje už valiutą ir patys šią valiutą išleisime.

reklama

— Taigi taip ir yra! Be to, mes dabar galime su savo lietuvišku pasu keliauti po visą pasaulį be jokių partijų leidimų. Galime kur norime gyventi ir dirbti bei likti Lietuvos piliečiais. Jokios KGB baimės! Parduotuvėse stovi pilnos lentynos; kiekviena šeima turi po automobilį, o dažnai ir po du ar tris. Ar jūs apie tai galėjote svajoti Sovietų laikais?

— Taigi ne apie "sovietus" kalba eina! Aš pats visada buvau prieš komunistus — nei pioneriumi, nei komjaunuoliu nebuvau. Ir nostalgijos nejaučiu. Aš kalbu apie kitką.

Jūs girdėjote, ką sako Donaldas Trampas? Jis laimėjo su šūkiu, kad Amerika yra svarbiausia. Ir aš tikiu, kad jis sugebės grąžinti savo šaliai didybę ir galybę. Mes, kaip jūs žinote, greitai rinksime naują prezidentą, taigi aš ir balsuosiu už tą kandidatą, kuris pasakys, kad svarbiausia yra Lietuva, o savo priešrinkiminės kampanijos pagrindu padarys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės statutą. Manau, kad tik tais laikais lietuviai buvo laisvi ir nepriklausomi. Viso gero, ponas Tomai! Linkėjimai jūsų žmonai.


90% Плюс 90% Plus
10% Минус 10% Minus
9   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают