Labai apmaudu, kad net ir šioje srityje Lietuva kažkokia antrarūšė. Bet nepraraskime vilties

Anonimusas
+ 1 - 0
Автор: Audrius Nakas
Источник: http://www.ekspertai.eu/labai-apmaudukad-net-ir-sioje-srityj...
7535-02-17 (2017 г.), читали 1585
1


Audrius Nakas. Nuotr. E.eu

Daugybė pasaulio valstybių, kurioms Jungtinės Val​s​tijos yra strateginis partneris, savo šalyse leidžia įsikurti JAV karinėms bazėms. Tokių JAV karinių bazių pilna Vakarų Europa, ypač daug JAV karinių bazių Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Italijoje bei kitose išsivysčiusiose šalyse.

Deja, po vakar dienos balsavimo Seime, kai nė vienas Seimo narys nepasisakė už tai, kad Lietuvoje atsirastų nors viena JAV karinė bazė, bent jau aš jaučiu nepilnavertiškumo kompleksą.

Daugelis Europos bei viso pasaulio​ ​valstybių​ didžiuojasi ir džiaugiasi, kad jų šalyse yra įsikūrusios JAV karinės bazės.

Pasaulyje daug kur yra JAV karinės bazės. Deja, Lietuva tuo pasigirti negalėjo, negali ir dar nežinia kiek laiko negalės.

reklama

O mes​,​ lietuviai​,​ tuo negalėsime džiaugti​s​ ir didžiuotis. Nes Lietuvoje nebuvo ir, bent jau artimiausiu metu, nebus jokių JAV karinių bazių.

Mes ​su ​JAV dabar teturime tik​ ​paguodos „su­si­ta­ri­m​ą​ dėl ben­dra­dar­bia­vi­mo gy­ny­bos sri­ty­je“​.

Deja, kaip Seime vasario 14 d. pasakė Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas, „apie jokias karines bazes ar jų steigimą šiame susitarime nekalbama“.

Labai apmaudu, kad net ir šioje srityje Lietuva kažkokia antrarūšė ir joje negali būti JAV karinės bazės.

Štai, pavyzdžiui, artimiausia mūsų kaimynė Lenkija, jos parlamentas,​ ​dar 2015 metais ratifikavo susitarimą su JAV dėl karinės bazės įkūrimo šalies Šiaurėje.

„Numatoma, kad JAV karinė bazė Redzikowo aerodrome netoli Slupsko miesto turėtų būti įrengta jau 2016 m., o 2018 m. čia turėtų būti dislokuota mobili vidutinio nuotolio raketų SM-3 sistema ir radijo lokacijos radaras“, - nepriklausomas portalas delfi.lt informavo apie Lenkijos pasiekimus.

​Galima tik pavydėti lenkams, kaip ir daugeliui Europos šalių, kuriose yra įsikūrusios JAV karinės bazės.

Gaila, kad ir vėl mums nepasisekė, kad nepavyko įtikinti amerikiečių įkurti mūsų šalyje nors vieną JAV karinę bazę, kad vis dar ne iki galo pasitikima Lietuva.​

Tačiau aš viliuosi, kad anksčiau ar vėliau, gal kitas Seimas pats pasirūpins arba surengs referendumą, kad Lietuvos Konstitucijos 137 straipsnis (šis straipsnis skamba taip – „Lietuvos Respublikos teritorijoje negali būti masinio naikinimo ginklų ir užsienio valstybių karinių bazių“) būtų tinkamai pakoreguotas ir Lietuva, kaip didelė dalis pasaulio valstybių galėtų sakyti – taip, mūsų žemėje yra įsikūrusios JAV karinės bazės, todėl jaučiamės saugesni už tuos, kurių teritorijose nėra JAV karinių bazių.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. čia kaip suprasti? 0 0
2017-10-12 14:17:38

Nakas juokauja? Ar rimtai?

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают