Nauja porcija kosminių makaronų ant ausų: NASA kartu su jEvrosojūzu rengiasi kelionei aplink mėnulį

Anonimusas
+ 10 - 2
Автор: DELFI
Источник: http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/ruosiama-nauja-misija-sk...
7535-02-11 (2017 г.), читали 1370
0

LDiena.lt: skandinavams priklausantis Masinis Durninimo Organas "Delfi.lt" praneša, kad vakaroidai - NASA ir jEvrosojūzas bendromis pastangomis per penkerius metus pasiruoš skrydžiui aplink mėnulį.

Reikia nepamiršti, kad NASA teigimu per tris metus nuo 1969 iki 1972 į mėnulį net šešis kartus jau buvo nuskridę amerikiečiai, kurie ten įsmeigė vėliavėlę, prisifotografavo, prisifilmavo, pasivažinėjo su bagiu, prisikasė mėnulio žemės, visus šešis kartus sėkmingai pakilo nuo mėnulio paviršiaus ir sugrįžo atgalios į gimtąją planetą.

Aš manau, kiekvienas sutiks, kad kelių žmonių ekipažui nuskristi iki mėnulio, sėkmingai ant jo nusileisti, atlikti tenai savo numatytą programą, pakilti nuo mėnulio paviršiaus ne iš specialiai įrengto kosmodromo, o "iš pievos" ir sugrįžti atgal į žemę (ir visa tai pakartoti net šešis karus) yra nepalyginamai sudėtingiau, negu dabartinis kuklus planas - pasiskraidinti ratu aplink mėnulį pilotuojamu orlaiviu.

Juk "mėnulio užkariavimas", pasak JAV vyko beveik prieš 50 metų! O raketų skrydžio trajektorijas, apskaičiuotas pirmųjų NASA kompiuterių, anuomet turėjo rankiniu būdu perskaičiuoti ir patikrinti matematikų komandos...

Dabartinėmis technologinio progreso sąlygomis, turint tokią patirtį apskristi aplink mėnulį amerikiečiams turėtų būti kaip du pirštus. Na nebent, visi skrydžiai į mėnulį - tėra tik propagandiniai makaronai, kaip ir visa "amerikietiškoji demokratija" bei "amerikietiška svajonė", apie ką detaliai galite pasiskaityti straipsnyje "Mėnulio afera".

reklama

Žemiau - porcija kokybiškų skandinaviškų delfistinių makaronų. Skanaus.
---

Ruošiama nauja misija: skris aplink Mėnulį

NASA ir Europos kosmoso agentūra jungia pajėgas, kad kartu galėtų tyrinėti Žemės palydovą Mėnulį. Apie pasiektą susitarimą, kuris numato antrąją pilotuojamą misiją 2021-aisiais, skelbia techtimes.com.

Tikimasi, kad ši misija leis astronautams keliauti aplink Mėnulį ir jį tyrinėti jau artimiausiais metais.

Planuojama, kad aplink Mėnulį astronautams pavyks apskristi 2021 m., tačiau kosmoso agentūros neplanuoja nusileidimo ant Žemės palydovo paviršiaus: vietoje to norima, kad erdvėlaivis skristų Mėnulio orbita.

Trečiadienį, vasario 8 d., Europos kosmoso agentūra paskelbė, kad drauge su „Airbus“ buvo pasiektas susitarimas su NASA kurti antrą modulį pilotuojamai misijai, kurios tikslas – po penkerių metų skristi kartu su natūraliu Žemės palydovu.

Europos kosmoso agentūra ir „Airbus“ jau tiekia reikalingą modulį planuojamai nepilotuojamai NASA misijai 2018-aisiais.

Pastaraisiais metais toliausiai žmonėms pavyko nukeliauti iki Tarptautinės kosmoso stoties. Prieš tai paskutinį kartą astronautai keliavo už Žemės žemosios orbitos norėdami pasiekti mėnulį 1972 m. Tai buvo paskutinis mėginimas, po to NASA atsisakė savo „Apollo“ programos.

Iš viso plėtojant „Apollo“ programą nuo 1969 iki 1972 m. mėnulyje buvo leistasi 6 kartus ir buvo pargabentos dešimtys kilogramų įvairių mėginių.

Numatoma, kad naujoji misija kils iš JAV Floridoje esančio Kenedžio kosmoso centro. Vykti į šią misiją galėtų daugiausiai 4 astronautai, tačiau kiek tiksliai žmonių vyks ir kas bus atrinkti jai tinkamais paaiškės vėliau, artėjant išvykimo datai.

Naujai pilotuojamai misijai keliamas tikslas – apskristi aplink Mėnulį ir grįžti atgal į Žemę gerokai anksčiau nei bet kuri kita pilotuojama misija tai darė iki šiol.

Ši pilotuojama misija pratęs 2018-ųjų numatomos nepilotuojamos „Orion“ misijos darbą. Manoma, kad vėliau pilotuojamu erdvėlaiviu gali būti mėginama pasiekti ir Marsą.

Po to, kai Europos kosmoso agentūra ir NASA ima bendradarbiauti siekdamos atnaujinti misijas į Mėnulį po beveik 50 metų pertraukos, bus įdomu pamatyti, kaip susiklostys ši partnerystė.


83% Плюс 83% Plus
17% Минус 17% Minus
10   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают