Donaldas Trampas: aš už NATO, bet kitos šalys turi susimokėti...

Anonimusas
+ 5 - 0
Автор: Kibirkštis
Источник: http://kibirkstis.blogspot.lt/2017/02/donaldas-trampas-as-uz...
7535-02-10 (2017 г.), читали 2172
0

Šį pirmadienį po vizito Floridoje esančioje oro pajėgų bazėje, naujasis JAV prezidentas D. Trampas kalbėdamas šalies kariuomenės štabui pareiškė esantis už NATO, bet reikalaujantis kitų valstybių-narių atitinkamai susimokėti:

„Jau seniai sakiau, kad NATO turi problemų. Pirma, ji yra pasenusi, nes buvo sukurta prieš daugybę metų. Antra, kitos šalys už tai nemoka, ką turėtų mokėti.“, – teigė Trampas (RT).

Kaip tai suprasti? 

NATO – karinė imperialistinių valstybių sąjunga, sukurta savo lyderės, JAV, interesams užjūriuose apginti. Tad natūralu, kad JAV „griežia pirmuoju smuiku“ bei daugiau investuoja į tai, nei visos kitos valstybės-narės. Iš 28-ių NATO valstybių-narių, kaip pažymi RT,  tik penkios – JAV, Didžioji Britanija, Graikija, Lenkija ir Estija – skiria 2% savojo BVP kariuomenės išlaidoms. JAV pageidauja, kad ir kitos 23-ejos valstybės atitinkamai pakoreguotų savo biudžetus ir darytų nuolaidas JAV atžvilgiu.

reklama

Sunkėjant JAV ekonominei situacijai, natūralu, kad dalis kapitalistų klasės nori koreguoti ligšiolinį politikos kursą: prof. Z. Norkaus žodžiais tariant, „mandagiai sąjungininkais vadinamus vasalus“ reikia „priversti mokėti daugiau“ (Delfi); taip pat neatmetamas suartėjimo su Rusija, siekiant ardyti pastarosios bendradarbiavimą su Kinija, pagrindine JAV varžove, scenarijus (RT).

Nėra ko stebėtis – mes nuo pradžių teigėme (Daug triukšmo dėl Trampo), kad jokių pažangių permainų Trampas JAV ar kitur neatneš, o tiesiog sieks suteikti kiek kitokį kursą tai pačiai imperialistinio kapitalizmo sistemai. Bet esmė liks ta pati: plėšti, išnaudoti ir tęsti imperialistinius karus JAV interesams ginti.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают