Pensijos ar tankai — štai kur klausimas!

Anonimusas
+ 9 - 0
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/satires/20170203/2101653/nugirsti-poka...
7535-02-07 (2017 г.), читали 3098
0

Nugirsti pokalbiai: išlaidų gynybai didinimas

Lietuvos biudžeto išlaidų didinimas gynybai iki 2% nuo BVP bus sunki našta šalies ekonomikai, pirmiausia socialiai pažeidžiamiems gyventojams — valstybės tarnautojams ir pensininkams.

— Labas rytas, Regina. Dažnai pradėjote lankytis banke? Vakar jus čia mačiau, štai ir šiandien…

— Labas, Jovita. Pensijos vis niekaip nesulaukiu! Kiekvieną dieną vaikštau, klausiu — banko kortelėmis naudotis nemoku… Užvakar už paskutinius tris eurus nusipirkau pieno ir duonos, štai ir laukiu, kada kitą pensiją perves.

— O kiek jūs gaunate pensijos?

— 270 eurų su trupučiu. Ir tai su 43 metų darbo patirtimi. Tiesa, nuo Naujųjų pakėlė net 13 eurų. Galima penkioms dienoms produktų nusipirkti… Dar 20-30 eurų duotų, tai galima būtų gyventi be sielvarto. 120 eurų už butą atidavei, už 70 eurų vaistų pripirkai, o likusius kaip nori švaistyk! Tačiau daugiau pensijų nekelia, girdėjote, Jovita? Pinigai armijai reikalingi. Agresorius greitai puls! Bei NATO kariukus, kurie iš visos Europos ir Amerikos atvažiavo mus ginti, reikia maitinti, šildyti kareivines, į jų tankus kuro pripilti. O viskam pinigai reikalingi, ir nemaži! Todėl ir turi Vyriausybė galvą sukti: ar mus, pensininkus, maitinti, ar geresnį tanką nusipirkti.

reklama

— Taip, mes dabar turime melstis už NATO. Jeigu ne Aljansas, mus vėl užkariautų agresorius iš Rytų. Tik ir mato sapnuose, kaip mūsų Lietuvą užgrobti į savo rankas! Todėl reikia laikytis! Ir reikėtų, kad NATO mums dar daugiau raketų atvežtų ir karinių bazių pastatytų. Man tokiam reikalui net savo pensijos negaila!

— Jovita, ar tiesą sako, kad mūsų Konstitucijoje ne taip viskas užrašyta?

— O kas ten parašyta?

— Pažodžiui, atrodo, taip: "Lietuvos Respublikoje nagali būti masinio naikinimo ginklo ir užsienio karinių bazių".

— Na jau žinote! Tai mūsų Konstitucija. Norime skaitome, norime — ne. Kas mus už tai pasmerks? Ir maža kas ten dar parašyta! Jūs, matai, žiūrite — nepraleiskite savo eilės pas operatorių. O aš lėksiu į paštą. Man anūkas iš Anglijos 150 eurų atsiuntė. Jis ten jau penkis metus dirba paukštyne. Dideliu žmogumi tapo — brigadininku. Greitu metu ims paskolą ir savo vieno kambario butą netoli Londono nusipirks. Tiesa, į Lietuvą, sakė, grįžti nesiruošia, jeigu tik valdžia neišvarys… Iki, Regina!


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
9   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают