Kas apmokėjo konservatorės Agnės Bilotaitės pramogas ir kaip ji pažadėjo už tai atidirbti?

Anonimusas
+ 35 - 0
Автор: Bernardas Dringis
Источник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008365454850...
7535-02-07 (2017 г.), читали 5277
0

Šiandien padiskutuokime apie konservatorius. Ne apie visus. Apie Seimo narę, frakcijos seniūno G.Landsbergio pavaduotoją, Antikorupcijos komisijos narę Agnę Bilotaitę.

A. Bilotaitė gruodžio-sausio mėn. keliavo po Prancūzijos Alpes, po to dalyvavo automobilių ralyje, startavusiame Monake, toliau vykusiame Maroke, Mauritanijoje, Senegale. Vienu žodžiu - nedirbo.

Teigiama, jog Seimo valdyba leido, taip galima. Tačiau A.Bilotaitė neskubėjo iš savo užjūrio kelionių. Į darbą kada žadėjo, negrįžo, prigalvojo mokyklinį pasiteisinimą. 
Klausimas ar už praleistus posėdžius, kurie praleisti savavališkai, be Seimo valdybos leidimo, A.Bilotaitė gavo darbo užmokestį, priedus.

Bet svarbiausia ne tai. Nesvarbios ir žurnalistų minėtos pikantiškos detalės, kad A.Bilotaitė Afrikoje su vyriška kompanija dalijosi ta pačia palapine.

reklama

Vienas iš esminių klausimų: ar A.Bilotaitė tinkamai deklaravo interesus, lėšas, kuriomis apmokėta jau ne pirma, tokia brangi išvyka. Seimo narei kainavo lėktuvo bilietai, viešbučiai, ralio dalyvio mokestis - 7.200 eurų, spec. apranga ir amunicija 5-10 tūkst. eurų ir t.t. Viso toks vojažas asmeniui gali kainuoti apie 20 tūkst. eurų.

Kas yra "Africa Eco Race". Tai vienos brangiausių lenktynių pasaulyje. Komandos biudžetą sudaro šešiaženklės sumos, kurių be rėmėjų pagalbos nebūna. Komanda, o ypač ekipažas, tiek ant automobilio, tiek kitaip, viešai reklamuoja rėmėjus, jų prekinius ženklus.

Rusijos ekipažai reklamavo savo rėmėjus "Kamaz", "Gazprom".

Aukšta Lietuvos politikė reklamavo įvairius gėrimus, prekinius ženklus, "Neptūną", kitas įmones ir produkciją. Štai čia ir yra esmė. Tokios A.Bilotaitės kelionės - tiesioginis politikės susisaistymas su verslininkais, rėmėjais.


Mane išrinko Lietuvos žmonės, kad spręsčiau jų problemas... Lochai.

Visi atsimename, kuo 2013 m. baigėsi tuometinės ūkio ministrės B.Vėsaitės kelionė su verslininkais, jų užsakytu lėktuvu į Kazachstaną. Ministrė "prisiskraidė". Palyginus su A.Bilotaitės vojažais, už smulkmenas, tik ką atsistatydino G.Kildišienė. Kuo panevėžietė G.Kildišienė geresnė už klaipėdietę A.Bilotaitę. Arba- kuo blogesnė B.Vėsaitė.

Manau, konservatorė A.Bilotaitė tikrai "prisikeliavo". Na nebent, konservatoriams taikomi kiti, labai, labai žemi standartai.

Aukštų valstybės pareigūnų/politikų veiksmuose negali būti net regimybės, kad yra kažkoks interesų konfliktas ar pažeidimas. Pažeidimui konstatuoti pakanka identifikuoti formalius požymius.

Kas galėtų paneigti, kad dosnūs besikartojančių vojažų rėmėjai negali daryti įtakos aukšto rango politikei A.Bilotaitei, priimant svarbius Lietuvai sprendimus.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
35   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают