Mirončikas nepatenkintas Linkevičiaus tonu, kai jis kalba apie Baltarusijos suverenitetą

Anonimusas
+ 7 - 1
Автор: SputnikNews.lt
Источник: http://sputniknews.lt/world/20170201/2090127/mironcikas-apie...
7535-02-01 (2017 г.), читали 1822
0

Mirončikas nepatenkintas Linkevičiaus tonu, kai jis kalba apie Baltarusijos suverenitetą

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas mano, kad Rusijos-Baltarusijos sąjunginės valstybės integracija atrodo ne taip dramatiškai, kaip mano kaimyninės ES valstybės.

VILNIUS, vasario 1 — Sputnik. Baltarusijos užsienio ministerijos atstovas Dmitrijus Mirončikas tračiadienį pareiškė, kad Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pastaruoju metu pernelyg emocingai kalba apie Baltarusiją, praneša Sputnik Baltarusija.

reklama

Anot Mirončiko, Linkevičius kalba apie Baltarusiją įžeidžiančiu tonu, turėdamas omenyje, kad interviu apie Baltarusijos ir Rusijos integraciją, Linkevičius pareiškė, jog Lietuva norėtų palaikyti "tai, kas liko nuo Baltarusijos suvereniteto".

"Mes atkreipėme dėmesį į tai, kad pastaruoju metu Lietuvos, kurią mes nuoširdžiai laikome draugiška ir su kuria šiais metais ketiname švęsti diplomatinių santykių 25-metį, diplomatijos vadovas pernelyg emocingas mūsų šaliai. Na tiesiog niežti jam, kaip anekdote", — sakė Mirončikas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Linkevičiaus pareiškimai "apie suvereniteto likučius" yra nepriimtini dėl malonaus, bet įžeidžiančio tono. Mirončiko teigimu, tai skamba kaip imperinės galios aidas.

"Štai paradoksas: paskutinį kartą Lietuva buvo imperija XV amžiaus antroje pusėje mūsų bendros Didžiosios Kunigaikštystės laikotarpiu", — pabrėžė Mirončikas.

Jis taip pat padarė prielaidą, kad, greičiausiai, Lietuvos URM vadovas ekstrapoliuoja į Baltarusijos situaciją, kuri susiklostė Lietuvoje, atidavus didelę dalį savo suvereniteto ES ir NATO. Mirončikas pažymėjo, kad Baltarusijos ir Rusijos integracijos klausimas ne toks dramatiškas, kaip atrodo Linkevičiui.


87% Плюс 87% Plus
13% Минус 13% Minus
7   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают